Ασκήσεις προσώπου για να το διατηρήσετε νεανικό!

Rate this item
(0 votes)

Όλοι θέλουμε να διατηρήσουμε τη νεανική μας εμφάνιση για όσο περισσότερο μπορούμε. Υπάρχουν κρέμες, χειρουργικές επεμβάσεις που βοηθούν κι ένας αριθμός άλλων προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα και βοηθούν στην καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης,

όμως μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα στο σπίτι και δεν κοστίζουν τίποτα περισσότερο εκτός από ένα μικρό κομμάτι του χρόνου σας.

Οι ασκήσεις προσώπου είναι γνωστές εδώ και πάρα πολλά χρόνια για τη βοήθεια που προσφέρουν στη μείωση των σημαδιών γήρανσης, αν γίνουν σωστά. Όλοι μπορούν να κάνουν αυτές τις απλές ακήσεις για να διατηρηθεί ο τόνος των μυών κάτω απ’το δέρμα που συσφίγγει και λειαίνει το πρόσωπο. Δοκιμάστε μερικές απ’αυτές τις ασκήσεις στο μέτωπο, στα χείλια, στα μάτια και τα φρύδια σήμερα κάνοντας στο πρόσωπό σας εκείνο το άμεσο φέις λίφτινγκ που πάντα επιθυμούσατε.

Μέτωπο

Ένα μέτωπο χωρίς ρυτίδες κι άλλα σημάδια γήρανσης θα διατηρήσει τη νεανικότητά σας περισσότερο καιρό. Ο καλύτερος τρόπος για να δουλέψετε καλύτερα το μέτωπό σας είναι να τοποθετήσετε τους δείκτες των δαχτύλων ακριβώς επάνω στα μάτια. Στη συνέχεια προσπαθήστε ν’ανασηκώσετε τα φρύδια σας. Ενώ τ’ανασηκώνετε τραβήξτε το δέρμα προς τα κάτω. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση καθημερινά τουλάχιστον δέκα φορές την ημέρα για να διατηρήσετε το μέτωπό σας λείο χωρίς ρυτίδες.

Χείλη

Οι ρυτίδες γύρω απ’τα χείλια είναι σημάδι που μας λέει ότι γερνάμε, μπορούμε όμως να τις εμποδίσουμε. Πριν κάνετε την άσκηση πρέπει να πλύνετε καλά τα χέρια και τα δάχτυλά σας. Τώρα τοποθετήστε ένα δάχτυλο ανάμεσα στα χείλη σας και κλείστε τα. Ρουφήξτε το για τουλάχιστον 3 δευτερόλεπτα κι απελευθερώστε. Επαναλάβετε για τουλάχιστον 15 φορές καθημερινά για να διατηρήσετε την περιοχή των χειλιών σας λεία και χωρίς γραμμές και ρυτίδες.

Μάτια και φρύδια

Η περιοχή των ματιών και των φρυδιών είναι μια περιοχή, την οποία πολλές γυναίκες θέλουν να κρατήσουν καθαρή από λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Εκτός απ’αυτό, τα μάτια είναι ένα απ’τα χαρακτηριστικά του προσώπου που προσέχουν οι άλλοι αμέσως, επομένως οποιαδήποτε ρυτίδα σ’αυτήν την περιοχή είναι σίγουρα ένας δείκτης γήρανσης (ή νεότητας).

Ξεκινήστε κλείνοντας τα μάτια και χαλαρώνοντας. Κινήστε αργά τα μάτια πάνω κάτω κάτω απ’τα βλέφαρά σας. Επαναλάβετε τουλάχιστον 15 φορές και κάντε την το λιγότερο μια φορά την ημέρα.

Για τα φρύδια καθίστε με την πλάτη ίσια, κλείστε τα μάτια και χαλαρώστε. Τώρα, ανασηκώστε αργά τα φρύδια ενώ τεντώνετε τις βλεφαρίδες. Κατά τη διάρκεια της άσκησης να κρατάτε τα μάτια κλειστά. Επαναλάβετε τουλάχιστον 15 φορές και μια φορά καθημερινά για να διατηρήσετε την περιοχή των φρυδιών ανορθωμένη και χωρίς ρυτίδες.

Συμβουλή μπόνους: Αντιηλιακή κρέμα

Μαζί με τις ασκήσεις προσώπου είναι σημαντικό ν’απλώνετε στο πρόσωπό σας καθημερινά μια αντιηλιακή κρέμα πριν βγείτε έξω. Να προτιμάτε δείκτη προστασίας 15 καθημερινά, είτε βρέχει είτε έχει λιακάδα, για να διατηρήσετε το πρόσωπό σας όσο πιο νεανικό γίνεται.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.