Απλές τεχνικές σύσφιξης για την χαλάρωση του προσώπου!

Είτε επειδή χάσατε πρόσφατα βάρος είτε επειδή μεγαλώνετε σε ηλικία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε χαλαρωμένο δέρμα που φαίνεται ότι δεν μπορείτε ν’απαλλαγείτε απ’αυτό παρά τις προσπάθειες που κάνετε γι’αυτό. Το πλαδαρό δέρμα μπορεί να εμφανιστεί σε πολλές περιοχές του σώματός μας, παρόλ’αυτά η πιο ανησυχητική περιοχή είναι γύρω απ’το πρόσωπο κι απ’το πηγούνι.

Πριν αρχίσετε να ψάχνετε δραστικά μέτρα, όπως μια πιθανή αισθητική χειρουργική επέμβαση για ν’απαλλαχτείτε απ’το πλαδαρό δέρμα, δοκιμάστε όλες τις φυσικές συνταγές για να συσφίξετε το δέρμα σας όσο είναι εφικτό. Ανάλογα με την πλαδαρότητά του θα πρέπει να δοκιμάσετε διαφορετικές τακτικές, αλλά σίγουρα μια απ’αυτές που ακολουθούν θα είναι αποτελεσματική.

Λίγη πλαδαρότητα

Αν μόλις αρχίσατε τη διαδικασία απώλειας βάρους και πρέπει να χάσετε 10-20 κιλά ή αν μόλις μπήκατε στη δεκαετία των 40 και 50 ετών, μπορεί να έχετε προσέξει ότι το δέρμα σας αρχίζει να χαλαρώνει και να κρεμά. Μια γρήγορη κι εύκολη λύση για να σφίξει είναι το κρύο νερό. Μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας, αλλά είναι αποτελεσματικός τρόπος για να σφίξει οποιοδήποτε τύπο δέρματος αρχίζει να χαλαρώνει.

Ένας άλλος τρόπος για να εμποδίσετε την πλαδαρότητα του δέρματος στο πρόσωπο είναι να κάνετε μερικές πολύ βασικές κι αποτελεσματικές ασκήσεις για το πρόσωπο. Ένας απ’τους καλύτερους είναι να ρουφήξετε όσο περισσότερο μπορείτε τα μάγουλά σας. Κρατήστε για μερικά δευτερόλεπτα κι αφήστε αργά. Επαναλάβετε τουλάχιστον 5 φορές τη μέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Μέτρια χαλαρωμένο δέρμα

Αν αρχίσατε να παρατηρείτε ότι το δέρμα σας κρεμάει λίγο περισσότερο απ’το συνηθισμένο, τότε ίσως είναι καιρός ν’αρχίσετε ν’αυξάνετε την ένταση των ασκήσεων για το πρόσωπο. Μια απ’τις πιο αποτελεσματικές για τις γυναίκες είναι να χαμογελούν πλατιά, ανοίγοντας το στόμα όσο πιο πολύ γίνεται και σηκώνοντας το κεφάλι ψηλά.

Ενώ κάνετε αυτή την άσκηση τοποθετήστε το κάτω χείλος σας στο πάνω και κρατήστε το για 5 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία τουλάχιστον 5 φορές προκειμένου να δείτε κάποιο αποτέλεσμα (και καλό είναι να κάνετε αυτή την άσκηση όταν είστε μόνη!).

Το μασάζ στο πρόσωπο είναι, επίσης, ένας υπέροχος τρόπος να δοκιμάσετε για να σφίξετε το δέρμα σας. Θα ενδυναμώσει το δέρμα και τους μύες του προσώπου δίνοντάς σας δροσερότερη και πιο δραστήρια εμφάνιση, και θα συσφίξει τις περιοχές που το έχουν ανάγκη.

Τέλος, πριν αποφασίσετε να επιλέξετε οποιοδήποτε είδος χειρουργικής επέμβασης, καλό είναι να δοκιμάσετε μερικές κρέμες προσώπου και λοσιόν που βοηθούν στη σύσφιξη του προσώπου. Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε διαφορετικές κρέμες για να βρείτε την κατάλληλη για το πρόσωπό σας (ζητήστε δωρεάν δείγματα πριν καταλήξετε σε κάποια ιδιαίτερη κρέμα προσώπου), αλλά μόλις βρείτε την κατάλληλη για εσάς, η διαφορά θα είναι αισθητή.

Rate this item
(0 votes)