Πως να βάψετε μόνες τα μαλλιά σας?

 Προτού ανοίξετε φουριόζες το μπουκάλι με τη βαφή μαλλιών που μόλις αγοράσατε από το φαρμακείο, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές, ώστε τα μαλλιά σας να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο υγιή και προστατευμένα:

 #1: Ποτέ Μην Παραλείπετε τη Δοκιμή σε μία Τούφα

 Πολλές από εμάς τις γυναίκες βάφουμε όλα τα μαλλιά μας χωρίς να δοκιμάσουμε τη βαφή σε μία μικρή τούφα πρώτα! Ποτέ δεν ξέρετε τι θα κάνει μια βαφή σε κουτί στα μαλλιά σας προτού τη δοκιμάσετε (μπορεί να μην καταλήξετε καν με την απόχρωση μαλλιών που απεικονίζεται στο κουτί!). Μπορεί επίσης να παρουσιάσετε σοβαρή αλλεργική αντίδραση αν δεν κάνετε πρώτα ένα μικρό τεστ. Γι’ αυτό φανείτε συνετές και περιμένετε 48 ώρες, ώστε να κάνετε την δοκιμή σε μια μικρή τούφα προτού βάψετε τα μαλλιά σας.

 #2: Μη Λούσετε τα Μαλλιά σας

 Ο καλύτερος τρόπος να παραμείνουν τα μαλλιά σας υγιή μετά από μια διαδικασία βαφής είναι το να ακολουθήσετε τα κατάλληλα βήματα ΠΡΙΝ τη βαφή. Αυτό σημαίνει να ενυδατώνετε βαθιά τα μαλλιά σας για μια εβδομάδα, και να τα αφήσετε «στην ησυχία τους» για δύο ημέρες προτού τα βάψετε. Τα φυσικά έλαια του κεφαλιού σας θα προστατεύσουν τα μαλλιά σας από τα σκληρά χημικά που περιέχονται στη βαφή, και τα έλαια θα βοηθήσουν επίσης το χρώμα να απλωθεί ομοιόμορφα.

 #3: Μην Φοράτε Καινούργια Ρούχα

 Αν φοράτε ρούχα που σας αρέσουν πολύ, βγάλτε τα προτού σκεφθείτε καν να ανοίξετε το μπουκάλι με τη βαφή! Βάλτε ένα παλιό μπλουζάκι που δε σας πειράζει να λεκιάσετε, και πάρτε και μια - δυο παλιές πρόχειρες πετσέτες. Βάλτε στην άκρη μερικά κλιπ για τα μαλλιά, ώστε να κάνετε πιο εύκολη τη διαδικασία της βαφής, και πάρτε και ένα καθρέφτη χειρός, για να τσεκάρετε το πίσω μέρος του κεφαλιού σας ενώ βάφετε τα μαλλιά σας.

#4: Αρχίστε με το Πίσω Μέρος του Κεφαλιού σας

 Τα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας είναι όχι μόνο τα πιο παχιά αλλά και τα πιο σκούρα. Αυτό σημαίνει ότι τα μαλλιά αυτά χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να δράσει η βαφή, οπότε ξεκινήστε τη διαδικασία βαφής των μαλλιών σας από το πίσω μέρος του κεφαλιού σας και συνεχίστε με τα πλάγια.

 Εφόσον το πίσω μέρος του κεφαλιού σας επίσης τείνει να είναι το πιο δύσκολο σημείο, (αφού πρέπει να βάφετε χωρίς να βλέπετε απ’ ευθείας αλλά κοιτώντας μέσα από καθρέπτες), θα σας «ξεφύγουν» πιο εύκολα κάποια σημεία. Αφού ολοκληρώσετε τη βαφή όλου του κεφαλιού σας, γυρίστε και τσεκάρετε το πίσω μέρος του κεφαλιού σας για τυχόν σημεία που σας έχουν ξεφύγει. Θα είστε σε θέση να τα βρείτε προτού αποτελέσουν πρόβλημα.

#5: Εξασκηθείτε στο να Χωρίζετε τα Μαλλιά σας σε Τούφες

 Το να βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι έχει να κάνει κυρίως με το να χωρίζετε τα μαλλιά σας με επιτυχία σε τούφες. Διδαχθείτε ακριβώς πόσο πυκνά είναι τα μαλλιά σας, και σε πόσες διαφορετικές τούφες πρέπει να τα χωρίσετε ώστε αυτά να βαφτούν σωστά (οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται να χωρίσουν σε τουλάχιστον 3 τούφες κάθε τέταρτο των μαλλιών τους).

Το να χωρίζετε σε τούφες μαλλιά που έχουν μόλις βαφτεί μπορεί επίσης να αποτελέσει μια δύσκολη εμπειρία, οπότε φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα με αραιά δόντια για να τα χωρίσετε σε τούφες και μην προσπαθείτε να τα βουρτσίσετε μέχρι τις άκρες. Αυτό απλά θα ταλαιπωρούσε και θα έφθειρε περισσότερο τα μαλλιά σας. Τα μαλλιά σας θα ξεμπερδευτούν μόλις τα λούσετε και τα ενυδατώσετε βαθιά.

Rate this item
(0 votes)