Περιποίηση προσώπου με βιταμίνη C

Η Απόλυτη Άμυνα Ενάντια στο Γήρας

Ένα μήλο την ημέρα μπορεί να μας προστατεύει από το να αρρωστήσουμε χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει,

αλλά δεν είναι μόνο αυτό-η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι επίσης απαραίτητη για την υγεία και την ποιότητα του δέρματός μας.

Αν απορείτε γιατί η περιποίηση προσώπου με βιταμίνη C γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής, μην απορείτε άλλο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ολοένα και περισσότερες επιλέγουν τα προϊόντα που περιέχουν αυτή τη βιταμίνη-τέτοιοι λόγοι είναι:

Είναι φυσικό αντιοξειδωτικό. Τι σημαίνει αυτό για σας; Σημαίνει ότι είστε προστατευμένες από τη μόλυνση, τις τοξίνες και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες που θα έβλαπταν διαφορετικά το δέρμα μας και θα προξενούσαν πρόωρη γήρανση. Η βιταμίνη C για το δέρμα μας, όπως ακριβώς και για το εσωτερικό του σώματός μας, λειτουργεί σα μια «πρώτη άμυνα» απέναντι σε αυτές τις τοξίνες.

Περιέχει κολλαγόνο. Το κολλαγόνο, όπως γνωρίζουν πλέον οι περισσότερες από εμάς, είναι ένα συστατικό που προλαμβάνει τη γήρανση. Η βιταμίνη C είναι σημαντική γιατί διευκολύνει τη δημιουργία, τη διατήρηση και τη σταθεροποίηση του κολλαγόνου. Επομένως αν θέλετε το κολλαγόνο που βρίσκεται στο σώμα σας να λειτουργεί σωστά, φροντίστε να παίρνετε επαρκή δόση βιταμίνης C.

Τώρα προτού επενδύσετε σε μία τσάντα μήλα και πορτοκάλια για να τα φάτε ώστε να βελτιώσετε το δέρμα σας, έχετε κατά νου ότι αν και η βιταμίνη C είναι σημαντικό να βρίσκεται εντός του σώματός μας, η κατανάλωση τροφών με βιταμίνη C δε θα κάνει εξίσου καλό στο δέρμα μας με το να την απλώναμε τοπικά σε αυτό.

Η πρόσληψη μεγάλης ποσότητας βιταμίνης C μέσω της διατροφής δεν ανεβάζει τόσο το επίπεδο της που φτάνει στο δέρμα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επενδύσετε σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος που να περιέχουν αυτή τη βιταμίνη, ώστε να απολαύσετε τα σπουδαία οφέλη της.

Πέρα από τις αντιγηραντικές της ιδιότητες, άλλα οφέλη της φροντίδας του δέρματος με προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C περιλαμβάνουν:

 Φυσική αντηλιακή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB

 Μείωση της ερυθρότητας του δέρματος (ιδιαίτερα καλό για εκείνους με ροδόχρου νόσο – rosacea)

       Πρόληψη σε ό, τι αφορά τη δημιουργία ανώμαλων κυττάρων, άρα και μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου

Επίσης, όπως προαναφέραμε, η περιποίηση προσώπου με προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C είναι το απόλυτο «όπλο» ενάντια στη γήρανση, αφού προλαμβάνει τα σημάδια αυτής φυσικά και αποδοτικά.

Αν ενδιαφέρεστε για προϊόντα περιποίησης με βιταμίνη C, γιατί να μη φτιάξετε το δικό σας; Μπορείτε να το κάνετε με λίγη βιταμίνη C σε σκόνη, (ποσότητα από 1/8 έως ¼ του κουταλιού του γλυκού) και γέλη (τζελ) αλόης. Πάρτε μια μικρή ποσότητα αλόης και προσθέστε τη βιταμίνη C σε σκόνη.

Αφού αναμίξετε τα δύο συστατικά το ένα με το άλλο, απλώστε το μίγμα στο πρόσωπό σας όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλη κρέμα. Μπορείτε να ακολουθείτε τα παραπάνω βήματα το πρωί ή το βράδυ προτού πέσετε για ύπνο. Το μίγμα μάλιστα αυτό αποτελεί και πολύ καλή λοσιόν για μετά το ξύρισμα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, γι’ αυτό μη διστάσετε να μοιραστείτε αυτό το μυστικό ομορφιάς με το ταίρι σας!

 

Rate this item
(0 votes)