Οργανικά προϊόντα για τα μαλλιά

 Οι περισσότερες από εμάς δε συνειδητοποιούν πως ό, τι βρίσκεται στο ντουλαπάκι του μπάνιου ή δίπλα στο ντους ενδέχεται να είναι ό, τι πιο επικίνδυνο και βλαβερό από όλα όσα βρίσκονται στο σπίτι σας-αλλά το πιθανότερο είναι το μπάνιο σας να είναι ένα άντρο του «θανάτου».

  Εντάξει, ίσως υπερβάλλω, αλλά έχετε ποτέ ρίξει μια ματιά σ’ ένα μπουκαλάκι σαμπουάν ή λοσιόν και δει τι συστατικά περιέχουν; Δεν πρόκειται μόνο για άκακη «βιταμίνη Ε» και «βούτυρο σία», όπως το μπροστινό μέρος του προϊόντος θα ήθελε να πιστεύετε. Υπάρχει μόνο μια μικρή ποσότητα από αυτά σε οποιοδήποτε προϊόν, και τα υπόλοιπα συστατικά είναι πετροχημικά και κατάλοιπα, τα οποία οι κατασκευαστές στη συνέχεια καλύπτουν με ένα κομψό, ντελικάτο άρωμα, το οποίο επίσης αποτελείται από βλαβερά, αν όχι επικίνδυνα, χημικά.

 Γίνετε μέρος της επανάστασης. Γυναίκες ανά τον κόσμο αρχίζουν να ξυπνούν από το λήθαργο και να συνειδητοποιούν πόσο ακριβά πληρώνουν για προϊόντα γεμάτα επικίνδυνες ουσίες, πολλές από τις οποίες δεν είναι καν σε θέση να αναγνωρίσουν. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο γυναίκες, άνδρες και παιδιά αρχίζουν να αναζητούν και να χρησιμοποιούν οργανικές επιλογές σε ό, τι αφορά τα προϊόντα ομορφιάς.

 Προτού το όλο ζήτημα με τα «οργανικά προϊόντα φροντίδας» και τα «οργανικά προϊόντα για τα μαλλιά» εξιδανικευτεί, θα πρέπει να ξέρετε ότι οι κανόνες, οι σχετικοί με τα οργανικά προϊόντα ομορφιάς, είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Αυτό σημαίνει ότι εναπόκειται στον καταναλωτή ή την καταναλώτρια να διαβάζει ετικέτες και να αποφασίζει ποια οργανικά προϊόντα φροντίδας για το δέρμα και τα μαλλιά είναι κατάλληλα γι’ αυτόν ή αυτή και ποια όχι.

 Επομένως πώς μπορείτε να πάρετε αυτή την απόφαση; Αν αναγνωρίζετε το όνομα στο πίσω μέρος της συσκευασίας και είναι κάτω από τρεις συλλαβές, είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για οργανικό προϊόν. Αν δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές, άρωμα, ή λέξεις που τελειώνουν σε νούμερο (όπως το FD&C23) τότε ακόμη καλύτερα. Τα πραγματικά οργανικά προϊόντα για τα μαλλιά περιέχουν 7 συστατικά ή και ακόμη λιγότερα (συνήθως) τα οποία συμπεριλαμβάνονται σε λίστες με συστατικά τα οποία ένα πεντάχρονο μπορεί να διαβάσει και να προφέρει. Κάποια συστατικά τα οποία μάλλον ήδη γνωρίζετε αλλά πρέπει και πάλι να αποφεύγετε (είναι βλαβερά!) είναι:

  •  Παραφίνες ( Parabens)
  • Νατριούχο θειικό άλας δάφνης (Sodium laurel sulfate)
  • Λαουραμίδη (Lauramide)
  • Γλυκόλη Προπυλενίου (Propylene glycol)

Και κυρίως, όταν βρίσκεται στα χέρια σας ένα οργανικό προϊόν για τα μαλλιά και δεν ξέρετε περί τίνος ακριβώς πρόκειται, κάντε μια έρευνα στο διαδίκτυο. Σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο θα έχετε στη διάθεσή σας αρκετές ιστοσελίδες οι οποίες θα σας πληροφορήσουν ακριβώς ποιο συστατικό περιέχει, αν είναι κατάλληλο ή όχι για εσάς το προϊόν, και ίσως, ακόμη, αν πρόκειται για οργανικό προϊόν ή όχι.

Καθώς χαζεύετε στο διαδίκτυο, δείτε και κάποιες απόψεις και αναλύσεις για τα οργανικά προϊόντα (για τα μαλλιά), τα οποία σας ενδιαφέρουν. Οι άνθρωποι τείνουν να το εκφράζουν έντονα, αν δεν τους αρέσει ένα προϊόν, επομένως θα είστε σε θέση να καταλάβετε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα γιατί σε κάποιον δεν άρεσε το συγκεκριμένο προϊόν, πράγμα που μπορεί να σας γλιτώσει πολύ κόπο και χρήμα.

Και μια που ήρθε η κουβέντα στα χρήματα, να είστε προετοιμασμένες να ξοδέψετε λίγο περισσότερα για να αποκτήσετε ένα οργανικό προϊόν. Αντέχουν λιγότερο χρόνο στο ράφι, επομένως οι εταιρίες οργανικών προϊόντων έχουν εν τέλει περισσότερα απορρίμματα από ληγμένα προϊόντα και μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος από τις συμβατικές εταιρίες καλλυντικών, -για μαλλιά- στα οποία προστίθενται συντηρητικά.

Rate this item
(0 votes)