Απαραίτητες συμβουλές πριν αγοράσετε σίδερο μαλλιών

 Με τόσες πολλές διαφορετικές μάρκες, στυλ και τύπους από σίδερα ισιώματος μαλλιών να κυκλοφορούν στην αγορά, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να επιλέξετε ποιο είναι κατάλληλο για εσάς. Η τεράστια απόκλιση μεταξύ των τιμών καθιστά την επιλογή ακόμη δυσκολότερη!

 Όσον αφορά τα σίδερα ισιώματος μαλλιών, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε, πέρα από την τιμή, τη μάρκα ή το στυλ. Αυτά είναι:

 Έλεγχος Θερμοκρασίας: Τα πιο χαμηλής ποιότητας σίδερα μαλλιών, τείνουν να μην έχουν σύστημα επιλογής και ελέγχου της θερμοκρασίας, πράγμα που σίγουρα δεν ωφελεί τα μαλλιά σας. Τα περισσότερα από αυτά τα σίδερα φθάνουν στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία (συνήθως πάνω από 450 βαθμούς Φαρενάιτ) και πραγματικά ταλαιπωρούν τα μαλλιά.

 Ένα καλής ποιότητας επαγγελματικό σίδερο ισιώματος για τα μαλλιά σας επιτρέπει να αλλάξετε τη θερμοκρασία, σε ένα εύρος επιλογής από 280 έως 450 βαθμούς Φαρενάιτ. Τα πιο λεπτά μαλλιά χρειάζονται χαμηλότερη θερμοκρασία, επομένως, αν έχετε λεπτά έως μεσαίου πάχους μαλλιά, μην τα ταλαιπωρείτε άδικα, φροντίζοντας να μην υπερβαίνετε τους 400 βαθμούς Φαρενάιτ.

 Θερμαινόμενες Πλάκες: Το υλικό από το οποίο αποτελείται το ίδιο το σίδερο ισιώματος μαλλιών είναι επίσης σημαντικό. Οι πλάκες που θερμαίνονται και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για να ισιώσουν τα μαλλιά μας δεν πρέπει να αποτελούνται από οποιουδήποτε είδους μέταλλο ή αλουμίνιο. Αν θέλετε ένα ποιοτικό σίδερο ισιώματος μαλλιών, τότε καλύτερα να επιλέξετε ένα με κεραμικές πλάκες. Αυτές ταλαιπωρούν λιγότερο τα μαλλιά και τείνουν να συντηρούν την υψηλή θερμοκρασία καλύτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τσεκάρετε το Καλώδιο: Από προσωπική εμπειρία, όταν ψάχνετε για καλό ποιοτικό σίδερο ισιώματος μαλλιών, προσέξτε ακόμη το καλώδιο που συμπεριλαμβάνεται. Τα πιο φθηνά σίδερα έχουν συνήθως καλώδια που λυγίζουν πιο εύκολα, με αποτέλεσμα να μη συνδέονται σωστά τα συρμάτινα επιμέρους καλώδια εντός τους. Έτσι το σίδερό σας δε θερμαίνεται σωστά ή θερμαίνεται με διαλείμματα.

Μέγεθος: Στις μέρες μας μπορείτε να βρείτε σίδερα ισιώματος μαλλιών σχεδόν σε κάθε δυνατό μέγεθος, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι τύποι και τα μήκη μαλλιών (ακόμη και τα πολύ κοντά). Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σίδερο που αγοράζετε είναι κατάλληλο για το μήκος και τον τύπο των μαλλιών σας. Αν έχετε παχύτερα, πιο τραχιά μαλλιά, οπωσδήποτε επιλέξτε ένα πιο φαρδύ σίδερο ισιώματος. Αν έχετε μεσαία μαλλιά, τότε επιλέξτε ένα 1 ¼” σίδερο ισιώματος.

Εγγύηση: Οποτεδήποτε κι αν αγοράσετε το σίδερο ισιώματος μαλλιών σας, φροντίστε να έχει τουλάχιστον ένα χρόνο εγγύηση και κρατήστε την απόδειξη. Πολλές συσκευές τείνουν να αρχίζουν να υπολειτουργούν μέσα στον πρώτο χρόνο, επομένως το να κρατάτε την απόδειξη ισοδυναμεί με το να διαφυλάσσετε την επένδυσή σας.

Τιμή: Το πιο ακριβό σίδερο ισιώματος μαλλιών που κυκλοφορεί ίσως να μην είναι το κατάλληλο για εσάς. Ακολουθήστε τις συμβουλές που μόλις διαβάσατε και προσπαθήστε να βρείτε μερικά σίδερα που να είναι κατάλληλα για εσάς. Μπορεί να ξοδέψετε από 20 έως 200 ευρώ για ένα σίδερο, οπότε διαβάστε απόψεις στο διαδίκτυο και βεβαιωθείτε ότι το σίδερο που θα αγοράσετε καλύπτει όλες σας τις ανάγκες.

Και αν έχετε αμφιβολίες, κάντε μια μικρή στάση σ’ ένα κομμωτήριο ή σπα και ρωτήστε τι σας προτείνουν!

Rate this item
(1 Vote)