Γιατί χρειάζεστε πινελάκι για τα χείλη

 Οι περισσότερες γυναίκες μεγαλώνουν βλέποντας τις μητέρες τους, τις αδελφές, θείες και γιαγιάδες τους να απλώνουν κραγιόν και λιπ γκλος από το σωληνάριο απ’ ευθείας στα χείλη τους. Αυτός είναι και κατά πάσα πιθανότητα ο τρόπος που μάθατε να βάζετε κραγιόν, και είναι πολύ πιθανό να συνεχίζετε να το βάζετε έτσι μέχρι σήμερα.

Αν δεν έχετε ποτέ ξαναχρησιμοποιήσει βουρτσάκι για τα χείλη, τώρα είναι σίγουρα η στιγμή να κάνετε την αλλαγή και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε βουρτσάκι χειλιών για να απλώσετε χρώμα ή γκλος στα χείλη σας.

Τι είναι το βουρτσάκι χειλιών;

Τα βουρτσάκια χειλιών κυκλοφορούν σε αρκετά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη τριχών και μήκη λαβής, αν και γενικά όλα τα βουρτσάκια χειλιών έχουν μαλακές, κοντές και απαλές στο άγγιγμα τρίχες και κυκλοφορούν με προστατευτικό μηχανισμό ώστε το βουρτσάκι να μην καταστρέφεται όταν το βάζετε στο νεσεσέρ σας.

Γιατί να Χρησιμοποιήσω Βουρτσάκι Χειλιών;

Κατ’ αρχάς, όταν χρησιμοποιείτε βουρτσάκι χειλιών για να βάλετε χρώμα ή γκλος, μπορείτε να καταναλώνετε μικρότερη ποσότητα από το προϊόν απ’ ότι αν το βάζατε κατ’ ευθείαν στα χείλη. Με τα να απλώνετε με το βουρτσάκι κραγιόν ή λιπ γκλος στα χείλη, αυτό απλώνεται απαλά, ομοιόμορφα και ελαφρά, χωρίς να χρειάζεται να προσθέτετε ξανά και ξανά χρώμα, τη μία στρώση μετά την άλλη. Τα βουρτσάκια χειλιών είναι ακόμη σχεδιασμένα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορείτε να βάλετε χρώμα στα χείλη σας με ακρίβεια, εννοώντας ότι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες το κραγιόν σας να μουτζουρωθεί, ξεφεύγοντας από την φυσική γραμμή των χειλιών σας.

Αν χρησιμοποιείτε μολύβι χειλιών ( όπως και θα έπρεπε ) τότε μπορείτε εύκολα να αναμίξετε αρμονικά το μολύβι χειλιών με το κραγιόν σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς το μολύβι χειλιών σας θα πρέπει να έχει μια ουδέτερη και φυσική απόχρωση, η οποία ταιριάζει περισσότερο με το φυσικό χρώμα των χειλιών σας παρά με το ίδιο το κραγιόν. Η αρμονική ανάμιξη είναι το κλειδί ώστε να φαίνεται το μακιγιάζ σας άψογο και φυσικά όμορφο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μη μοιράζεστε το βουρτσάκι χειλιών σας με καμμία, ούτε καν μία στενή σας συγγενή. Καθώς είναι βουρτσάκι, μπορεί εύκολα να συγκρατήσει βακτηρίδια και άλλα «πραγματάκια» τα οποία ενδέχεται να προξενήσουν κάποια ασθένεια αν το μοιράζονται διάφορα άτομα.

Πού μπορώ να Βρω Βουρτσάκι Χειλιών;

Όπως φαίνεται, μπορείτε να βρείτε βουρτσάκι χειλιών σχεδόν παντού. Πηγαίνετε σε οποιοδήποτε κατάστημα καλλυντικών, φαρμακείο, πολυκατάστημα, ακόμη και κατάστημα όπου όλα τα προϊόντα κοστίζουν ένα ευρώ για να δείτε αν πωλούν βουρτσάκι χειλιών ( υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν! ). Προσέξτε τι βουρτσάκι αγοράζετε – το πιο ακριβό δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο, αλλά το πιο φθηνό σχεδόν σίγουρα θα σκληρύνει και θα μισοδιαλυθεί πολύ προτού ξεπεράσει τον ένα χρόνο χρήσης.

Πώς Καθαρίζω ένα Βουρτσάκι Χειλιών;

Όπως με όλα τα βουρτσάκια μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε, το βουρτσάκι χειλιών πρέπει να καθαρίζεται τακτικά ( τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ). Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε τη βρύση στο ζεστό και να το ξεπλύνετε απαλά με ένα σαμπουάν. Αφού το πλύνετε και το ξεπλύνετε καλά, φέρτε απαλά τις τρίχες του στη σωστή θέση και ακουμπήστε το σε μια χαρτοπετσέτα να στεγνώσει.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν το βουρτσάκι σας αποκτήσει εξογκώματα, γίνει σκληρό ή περάσει πάνω από ένας χρόνος που το χρησιμοποιείτε, είναι καιρός να το αντικαταστήσετε

Rate this item
(0 votes)