Χρώματα κραγιόν για σκούρες επιδερμίδες

Μπήκατε ποτέ σε κάποιο φαρμακείο ή πολυκατάστημα και αισθανθήκατε μπερδεμένες από τις τόσες διαφορετικές – ή παρόμοιες - αποχρώσεις και χρώματα και μάρκες κραγιόν στα ράφια; Όχι μόνον αυτό, αλλά φαίνεται ότι κάθε μάρκα έχει ένα διαφορετικό χαρακτηριστικό – κραγιόν αντιγηραντικό, ενυδατικό, που διαρκεί, που δεν το νοιώθεις ποτέ ξηρό…

Η επιλογή της κατάλληλης απόχρωσης κραγιόν μπορεί να φανεί η πιο δύσκολη απόφαση που έχει να κάνει μια γυναίκα! 

Αυτό που πολλές γυναίκες δε γνωρίζουν είναι ότι υπάρχουν κάποιοι κανόνες όταν πρόκειται για την επιλογή μιας απόχρωσης κραγιόν. Βέβαια, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στον κανόνα, αλλά αν είστε από τις γυναίκες με πιο σκούρα επιδερμίδα, υπάρχουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές που μπορείτε να ακολουθήσετε. Αυτές είναι:

  • Αν έχετε πιο σκούρο τόνο επιδερμίδας που τείνει προς το χρώμα της ελιάς, καλό θα ήταν να επιλέξετε βαθιές, πλούσιες καφέ αποχρώσεις με κόκκινους υποβόσκοντες τόνους ή που τείνουν προς το μαόνι, πιο σκούρες αποχρώσεις των μούρων, και πλούσιες, σκούρες ροζ αποχρώσεις με κίτρινους υποβόσκοντες τόνους.
  • Αν έχετε σκούρο τόνο επιδερμίδας, επιλέξτε σκούρα κόκκινα με μπλε υποβόσκοντες τόνους, σκούρους δαμασκηνί τόνους, οποιαδήποτε απόχρωση του καφέ, διάφανα απαλά ροζ, μπεζ αποχρώσεις, και βαθιές αποχρώσεις των μούρων (ναι, οι γυναίκες με σκούρο τόνο επιδερμίδας σίγουρα έχουν τις πιο πολλές επιλογές όταν πρόκειται για αποχρώσεις κραγιόν!).

Φαίνεται σχεδόν ότι όσο πιο σκούρος είναι ο τόνος της επιδερμίδας σας, τόσο πιο δύσκολα δε θα σας ταιριάζει η απόχρωση κραγιόν που θα επιλέξετε. Απλά φροντίστε να έχετε μια πλούσια συλλογή κραγιόν διαφορετικών χρωμάτων, ώστε να αναδεικνύετε τον τόνο της επιδερμίδας σας, το φόρεμά σας, και τη σκιά ματιών που φοράτε.

Ανεξάρτητα από το ποιο κραγιόν επιλέξετε, ακόμη κι αν έχει απόχρωση ιδανική για τον τόνο της επιδερμίδας σας, αν δεν το βάλετε σωστά δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακολουθούν κάποιες συμβουλές για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα:

  • Αν έχετε λεπτά χείλη, προσπαθήστε να επιλέγετε πιο ανοιχτές και πιο γυαλιστερές αποχρώσεις κραγιόν, καθώς αυτές θα κάνουν τα χείλη σας να φαίνονται πιο ζουμερά και σαρκώδη. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις απλά θα επιτείνουν το πρόβλημα, κάνοντας τα χείλη σας να φαίνονται ακόμη πιο λεπτά.
  • Στον αντίποδα, αν έχετε πολύ σαρκώδη χείλη, δοκιμάστε να φορέσετε πιο σκούρες, ματ αποχρώσεις για να μην τονίζετε το πόσο σαρκώδη είναι.
  • Αν φοράτε μια πιο ανοιχτόχρωμη σκιά, επιλέξτε πιο σκούρες, έντονες αποχρώσεις για να αναδείξετε πραγματικά τα χείλη σας.
  •   Αν επιλέξετε να φορέσετε πιο σκούρα σκιά, τότε επιλέξτε ένα πιο ανοιχτό, πιο ουδέτερο και διάφανο κραγιόν ή χρώμα για τα χείλη. Είναι σημαντικό πάντα να προσπαθείτε να τραβάτε την προσοχή είτε με τα μάτια είτε με τα χείλη- ποτέ και με τα δύο.
  • Τα γυαλιστερά, πιο έντονα χρώματα πρέπει να φοριούνται τη νύχτα, ενώ τα πιο ανοιχτά, πιο φυσικά χρώματα με ματ υφή ή υφή κρέμας είναι πιο κατάλληλα για να φοριούνται κατά τη διάρκεια της μέρας.
  • Ποτέ μην αποφεύγετε το μολύβι χειλιών επειδή ντρέπεστε να το φορέσετε! Το σημείο – κλειδί εδώ είναι να επιλέξετε το κατάλληλο μολύβι χειλιών για την απόχρωση κραγιόν που φοράτε. Πάντα να επιλέγετε ένα μολύβι χειλιών παρόμοιο με την απόχρωση που φοράτε. Το να χρησιμοποιείτε μολύβι χειλιών που είναι είτε πιο ανοιχτό, είτε πιο σκούρο από την απόχρωση κραγιόν που φοράτε είναι ξεπερασμένο και απωθητικό.
Rate this item
(0 votes)