Κουρέματα ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

 Τα καλύτερα μα καλύτερα κουρέματα επιλέγονται με βάση το σχήμα του προσώπου. Αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο σε ό, τι αφορά την προσπάθεια του κομμωτή σας αλλά και τη δική σας να βρείτε για εσάς ένα κούρεμα που να είναι ελκυστικό και ευχάριστο στην όψη. Οπότε αρπάξτε τον καθρέπτη σας, ρίξτε μια ματιά στο πρόσωπό σας και αποφασίστε ποια κουρέματα σας ταιριάζουν περισσότερο.

 Το Οβάλ Πρόσωπο

 Αχ, τυχερές, εσείς με τα οβάλ πρόσωπα! Θεωρείται ότι έχετε το σχήμα προσώπου που ταιριάζει με τα περισσότερα κουρέματα και χτενίσματα Γι’ αυτό το λόγο και μόνο ο κομμωτής σας πραγματικά θα σας λατρέψει! Το οβάλ σχήμα χαρακτηρίζεται ως εκείνο που έχει «μήκος 1.5 φορά το πλάτος του» και το μέτωπο είναι πλατύτερο από το πηγούνι. Πολλοί άνθρωποι έχουν αυτό το σχήμα προσώπου, επομένως αν είστε μία από αυτούς, αισθανθείτε ελεύθερες να πειραματιστείτε με όποιο κούρεμα θέλετε!

 ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Να ρωτάτε πάντα τον κομμωτή σας ή την κομμώτριά σας τι έχει να σας προτείνει.

Το Στρογγυλό Πρόσωπο

Αυτό που πραγματικά κάνει ένα πρόσωπο στρογγυλό είναι η στρογγυλότητα του πηγουνιού. Τα στρογγυλά πρόσωπα επίσης τείνουν να είναι «κοντύτερα» από τα οβάλ, γι’ αυτό και ένα κούρεμα για στρογγυλό πρόσωπο θα πρέπει να προσπαθεί να επιμηκύνει την όψη του. Αυτή η ψευδαίσθηση μπορεί να επιτευχθεί προσθέτοντας όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού, αλλά και ελαχιστοποιώντας το πλάτος του χτενίσματος. Κρατήστε τα μαλλιά σας επίπεδα στα πλάγια, και ειδικά γύρω από τα αυτιά, όπου τα μαλλιά μπορεί να πετάνε, κάνοντας το πρόσωπο να φαίνεται ακόμη πιο κοντό.

Πρόσωπο σε Σχήμα Καρδιάς

Κάποια με πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς έχει το πιο πλατύ σημείο του προσώπου της στους κροτάφους, ενώ το πιο στενό μέρος είναι στο πηγούνι. Το πηγούνι επίσης φαίνεται μικρό και κομψό. Ένας κομμωτής (αλλά και εσείς η ίδια) πρέπει να στοχεύει στο να προσθέσει λίγο όγκο στο πηγούνι ώστε να επέλθει κάποια ισορροπία ανάμεσα στα μαλλιά και το σχήμα του προσώπου.

Πρόσωπο σε Σχήμα Αχλαδιού

Τα πρόσωπα σε σχήμα αχλαδιού τείνουν να έχουν ένα μάλλον στενό μέτωπο και ένα αρκετά φαρδύ πηγούνι, το ακριβώς αντίστροφο από ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς. Αν αυτή η περιγραφή σας θυμίζει τον εαυτό σας, τότε καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα κούρεμα που θα προσδώσει όγκο στο μέτωπο και τους κροτάφους και θα αποσπάσει την προσοχή από το πηγούνι. Αυτό σημαίνει όχι κουρέματα μέχρι το πηγούνι για σας.

Το Ορθογώνιο Πρόσωπο

 Τα ορθογώνια πρόσωπα τείνουν να έχουν στρογγυλό πηγούνι, αλλά μικρή έως καμία διαφορά στο φάρδος μεταξύ μετώπου και πηγουνιού. Όταν αναζητάτε ένα κούρεμα γι’ αυτό το σχήμα προσώπου, προσπαθήστε να επιλέξετε ένα που να προσδίδει όγκο στα πλάγια του προσώπου, ώστε να μετριάσετε τη στενότητα που θα παρουσίαζε διαφορετικά το πρόσωπό σας. Οι αφέλειες συντελούν πολύ στο να μειώσετε το μήκος του προσώπου σας, και οι χωρίστρες στο πλάι θα σας βοηθήσουν να κάνετε το πρόσωπό σας να μη φαίνεται σαν κουτί και «τετράγωνο».

Rate this item
(0 votes)