Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

 ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 Για τις ημι-μόνιμες και σχεδόν μόνιμες βαφές μαλλιών, η επιλογή λάθος χρώματος είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος. Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία απομάκρυνσης του χρώματος απλά λούζοντας τα μαλλιά σας πιο συχνά από πριν. Οπότε όταν λούζετε τα μαλλιά σας, βάλτε τους σαμπουάν και ξεπλύνετέ τα τρεις φορές αντί για μία. Το άσχημο χρώμα μαλλιών θα φύγει σε χρόνο μηδέν. Χρησιμοποιήστε επίσης προϊόντα για βαθιά ενυδάτωση των μαλλιών, καθώς αυτά θα βοηθήσουν ώστε τα μαλλιά σας να επανέλθουν στο φυσικό τους χρώμα.

Όταν πρόκειται για απομάκρυνση μόνιμης βαφής, μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο, αλλά είναι εφικτό. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπ’ όψη σας όταν σκέφτεστε να απομακρύνετε τη μόνιμη βαφή μαλλιών σας, όπως:

 Πολλές από τις λιγότερο ακριβές βαφές μαλλιών του φαρμακείου περιέχουν μεταλλικά άλατα τα οποία, όταν έρχονται σε επαφή με προϊόντα που ανοίγουν το χρώμα ή χρησιμοποιούνται για περμανάντ, καταστρέφουν τα μαλλιά. Πάντα να τσεκάρετε τα συστατικά της βαφής που εφαρμόσατε στα μαλλιά σας ή, αν έχετε αμφιβολίες, επισκεφθείτε ένα κομμωτήριο.

Η μόνιμη βαφή μαλλιών δε μπορεί να απομακρύνει μια ήδη υπάρχουσα απόχρωση μαλλιών που έχει αποκτηθεί με τεχνητά μέσα. Αν έχετε ήδη βάψει τα μαλλιά σας και θέλετε να απαλλαγείτε από αυτό το χρώμα βάφοντάς τα ένα άλλο χρώμα, τότε θα καταλήξετε με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Επισκεφθείτε καλύτερα ένα κομμωτήριο και συζητήστε εκεί για πιο βιώσιμες επιλογές για απομάκρυνση του χρώματος με το οποίο βάψατε τα μαλλιά σας.

Αν προσπαθήσετε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας, αυτό θα γίνει πιο ανοικτό πολύ πιο αργά από ό, τι αν κάνατε το ίδιο στο φυσικό σας χρώμα.

Έχοντας αναφέρει όλα τα παραπάνω, μπορούμε να διερευνήσουμε μαζί κάποιους τρόπους να απομακρύνουμε το τεχνητό χρώμα μαλλιών.

Οξειδωτικά Προϊόντα Απομάκρυνσης του Τεχνητού Χρώματος

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λευκαντικό στα μαλλιά σας, κάτι το οποίο πρέπει πάντα να επιδιώκετε, τότε καλό θα ήταν να δοκιμάσετε τα οξειδωτικά προϊόντα απομάκρυνσης του τεχνητού χρώματος από τα μαλλιά. Αυτά τα προϊόντα θα απομακρύνουν οποιαδήποτε βαφή από τα μαλλιά σας, καθώς θα σμικρύνουν τα μόρια της βαφής σε τέτοιο σημείο, ώστε αυτά να φύγουν με το ξέπλυμα από τα μαλλιά.

Αυτά τα προϊόντα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην περίπτωση των μόνιμων βαφών μαλλιών, δεν είναι όμως εξίσου αποτελεσματικά με τις ημι-μόνιμες βαφές, οι οποίες είναι ένα μίγμα οξειδωτικών και «άμεσων» βαφών. Οποιαδήποτε φυσική βαφή θα παραμείνει επίσης μάλλον ανεπηρέαστη από τα οξειδωτικά προϊόντα απομάκρυνσης του χρώματος.

Πώμα με Σαμπουάν

Μπορείτε να θεωρήσετε το πώμα με σαμπουάν έναν πιο «απαλό» τρόπο λεύκανσης. Αυτά τα πώματα είναι ένα μίγμα λευκαντικού, οξυζενέ και σαμπουάν και συνθέτουν μία πάστα η οποία στη συνέχεια απλώνεται πρώτα στα μήκη των μαλλιών και με μασάζ μεταφέρεται ως τις άκρες. Ενώ κάνετε μασάζ, προσπαθήστε να αποφύγετε να έρθει το προϊόν σε επαφή με το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας.

Τα πώματα με σαμπουάν είναι μάλλον δύσκολα στην χρήση, γι’ αυτό αν χρησιμοποιείτε τέτοιο για πρώτη φορά πρέπει είτε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός φίλου ή μίας φίλης που να ξέρει τι κάνει ή να είστε προετοιμασμένες ότι θα κάνετε αρκετά λάθη. Τα πώματα με σαμπουάν επίσης μπορούν να καταστρέψουν την υγεία των μαλλιών σας, γι’ αυτό σκεφθείτε όλες τις άλλες λύσεις προτού καταφύγετε σε αυτά.

Rate this item
(8 votes)