Ροζ, κόκκινα, δαμασκηνί και μωβ. Καφέ, κίτρινο – καφέ, «γυμνά» και ουδέτερα. Το να αποπειραθείτε να βρείτε ένα κραγιόν που να ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σας μπορεί να φαίνεται βασανιστικό ή σα να είναι ένα επώδυνο πείραμα, αλλά δεν χρειάζεται να είναι.

Από την άλλη, το να έχετε τόσα πολλά χρώματα και αποχρώσεις κραγιόν στη διάθεσή σας δεν είναι ούτε λάθος ούτε πρόκειται για μια απόπειρα των εταιρειών καλλυντικών να σας ξεγελάσουν. Αυτές οι αποχρώσεις είναι διαθέσιμες επειδή καθεμιά από αυτές αναδεικνύει κάποια – δηλαδή υπάρχει κάποια απόχρωση που αναδεικνύει κι εσάς!

Αποχρώσεις Κραγιόν για κατά τη Διάρκεια της Μέρας

Τα χρώματα κραγιόν για κατά τη διάρκεια της μέρας ολοένα επεκτείνονται καθώς περισσότεροι διάφανοι τόνοι και καφέ και χρυσοί έρχονται στο προσκήνιο. Μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε ποιο σας ταιριάζει περισσότερο, ιδιαίτερα αν αγνοείτε τον παντοδύναμο κανόνα των κραγιόν:

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΚΡΑΓΙΟΝ ΣΑΣ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ Ή ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΣΑΣ.

Ακριβώς, δεν χρειάζεται να διαλέξετε ένα κραγιόν που θεωρείτε ότι θα ταιριάξει περισσότερο με την πράσινη σκιά ματιών σας, ούτε σας χρειάζεται να επιλέξετε ένα κραγιόν που να είναι ίδιο χρώμα με το φόρεμά σας. Τα πάντα εξαρτώνται από τον τόνο της επιδερμίδας σας και από το πώς θα συνταιριάξετε χρώματα κραγιόν για κατά τη διάρκεια της μέρας με αυτό. Υπάρχουν δύο τόνοι επιδερμίδας:

 • Μπλε υποβόσκοντες τόνοι ( ψυχρή επιδερμίδα με ροζ ή μπλε αποχρώσεις κάτω από το δέρμα )
 • Κίτρινοι υποβόσκοντες τόνοι ( πιο θερμή επιδερμίδα με καφέ ή χρυσές αποχρώσεις κάτω από το δέρμα )

Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να έχετε ένα μίγμα των δύο, περίπτωση στην οποία σας ταιριάζει γενικά οποιαδήποτε απόχρωση κραγιόν κι αν επιλέξετε.

Εκείνες με μπλε υποβόσκοντες τόνους στο δέρμα τους φαίνονται πιο όμορφες με:

 • ελαφριά, διάφανα ροζ
 • διάφανους τόνους του μωβ

Αυτές με πιο θερμούς υποβόσκοντες τόνους θα ωφεληθούν περισσότερο από τα παρακάτω χρώματα για κατά τη διάρκεια της μέρας:

 • γυμνό
 • ουδέτερες διάφανες καφέ αποχρώσεις
 • διαφανείς πιο σκούροι ροζ τόνοι

Αποχρώσεις Κραγιόν για μια Νυχτερινή Έξοδο

Οι αποχρώσεις κραγιόν για μια νυχτερινή έξοδο είναι οι αποχρώσεις που πραγματικά απολαμβάνεις, όταν μπορείς να βγεις και να τονίσεις τα χείλη σου δέκα φορές περισσότερο απ’ ό, τι θα έκανες κατά τη διάρκεια της μέρας. Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται αποχρώσεις «για μια νυχτερινή έξοδο», σκέφτονται φωτεινά κόκκινα με τα οποία οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν απίθανο να τα καταφέρουν ( πλήρης παρανόηση!). Αυτό δε θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα, αν και θα καλύψουμε το με τι είδους «κόκκινη» απόχρωση μπορούν και οι δύο τόνοι επιδερμίδας να τα «καταφέρουν» αν το επιλέξουν.

Εκείνες με μπλε υποβόσκοντες τόνους επιδερμίδας μπορούν να προσθέσουν τις παρακάτω αποχρώσεις στο μπουντουάρ τους για μια νυχτερινή έξοδο:

 • Πιο βαθιά κόκκινα με σκούρο μπλε υποβόσκοντες τόνους
 • Αποχρώσεις των μούρων
 • Σκούρα ροζ, κόκκινο – μωβ και «ήσυχα» μωβ

Εκείνες με πιο «θερμή» επιδερμίδα θα ωφεληθούν αν βάλουν τα παρακάτω χρώματα κραγιόν:

 • Κόκκινες αποχρώσεις με πορτοκαλί υποβόσκοντες τόνους
 • Πιο σκούρα καφέ και κίτρινο – καφέ
 • «Θερμά» χρώματα κραγιόν με χρυσή λάμψη

Ο γενικός κανόνας όταν πρόκειται για χρώματα κραγιόν είναι ότι εκείνες με πιο «ψυχρή» επιδερμίδας φαίνονται λαμπερές με τα χρώματα των πολύτιμων λίθων, όπως μπλε και πράσινα, ροζ, μωβ, και μίγματα των παραπάνω. Εκείνες με πιο «θερμή» επιδερμίδα φαίνονται εκθαμβωτικές με πιο γήινους τόνους, που περιλαμβάνουν κίτρινους, πορτοκαλί τόνους, καφέ και κιτρινοπράσινους.

Όσο για τα τρελά χρώματα που συναντά κανείς μία στο τόσο, όπως τα σκούρα μαύρο –μωβ και τα ναυτικά μπλε, οποιαδήποτε είναι αρκετά θαρραλέα ώστε να τολμήσει τέτοιες αποχρώσεις κραγιόν δεν χρειάζεται να λάβει υπ’ όψη της τον τόνο της επιδερμίδας της για να βρει την τέλεια απόχρωση!

Rate this item
(0 votes)