Πως να επιλέξετε το σωστό χρώμα για το μολύβι χειλιών

Κάθε γυναίκα θα σκεφτεί πολύ τι χρώμα ή απόχρωση κραγιόν θα επιλέξει, αλλά όχι τόσο πολλές δε θα σκεφτούν εξίσου για το μολύβι χειλιών τους. Προτού πάτε στο κατάστημα και επιλέξετε ένα μολύβι χειλιών, είναι σημαντικό να λάβετε υπ’ όψη σας κάποια πράγματα:

  •   Σκεφτείτε την απόχρωση του κραγιόν που θα χρησιμοποιήσετε με αυτό το μολύβι. Αν ήδη ξέρετε την απόχρωση του κραγιόν για το οποίο χρειάζεστε ένα μολύβι χειλιών, πάρτε το μαζί σας στο κατάστημα και προσπαθήστε είτε: να ταιριάξετε την απόχρωση του μολυβιού χειλιών με το χρώμα του κραγιόν όσο γίνεται περισσότερο, ή να επιλέξετε ένα μολύβι χειλιών ουδέτερου χρώματος.

 ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Οι ουδέτεροι τόνοι ταιριάζουν σχεδόν σε όλες και σχεδόν σε κάθε απόχρωση ή χρώμα κραγιόν. Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα μολύβι χειλιών σε ουδέτερη απόχρωση στο νεσεσέρ της.

  • Τα μολύβια χειλιών κυκλοφορούν σε αρκετές διαφορετικές μορφές, με αυτό σε σχήμα μολυβιού να είναι απλά μία από τις μορφές αυτές. Μπορείτε επίσης να βρείτε μολύβι χειλιών σε μορφή χρώματος για τα χείλη, σε μορφή που αποκαλείται «μουτζούρα» για τα χείλη ή ακόμη και να σας εφαρμόσουν με μορφή τατουάζ μόνιμα μολύβι χειλιών στο πρόσωπό σας. Από όλες τις μορφές, αυτό σε μορφή μολυβιού είναι το πιο δημοφιλές, καθώς τραβά τις πιο καθαρές γραμμές και είναι σχετικά εύκολο στην χρήση ( αρκεί να είναι καλά ξυσμένο! ).

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όταν αναζητάτε ένα μολύβι χειλιών με χρώμα που να ταιριάζει με το χρώμα του κραγιόν σας, βεβαιωθείτε ότι επιλέξατε ένα μολύβι χειλιών που να είναι μία ή δύο αποχρώσεις μόνο πιο σκούρο από το κραγιόν σας.

  • Όπως και με το κραγιόν, η απόχρωση ή το χρώμα του μολυβιού χειλιών σας θα πρέπει να επιλεγεί με βάση το χρώμα της επιδερμίδας σας. Αν είστε περισσότερο ανοιχτόχρωμη με τόνους του ροζ, τότε οι ουδέτερες, οι κοραλλί και οι βερικοκί ροζέ αποχρώσεις θα σας πάνε πολύ. Οι μεσαίες αποχρώσεις δέρματος ή τα μαυρισμένα δέρματα αναδεικνύονται με ροζέ χρώματα, κοκκινωπές αποχρώσεις ή τόνους του μωβ. Στο σκούρο δέρμα ταιριάζουν μωβ και καφέ αποχρώσεις, καθώς και οι τόνοι του κρασιού. Απλά βεβαιωθείτε πως οτιδήποτε επιλέξετε να φορέσετε, το έχετε δοκιμάσει πρώτα στο μαγαζί.

Τα μολύβια χειλιών έχουν πολλές χρησιμότητες: βοηθούν να προσδιοριστούν τα χείλη, να μην ξεφεύγει το κραγιόν ή το γκλος από τη γραμμή των χειλιών, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μολύβια χειλιών για να αλλάξετε το σχήμα των χειλιών σας και να κάνετε κάποια «τρικ». Για παράδειγμα, αν έχετε κάπως λεπτά χείλη και θέλετε πιο γεμάτα, σαρκώδη χείλη, μπορείτε να τραβήξετε μια γραμμή ακριβώς γύρω από την φυσική γραμμή χειλιών σας με ένα μολύβι χειλιών για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση πιο γεμάτων χειλιών. Αν θέλετε να μειώσετε το μέγεθος των χειλιών σας, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι χειλιών για να τραβήξετε μια γραμμή γύρω από το εσωτερικό τους. Στη συνέχεια απλώστε μια τέλεια απόχρωση κραγιόν και είστε έτοιμες να βγείτε έξω!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όταν χρησιμοποιείτε μολύβι χειλιών, για να κάνετε την εμφάνισή σας πιο φυσική βεβαιωθείτε ότι περνάτε όσο γίνεται απαλότερα το μολύβι στα χείλη σας. Προσπαθείτε να χρησιμοποιείτε απλωτές κινήσεις ενώ παράλληλα φροντίζετε να ορίζετε τα εξωτερικά πλαίσια των χειλιών σας.

Rate this item
(1 Vote)