Συμβουλές και τρικ για ανάπτυξη των μαλλιών

 Είτε είστε άνδρας που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τριχόπτωσης είτε γυναίκα που θέλει τα μαλλιά της να μακρύνουν πιο πολύ και πιο γρήγορα, αυτά τα τρικ και οι συμβουλές για ανάπτυξη των μαλλιών, σας καλύπτουν απόλυτα!

 Κατ’ αρχάς είναι σημαντικό για εσάς να καταλάβετε ότι η ανάπτυξη των μαλλιών συνιστά μια μάλλον μακρά και επίπονη διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει κανενός είδους επιτυχία εντός μίας νυκτός σε ό, τι αφορά την ανάπτυξη των μαλλιών σας. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τρέφεστε σωστά, ότι παίρνετε μία πολύ-βιταμίνη και ότι λαμβάνετε επαρκείς ποσότητες των βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης C και βιταμίνης Ε. Αν χρειαστείτε ένα συμπλήρωμα διατροφής, τότε σίγουρα είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα που να περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

 Στη συνέχεια πρέπει να εξακριβώσετε αν η απώλεια μαλλιών σας οφείλεται σε στρες, κληρονομικότητα, μια ορμονική αλλαγή (κυρίες μου, αυτό μπορεί να αφορά κάποια αλλαγή στην αντισύλληψη ή την είσοδό σας στην εμμηνόπαυση), ασθένεια, ή ένα πρόβλημα θυρεοειδή. Αν ξαφνικά χάνετε μία μεγάλη ποσότητα μαλλιών, όλα μαζί, τότε σίγουρα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας γιατί είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει μια πιο σοβαρή αιτία γι’ αυτή την ξαφνική απώλεια μαλλιών.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν ακολουθείτε δίαιτες - αστραπή, τότε μάλλον αυτός είναι ο λόγος που παρουσιάζετε τριχόπτωση! Οι διαρκείς εναλλαγές στο τι τρώτε, ειδικά αν παραλείπετε από τη διατροφή σας συχνά το κρέας και τα ωμά, υγιεινά λαχανικά, θα κάνει τα μαλλιά σας να πέφτουν ως αντίδραση στις κακές διατροφικές σας συνήθειες. Ξεκινήστε να τρώτε σωστά και να γυμνάζεστε περισσότερο, ώστε και να χάσετε βάρος και να μην πέσουν τα μαλλιά σας. Μην πέφτετε στην παγίδα να ακολουθείτε δίαιτες-εξπρές!

 Υπάρχουν κάποια συμπληρώματα διατροφής στην αγορά, τα οποία υπόσχονται να ενισχύσουν την ανάπτυξη των μαλλιών, να σας μετατρέψουν από φαλακρούς σε ελκυστικούς και τα λοιπά. Τα περισσότερα από αυτά τα συμπληρώματα είναι σπατάλη χρόνου. Αν έχετε επιλέξει ένα συμπλήρωμα διατροφής το οποίο περιέχει του κόσμου τα χημικά και υπάρχουν ένα σωρό προειδοποιήσεις για την χρήση του, καλύτερα αφήστε το και προχωρήστε σε κάποια άλλη θεραπεία για την τριχόπτωση.

 Ένα συμπλήρωμα διατροφής που πραγματικά δουλεύει είναι οι βιταμίνες “Hairtopia” (Χερτόπια – «Παράδεισος για τα Μαλλιά» στα Ελληνικά). Αυτές είναι βιταμίνες οι οποίες παρέχουν στον οργανισμό όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται, και μάλιστα σε κάπως αυξημένη ποσότητα, ώστε να σας παρέχουν πρόσθετη ωφέλεια. Αν οποιοδήποτε προϊόν δουλεύει, τότε είναι αυτό, καθώς σας παρέχει τα απαραίτητα στοιχεία για να «κτίσετε» όμορφα, υγιή μαλλιά.

 Μπορεί ακόμη να χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, για να κρατήσετε τα μαλλιά σας. Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές:

  • Προσπαθήστε να αποφεύγετε τροφές που είναι πλούσιες σε ζάχαρη και λίπη. (Το ξέρω, δεν είναι εύκολο!)
  • Κόψτε το κάπνισμα, την καφεΐνη και οποιαδήποτε αναψυκτικά με ανθρακικό καταναλώνετε. Αυτά μειώνουν τη δυνατότητα του οργανισμού να αυτό-προστατεύεται και να αναπλάθεται, επηρεάζοντας και τον κύκλο ζωής των μαλλιών.
  • Προσπαθήστε να αποφεύγετε να «καίτε» τα μαλλιά σας. Αυτό σημαίνει: αποφύγετε το λούσιμο με καυτό νερό, το στέγνωμα των μαλλιών στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, καθώς και το σίδερο για μπούκλες.
  • Κοιμηθείτε περισσότερο!
  • Να κόβετε συχνά τα μαλλιά σας ώστε να απαλλαγείτε από την ενοχλητική ψαλίδα.
  • Να κάνετε μασάζ στο κεφάλι σας, είτε με ένα επαγγελματία μασέρ είτε μόνη ή μόνος σας. Ο σκοπός είναι να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, ώστε να μεταφερθούν θρεπτικά στοιχεία στους θύλακες της τρίχας. Αυτό επιτρέπει στον θύλακα της τρίχας να εμπλουτιστεί με όλα τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία και όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, ώστε τα μαλλιά να αναπτύσσονται.
Rate this item
(0 votes)