Πώς να δημιουργήσετε φυσική ανάπτυξη των μαλλιών σας

 Η φυσική ανάπτυξη των μαλλιών σας προϋποθέτει να περάσουν αυτά από τρεις φάσεις: την φάση της αναγένεσης, την φάση της καταγένεσης και την φάση της τελογένεσης.

  Η φάση της αναγένεσης, ίσως η πιο σημαντική από όλες τις φάσεις, αποτελεί το πρώτο στάδιο με το οποίο ξεκινά ο κύκλος ανάπτυξης των μαλλιών. Τα μαλλιά σας παραμένουν στην φάση της αναγένεσης για το 90% σχεδόν του κύκλου ανάπτυξής τους, και ο κύκλος μπορεί να διαρκέσει οσοδήποτε από 3 έως 7 χρόνια. Τα μαλλιά σας θα μεγαλώνουν από μισή ίντσα το μήνα, ή ένα εκατοστό, και θα μεγαλώνουν διαρκώς.

Η φάση της καταγένεσης ακολουθεί μετά την φάση της αναγένεσης. Είναι άλλως γνωστή ως η περίοδος «ξεκούρασης» των μαλλιών σας. Είναι το στάδιο στο οποίο η τρίχα αποσυνδέεται από το κυκλοφοριακό σύστημα, που έως τότε της παρείχε τα απαραίτητα γι’ αυτή συστατικά, ο αδένας συρρικνώνεται, και σταματά η παραγωγή χρώματος για τα μαλλιά. Η τρίχα στη συνέχεια ωθείται προς την επιφάνεια ώστε να προετοιμαστεί για να πέσει.

Η φάση της τελογένεσης είναι η τελική φάση του κύκλου ανάπτυξης της τρίχας. Εκτιμάται ότι καθημερινά χάνουμε 50 με 100 τρίχες επειδή αυτές ολοκληρώνουν την φάση της τελογένεσης, η οποία μπορεί να φτάσει τους 3 μήνες. Οι αδένες γίνονται λεπτοί και αδύνατοι, κάτι που στη συνέχεια επιτρέπει στις τρίχες να πέφτουν εύκολα. Αφού ολοκληρωθεί η φάση της τελογένεσης, ξεκινά εκ νέου η φάση της αναγένεσης και μια νέα τρίχα αρχίζει να αναπτύσσεται.

Γιατί τα Μαλλιά Δεν Αναφύονται;

Για ορισμένους ανθρώπους τα μαλλιά απλά δεν αναφύονται από ένα σημείο και μετά, προξενώντας φαλάκρα και υποχώρηση της γραμμής από όπου ξεκινούν να φύονται τα μαλλιά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην κληρονομικότητα, τις ορμόνες, κάποια ασθένεια, ή άλλο πρόβλημα. Αν παρουσιάζετε τριχόπτωση και δεν ξέρετε με βεβαιότητα το λόγο, είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον οικογενειακό σας γιατρό γιατί μπορεί να πρόκειται για ένδειξη μιας πολύ σοβαρότερης ασθένειας, η οποία δεν έχει ακόμα διαγνωσθεί.

Πώς Μπορώ να Ενθαρρύνω την Ανάπτυξη των Μαλλιών μου Μόνος μου ή Μόνη μου;

 Κατ’ αρχάς, ελέγξτε την διατροφή σας. Για να πετύχετε στο έπακρο την ανάπτυξη των μαλλιών σας, πρέπει η διατροφή σας να είναι σωστή. Πάρτε μια πολύ-βιταμίνη αν είναι ανάγκη και περιορίστε ή κόψτε το αλκοόλ και το κάπνισμα και οποιεσδήποτε άλλες βλαβερές συνήθειες έχετε, οι οποίες θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο στην προσπάθειά σας να ανακτήσετε τα μαλλιά σας.

Στη συνέχεια, εστιάστε στα βότανα που μπορούν να σας βοηθήσουν. Ένα από τα καλύτερα βότανα για ανάπτυξη των μαλλιών είναι τα θαλάσσια φύκια, ένα συστατικό που είναι ευρέως διαθέσιμο σε όσους το αναζητούν. Τα φύκια περιέχουν σε υψηλή συγκέντρωση αμινοξέα, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, καθώς και αντιοξειδωτικά. Αυτό το βότανο θεραπεύει κάθε βλάβη την οποία έχουν υποστεί τα μαλλιά σας και το τριχωτό μέρος του κεφαλιού σας, και μπορεί να θεραπεύσει τους αδένες των μαλλιών ώστε τα μαλλιά σας να αρχίσουν ξανά να αναπτύσσονται. Επίσης ενυδατώνει και κάνει πιο παχιά τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά.

Το Σόου Παλμέττο, (Saw Palmetto – «Είδα το Παλμέττο»), επίσης γνωστό ως Seranoa Repens, είναι επίσης μια συνήθης επιλογή για όσους υποφέρουν από τριχόπτωση, καθώς έχει όντως αποτελέσματα. Όχι μόνον αυτό, αλλά επίσης βοηθά στην θωράκιση του προστάτη από ασθένειες (ένα πρόσθετο όφελος για τους άνδρες με τριχόπτωση που διαβάζουν αυτό το άρθρο). Μπορείτε να περιμένετε επάνοδο στην ανάπτυξη για τα μαλλιά σας, αλλά και επιβράδυνση της τριχόπτωσης.

Rate this item
(0 votes)