Θεραπείες για την ακμή ξεκινώντας απ'τα βασικά!

Υπάρχει τίποτα πιο ντροπιαστικό απ’το να έχετε σπυράκια στο πρόσωπο; Η ακμή δεν καταστρέφει μόνο την εμφάνιση κάποιου, αλλά μπορεί να’χει κι αρνητικό αποτέλεσμα για την αυτοεκτίμηση κι αυτοπεποίθησή του. Όλοι μπορούν ν’αποκτήσουν άψογο δέρμα, ακόμα κι αυτοί που είναι επιρρεπείς στην ακμή.

Αν θέλετε να διώξετε την ακμή μόνιμα ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε ν’αρχίσετε σήμερα για ν’αποκτήσετε το δέρμα που αξίζετε.

Μην αμελείτε την ενυδάτωση

Η ακμή συνδέεται με τη λιπαρή επιδερμίδα, που γενικά είναι μια μεγάλη υπόθεση. Τ’άτομα με λιπαρό δέρμα έχουν συχνά ακμή, καθώς η υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας παγιδεύει ακαθαρσίες και μικροσωματίδια στους πόρους και στη συνέχεια προκαλούνται στο δέρμα σπυράκια κι ακμή. Όμως, το να έχει κάποιος λιπαρό δέρμα δε σημαίνει ότι δε μπορεί να το ενυδατώνει. Αν δεν ενυδατώνετε το δέρμα σας μετά τον καθαρισμό του, θ’αρχίσει να παράγει λιπαρότητα για να το αναδομήσει. Συχνά, προσπαθώντας ν’αναπληρώσει και να ενυδατωθεί παράγει υπερβολική ποσότητα λιπαρότητας με αποτέλεσμα τη λιπαρή επιδερμίδα.

Όταν χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα σιγουρευτείτε ότι είναι κατάλληλη για πρόσωπα με ακμή ή με λιπαρότητα. Οι ενυδατικές κρέμες χωρίς έλαια με βάση το νερό είναι απαραίτητες για να διατηρήσουν το δέρμα σας απαλό και χωρίς σπυράκια.

Ναπλένεστεσυχνά

Είναι σημαντικό να πλένετε το πρόσωπό σας τακτικά για ν’απομακρύνονται οι ακαθαρσίες και τα μικροσωματίδια που διαφορετικά παγιδεύονται στους πόρους του. Ένας απ’τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι υποφέρουν από ακμή είναι πρώτα απ’όλα ότι δεν πλένουν σωστά κι αρκετά συχνά το πρόσωπό τους. Πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας μια φορά το πρωί και μια δεύτερη φορά πριν πάτε για ύπνο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μην πλένετε το πρόσωπό σας υπερβολικά. Αυτό θ’απομακρύνει την υγρασία που είναι απαραίτητη στο δέρμα για να παράγει λιπαρότητα.

Σταματήστε να σπάτε τα σπυράκια

Μπορεί να είναι πειρασμός, αλλά άσχετα απ’την κατάσταση, στην οποία μπορεί να βρίσκεται ένα σπυράκι, - κάτω απ’το δέρμα, ως λευκό στίγμα ή ως μαύρο – μην το πειράζετε. Δεν κάνει καλό και δεν θα το απομακρύνει γρηγορότερα. Οι ακαθαρσίες που φράζουν τους πόρους του δέρματος μπορούν εύκολα να διαπεράσουν τον ανοιχτό πόρο και να προκαλέσουν μεγαλύτερη μόλυνση στο σπυράκι, και ίσως μεγαλύτερη από πριν! Όχι μόνο έχει αντίθετα αποτελέσματα έτσι, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα ν’αφήσει αντιαισθητικά σημάδια ως αποτέλεσμα. Καλύτερα να καθαρίζετε και να ενυδατώνετε το πρόσωπό σας χωρίς να πειράζετε την ακμή.

Σταματήστε ν’αγγίζετε το πρόσωπό σας

Κρατήστε τα χέρια σας μακριά απ’το πρόσωπό σας όσο περισσότερο γίνεται. Δεν έχει σημασία πόσες φορές τα πλένετε καθημερινά, αλλά αποτελούν ίσως το πιο βρώμικο σημείο του σώματος. Αγγίζοντας το πρόσωπό σας μ’αυτά μεταφέρετε στην επιφάνεια και στους πόρους του περισσότερες ακαθαρσίες και μικροσωματίδια

Rate this item
(0 votes)