Πως να διορθώσετε το χρώμα των μαλλιών σας

 Κάντε ένα λάθος όταν αλλάζατε το χρώμα των μαλλιών σας; Μπορεί να φαίνεται σα να ήρθε το τέλος του κόσμου, αλλά τα καλά νέα είναι ότι δεν ήρθε! Θα καλύψουμε τις πιο χρόνιες διορθώσεις που πρέπει να γίνουν, και το πώς αυτές θα γίνουν.

 #1: Τα Μαλλιά μου Είναι Μπρούτζινα!

 Η πλειοψηφία των γυναικών που βάφουν τα μαλλιά τους επιδιώκουν να τα κάνουν πιο ανοιχτόχρωμα. Όλες μας ονειρευόμαστε υπέροχες, χρυσές μπούκλες ή πλατινένια ξανθά μαλλιά, αλλά αυτό που παίρνουμε είναι πορτοκαλί, μπρούτζινα τσουλούφια που δε μοιάζουν ΚΑΘΟΛΟΥ με αυτό που οραματιζόμασταν. Τι συνέβη;

 Αν ξεκινήσατε με πιο σκούρα μαλλιά, τότε αυτά φυσικά θα παρουσιάσουν πολύ μεγαλύτερη αντίσταση στο λευκαντικό, από ό, τι αν είχατε μια – φυσική - ανοιχτή καστανή, ή πιο σκούρα ξανθιά απόχρωση μαλλιών. Γενικά δε συνιστάται να προσπαθήσετε να ξανθύνετε τα μαλλιά σας στο σπίτι αν αυτά είναι πιο σκούρα, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να διορθώσετε τη «μπρούτζινη» εμφάνιση.

 Για τις λιγότερο σοβαρές περιπτώσεις μπρούτζινου χρώματος, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα «μπλε» σαμπουάν, ή ένα οποιοδήποτε σαμπουάν με μπλε τόνους που θα βρείτε σε οποιοδήποτε κομμωτήριο ή σπα. Αυτά τα σαμπουάν έχουν διαμορφωθεί ειδικά ώστε να περιορίσετε το μπρούτζινο του χρώματος των μαλλιών, μετά την χρήση σε αυτά λευκαντικού. Διαφορετικά μπορείτε να πείτε στον κομμωτή σας να εφαρμόσει ένα μπλε ή βιολετί τονωτικό στα μαλλιά σας ώστε να συμβάλλει στην καταπολέμηση της κοκκινίλας που δημιουργεί αυτή τη μπρούτζινη εμφάνιση.

 Για εκείνες με ένα μεγαλύτερο πρόβλημα μπρούτζινης εμφάνισης, επενδύστε σε μια ημι-μόνιμη βαφή με σταχτί τόνο (αυτό σημαίνει με μπλε ή μωβ απόχρωση αντί για χρυσή ή πορτοκαλί). Αυτό θα «ρίξει τον τόνο» των μαλλιών σας και θα αποκαταστήσει ένα πιο φυσικό, λιγότερο μπρούτζινο χρώμα σε αυτά.

 #2: Μισώ το Χρώμα των Μαλλιών μου!

Αγοράσατε λοιπόν εκείνο το κουτί με το χρώμα βαφής πιστεύοντας ότι θα φαίνεται φανταστικό πάνω σας. Μια ώρα μετά, Θεός φυλάξει, δεν είναι καθόλου αυτό που περιμένατε και το χρώμα φαίνεται απαίσιο πάνω σας. Προτού βάλετε τα κλάματα, έχετε υπ’ όψη σας ότι υπάρχει λύση.

 Αν δοκιμάσατε μια μόνιμη βαφή, ένας κομμωτής (ναι, πρέπει να αφήσετε έναν επαγγελματία να το κάνει αυτό για εσάς) μπορεί να εφαρμόσει ένα προϊόν που απομακρύνει το χρώμα, ώστε τα μαλλιά σας να γίνουν πιο ανοιχτόχρωμα, και μπορείτε στη συνέχεια να τα ξαναβάψετε. Αυτό θα φθείρει αρκετά τα μαλλιά σας, οπότε συνεχίστε με πολλές θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης και μη σκεφθείτε καν να βάψετε τα μαλλιά σας για ένα με δυο μήνες. Μείνετε επίσης μακριά από πιστολάκια και σίδερα ισιώματος μαλλιών.

Αν χρησιμοποιήσατε ημι- μόνιμη βαφή, συνεχίστε να λούζετε τα μαλλιά σας και εφαρμόστε προϊόν βαθιάς ενυδάτωσης μετά από κάθε σαμπουάν. Το προϊόν βαθιάς ενυδάτωσης δεν κρατά απλά τα μαλλιά ενυδατωμένα, αλλά τα απαλλάσσει και από την ημι- μόνιμη βαφή.

#3: Τα Μαλλιά μου Είναι Απλά Πολύ σκούρα

 Το να διορθώνετε ένα πιο ανοιχτό χρώμα είναι εύκολο – απλά τα βάφετε με ένα πιο σκούρο χρώμα! Αλλά τι μπορείτε να κάνετε όταν το χρώμα των μαλλιών σας είναι πολύ σκούρο; Κατ’ αρχάς, προτού αγοράσετε καν μια βαφή μαλλιών, επιλέξτε ένα σκούρο χρώμα βαφής που είναι μία ή δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτό από το χρώμα που ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ότι θέλετε να έχουν τα μαλλιά σας. Αν συνηθίζατε να βάφετε τα μαλλιά σας στο παρελθόν ή έχετε λεπτά μαλλιά, τότε, αν επιλέξετε ένα σκούρο χρώμα βαφής, το αποτέλεσμα σχεδόν χωρίς αμφιβολία θα είναι ακόμη πιο σκούρο, επειδή τα μαλλιά σας είναι πορώδη και θα απορροφήσουν ακόμη περισσότερο χρώμα.

Για να απαλλαγείτε πραγματικά από ένα πιο σκούρο χρώμα βαφής, ζητήστε τη συμβουλή ενός κομμωτή, ο οποίος θα είναι σε θέση να σας το διορθώσει.

Rate this item
(0 votes)