Εύκολες σπιτικές συνταγές για ξηρά μαλλιά

Όταν πρόκειται για μαλλιά, πολύ περισσότερες από εμάς έχουμε ξηρά μαλλιά, αντί για λιπαρά-και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Τα μαλλιά μας περνούν από ένα σωρό δοκιμασίες –στέγνωμα με το πιστολάκι, ίσιωμα με το σίδερο, μπούκλες επίσης με το ειδικό σίδερο, διάφορα προϊόντα, συχνό λούσιμο, ρυπαντές, ο ήλιος, ο αέρας-και δεν τα αναφέρουμε καν όλα!

Δεδομένου του αριθμού των ανθρώπων που βάφουν τα μαλλιά τους, προσθέτοντας στους παραπάνω λόγους έναν ακόμη για να είναι ξηρά, δε με ξαφνιάζει καθόλου το ότι πολλές γυναίκες αναζητούν εύκολες σπιτικές συνταγές για ξηρά μαλλιά.

 Οπότε ας ανοίξουμε το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας! Θα εκπλαγείτε από το πόσο πολλές σπιτικές συνταγές για ξηρά μαλλιά μπορούσατε ανέκαθεν να κάνετε.

«Αυγ»-έσια Συνταγή για Ξηρά Μαλλιά

 Σπάστε ένα αυγό και διαχωρίστε το ασπράδι από τον κίτρινο κρόκο. Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού καλά με ένα πιρούνι. Προσθέστε ένα κουτάλι της σούπας νερό στον κίτρινο κρόκο και αναμίξτε τα δύο έως ότου αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Στη συνέχεια αναμίξτε το ασπράδι του αυγού με το μίγμα του κρόκου. Βρέξτε τα μαλλιά σας και στεγνώστε τα με μια πετσέτα ούτως ώστε να απομακρύνετε την περιττή υγρασία. Απλώστε το μίγμα στο τριχωτό της κεφαλής με τα δάχτυλά σας, φροντίζοντας να κάνετε πολύ απαλό μασάζ έως ότου ο αφρός να έχει εισχωρήσει μέσα του. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό, και στη συνέχεια απλώστε ξανά από το μίγμα, αν έχει μείνει περίσσεια. Αφού τελειώσει το μίγμα, φροντίστε να ξεπλύνετε τελείως το αυγό από τα μαλλιά σας.

 Μάγιο-Συνταγή για Ξηρά Μαλλιά

Αν δε σας πειράζει να μυρίζετε σαν σάντουιτς για λίγο, τότε αυτή είναι μια πολύ καλή σπιτική συνταγή για ξηρά μαλλιά. Πάρτε μισό φλιτζάνι μαγιονέζα και ζεστάνετέ τη έως ότου γίνει πολύ λιπαρή. Απλώστε το μίγμα κατ’ ευθείαν στα ξηρά, άλουστα μαλλιά σας και καλύψτε το κεφάλι σας με μια πλαστική σακούλα. Αφήστε τη μαγιονέζα στα μαλλιά σας για τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά και ξεπλύνετε καλά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να απολαύσετε πλήρως τα οφέλη αυτής της θεραπείας με μαγιονέζα, δοκιμάστε να ζεστάνετε με το πιστολάκι σας την πλαστική σακούλα για λίγα λεπτά. Η θερμότητα θα κάνει τον κορμό της τρίχας να απορροφήσει καλύτερα τη μαγιονέζα.

Συνταγή με Μπύρα για Ξηρά Μαλλιά

 Μην ανησυχείτε, το να απλώνετε μπύρα στα μαλλιά σας δεν θα σας αφήσει στο τέλος της περιποίησης να μυρίζετε σαν ταβέρνα ούτε θα κάνει το αφεντικό σας να αναρωτιέται αν πίνετε στη δουλειά ενώ κάθεστε στο γραφείο σας. Προσθέστε μπύρα σ’ ένα μπουκάλι με βαποριζατέρ και, προτού ξεκινήσετε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι ή να χρησιμοποιήσετε προϊόντα για να κρατήσει το χτένισμά σας, ψεκάστε λίγη μπύρα στα μαλλιά σας.

 ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τα μαλλιά σας μπορεί να μυρίζουν σα μπύρα στην αρχή, αλλά η μυρωδιά εξαφανίζεται γρήγορα.

 Κάποιες Άλλες Συνταγές για Ξηρά Μαλλιά

 Κάποιες φορές, ο καλύτερος τρόπος να φροντίσετε τα ξηρά μαλλιά είναι να σταματήσετε ό, τι κάνετε! Σταματήστε να λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά, ειδικά αν έχετε βαμμένα μαλλιά. Τα μαλλιά σας χρειάζονται λούσιμο κάθε δεύτερη με τρίτη μέρα το συχνότερο, εκτός εάν έχουν γίνει εξαιρετικά βρώμικα για κάποιο λόγο.

 Ενυδατώστε τα μαλλιά σας για να βοηθήσετε να αναπληρωθεί η υγρασία που χάνεται από την χρήση σαμπουάν, δηλαδή ενός απολυμαντικού, στα μαλλιά σας.

Απαλλαγείτε από την ψαλίδα όταν την εντοπίσετε! Μπορείτε να το κάνετε αυτό ανά πάσα στιγμή στο σπίτι, και φροντίστε να κλείσετε ραντεβού με ένα κουρέα ή στιλίστα μαλλιών κάθε 6 με 8 εβδομάδες για ένα κούρεμα.

Rate this item
(0 votes)