Θεραπεία τριχόπτωσης για τις γυναίκες

Αν και η τριχόπτωση παλιότερα θεωρούνταν «ανδρικό πρόβλημα», αυτές τις μέρες μπορεί να περιμένει κανείς έως και το 30% όλων των γυναικών ανά τον κόσμο να παρουσιάσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους κάποιου βαθμού τριχόπτωση.

 Η γυναικεία τριχόπτωση διαφέρει από την ανδρική καθώς οι γυναίκες τείνουν να μην αντιμετωπίζουν υποχώρηση της γραμμής όπου ξεκινούν τα μαλλιά και αραιά μαλλιά στους κροτάφους – αντιθέτως, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν απώλεια μαλλιών ΣΕ ΟΛΟ τους το κεφάλι, κάτι που καθιστά το πρόβλημα σχεδόν πιο δύσκολο και πιο εμφανές.

 Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους ενδέχεται οι γυναίκες να χάνουν τα μαλλιά τους, πράγμα το οποίο μπορεί να περιπλέξει την εύρεση θεραπείας στις γυναίκες. Κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες υποφέρουν από τριχόπτωση περιλαμβάνουν:

 Κληρονομικότητα.Η τριχόπτωση είναι σχεδόν πάντα κληρονομική έως ένα βαθμό, επομένως αν η μητέρα σας, η γιαγιά σας ή ακόμη και η προγιαγιά σας αντιμετώπισαν τριχόπτωση, σίγουρα έχετε αυξημένες πιθανότητες να αντιμετωπίσετε κι εσείς.

 Ορμόνες.Ορμονικές αλλαγές συμβαίνουν πάντα στις γυναίκες και σε διαφορετικά στάδια της ζωής τους. Ακόμη και η λήψη ενός διαφορετικού αντισυλληπτικού, ή η φάση της εμμηνόπαυσης, ενδέχεται να προξενήσουν τριχόπτωση σε μία γυναίκα. Ο υπερθυρεοειδισμός συνιστά επίσης μια από τις πρωταρχικές αιτίες τριχόπτωσης στις γυναίκες, καθώς μπορεί να αλλάξει τελείως τις ορμόνες στο σώμα μιας γυναίκας. Αλλαγές στις ορμόνες σημαίνει αλλαγές στη λειτουργία, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγή μαλλιών.

 Άγχος.Ποιά δεν έχει αισθανθεί άγχος; Εκείνες οι γυναίκες που βιώνουν έντονο άγχος για μεγάλες χρονικές περιόδους, αντιμετωπίζουν επίσης τριχόπτωση σαν αποτέλεσμα αυτού του άγχους. Ασκηθείτε, αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και τραφείτε σωστά.Αυτές οι τρεις συνήθειες αποτελούν θαυμάσια φυσική λύση στη γυναικεία τριχόπτωση.

  «Ιατρικές» Μέθοδοι Αντιμετώπισης της Τριχόπτωσης

Κυκλοφορούν ένα σωρό προϊόντα στην αγορά που υπόσχονται να σας δώσουν πίσω τα μαλλιά σας, αλλά πολλά από αυτά τα προϊόντα είναι μπούρδες. Η μόνη μόνιμη λύση στην τριχόπτωση στις μέρες μας είναι η χειρουργική εμφύτευση μαλλιών. Αυτή είναι ένας σίγουρος τρόπος να ανακτήσετε τα μαλλιά που έχετε χάσει, όμως αν έχετε ένα ιατρικό πρόβλημα που προξενεί την απώλεια μαλλιών, τότε ίσως τα μαλλιά που θα βγουν να σας ξαναπέσουν, αν δεν αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά και το υποβόσκων ιατρικό πρόβλημα που προκαλεί την τριχόπτωση.

 Γενικά, μείνετε μακριά από κρέμες και σιρόπια που υπόσχονται να σας χαρίσουν πίσω τα μαλλιά σας. Σχεδόν ποτέ δεν δουλεύουν.

Υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες τριχόπτωσης στην αγορά, αν και λίγες από αυτές όντως δουλεύουν. Μια από τις καλύτερες που έχει αποδειχθεί αποτελεσματική, πάντως, είναι η Saw Palmetto (Σόου Παλμέττο διαβάζεται, δηλαδή «Είδα το Παλμέττο»). Θα παρατηρήσετε ότι η Σόου Παλμέττο εμπεριέχεται σε κάθε σχεδόν φυσικό συμπλήρωμα διατροφής για αντιμετώπιση της τριχόπτωσης που κυκλοφορεί, και υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό. Μειώνει την ορμόνη DHT, η οποία είναι μια γνωστή ορμόνη που ουσιαστικά μπλοκάρει την ανάπτυξη των μαλλιών (ιδαίτερα στις γυναίκες!).

 Η Σόου Παλμέττο, πάντως, έχει παρενέργειες και μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες, αν λαμβάνετε παράλληλα άλλα φάρμακα. Αν σχεδιάζετε να πάρετε Σόου Παλμέττο, μιλήστε οπωσδήποτε προηγουμένως με το γιατρό σας, ειδικά αν είστε έγκυος.

Rate this item
(0 votes)