Φυσικές σπιτικές συνταγές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

 Σε ποιον αρέσει η τριχόπτωση; Απάντηση: σε κανέναν! Το να χάνετε μαλλιά από την κορυφή του κεφαλιού σας μπορεί να είναι μία από τις πιο δυσάρεστες καταστάσεις, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως:

 

 • Ηλικία
 • Κληρονομικότητα
 • Ορμονικές αλλαγές (όπως η εμμηνόπαυση στις γυναίκες)
 • Άγχος
 • Πιτυρίδα
 • Ανεπαρκής κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό μέρος του κεφαλιού

 Σκέφτεστε ότι δε μπορείτε να ξαναβρείτε τα μαλλιά σας; Λάθος! Αν και είναι δύσκολο να «νικήσετε» τα γονίδια, αν χάνετε τα μαλλιά σας είναι πολύ πιθανό να ευθύνονται και άλλοι παράγοντες πέρα από την κληρονομικότητα. Ακολουθήστε τις παρακάτω σπιτικές συνταγές για την τριχόπτωση και ξαναβγάλτε δυνατά μαλλιά!

 Λάδι Άμλα και Χυμός Άμλα

 Το άμλα είναι ένα φυσικό υλικό που παράγεται από ένα είδος ινδικού μούρου. Αυτά τα μούρα περιέχουν πολλή βιταμίνη C, και τα έλαια από αυτό το μούρο χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες στην ιατρική Αγιουβέρδα για την περιποίηση και θεραπεία τόσο των μαλλιών όσο και του τριχωτού μέρους του κεφαλιού. Το άμλα λέγεται ότι εισχωρεί στο δέρμα και φτάνει ως τις ρίζες των μαλλιών, οπότε δυναμώνει τα μαλλιά από τη ρίζα και όντως σταματά την τριχόπτωση.

 Υπάρχουν μια- δυο σπιτικές συνταγές που περιλαμβάνουν άμλα, όπως:

 1. Πάρτε ξερά κομμάτια άμλα και βράστε τα σε έλαιο καρύδας. Αφού βράσει αρκετά, αφήστε το μίγμα να κρυώσει και στη συνέχεια πάρτε το υγρό μέρος του και εφαρμόστε το στα μαλλιά σαν τονωτικό. Ξεπλύνετε και χρησιμοποιήστε όσες φορές χρειαστεί έως ότου τα μαλλιά σας αρχίσουν να ξαναβγαίνουν.
 2. Πάρτε ίση δόση φρέσκου χυμού άμλα και φρέσκου χυμού λάιμ και βάλτε τα μαζί σ’ ένα μπολ. Χρησιμοποιήστε το μίγμα σα σαμπουάν για τα μαλλιά σας. (Φροντίστε να μην είναι πολύ παγωμένο αλλά χλιαρό.) Ξεπλύνετέ το και κοιτάζετε που και που αν ξαναβγαίνουν τα μαλλιά σας. Χρησιμοποιείστε το ξανά όσες φορές χρειαστεί.
 3. Φτιάξτε το δικό σας σαμπουάν για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με 100 γραμμάρια άμλα, ρήθα και σικακάι. Βράστε τα παραπάνω σε δύο λίτρα νερό και, αφού κρυώσει, χρησιμοποιείστε το σα σαμπουάν για ένα μήνα

  Λάδι Καρύδας

   Το λάδι καρύδας είναι ένα ακόμη φυσικό συστατικό που κυριαρχεί στις σπιτικές συνταγές για την τριχόπτωση. Κάποια άλλα μίγματα που περιέχουν λάδι καρύδας για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης περιλαμβάνουν:

  1. 1)Πάρτε ένα μέρος λάδι καρύδας και αναμίξτε το με ίσο μέρος χυμό λάιμ. Κάντε μασάζ με το μίγμα στο τριχωτό μέρος του κεφαλιού σας, και ξεβγάλετε ύστερα από 5 λεπτά. Κατά πάσα πιθανότητα θα δείτε τα μαλλιά σας να ξαναβγαίνουν μέσα σε 10 μέρες.
  2. 2)Μπορείτε ακόμη να πάρετε απλά λάδι καρύδας και να τρίψετε με αυτό το τριχωτό μέρος του κεφαλιού σας ώστε να αποφύγετε την τριχόπτωση!
  3. 3)Αναμίξτε σπόρους Σάνα με λίγες σταγόνες λάδι καρύδας έως ότου σχηματιστεί μια πάστα. Πάρτε την πάστα και απλώστε τη στο τριχωτό μέρος του κεφαλιού σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (όπως 2 φορές την εβδομάδα).

  Αν προσπαθείτε να αποφύγετε την τριχόπτωση, τότε καλό θα ήταν να δοκιμάσετε και τις παρακάτω δύο σπιτικές συνταγές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης:

  Θεραπεία με Θερμό Λάδι: Πάρτε μια μικρήποσότητα ελαιόλαδου και ζεστάνετέ το. Κάντε μασάζ με το ελαιόλαδο – φροντίστε όμως να μην είναι καυτό – στο τριχωτό μέρος του κεφαλιού σας και στη συνέχεια απλώστε το στα μαλλιά σας χτενίζοντάς τα. Ξανακάντε μασάζ, και αφήστε το καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας (θα ήταν καλύτερο να φορέσετε ένα σκουφάκι για το ντους ώστε να μη λερώσετε τα σεντόνια σας). Το πρωί, απομακρύνετε το ελαιόλαδο λούζοντας τα μαλλιά σας με ένα απαλό σαμπουάν (με παιδικό σαμπουάν λόγου χάρη).

  Χρησιμοποιείστε Γέροντα: Πάρτε πέντε κουταλιές της σούπας γέροντα (Αρτεμισία abrotanum) και αναμίξτε τις με πέντε κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Προτού χρησιμοποιήσετε το προϊόν, ανακινήστε καλά και φροντίστε να κάνετε μασάζ με το μίγμα στο τριχωτό μέρος του κεφαλιού σας δύο φορές την εβδομάδα.

Rate this item
(0 votes)