Πώς ν’ απαλλαγείτε απ’ την ακμή

Ανήκετε κι εσείς στα άτομα που διεξάγουν μάχη με τα σπυράκια τους; Είναι φανερό τι είναι η ακμή, αλλά ποια είναι η αιτία; Με πολύ απλά λόγια, προκαλείται από τη φλεγμονή των λιπωδών ή σμηγματογόνων αδένων που είναι μέρος της σύνθεσης του δέρματος.

Η ακμή επηρεάζει μόνο τους έφηβους, καθώς είναι μια δημοφιλής παρανόηση; Σαφώς, όχι. Παρόλο που μέχρι τώρα οι περισσότεροι που υποφέρουν απ’ αυτή βρίσκονται πράγματι στην εφηβεία τους.

Άρα, το ερώτημα που τίθεται είναι πως να ξεφορτωθείτε την ακμή. Μια άμεση μέθοδος είναι να λάβετε υπόψην σας τι τρώτε και τι μασουλάτε σε συνηθισμένη βάση. Οι κηλίδες, τα μπιμπίκια και τα σημάδια απ’ την ακμή προκαλούνται κυρίως απ’ τις τοξίνες που υπάρχουν μέσα στο σώμα, οι οποίες επηρεάζουν με τη σειρά τους τους σμηγματογόνους αδένες, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί στην ακμή και στις διάφορες επιπλοκές της.

Πίνοντας επαρκείς ποσότητες νερού καθημερινά βοηθάτε το σώμα ν’ αποβάλλει τις τοξίνες. Επιπλέον, κάνοντας τακτικά γυμναστική και τουλάχιστον κάπου κάπου με λίγη ένταση βοηθάει στην αποβολή των τοξινών μέσω της εφίδρωσης.

Αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να ξεφορτωθείτε την ακμή σας, αλλά βοηθάει ως μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος.

Τι άλλο μπορεί να γίνει αναζητώντας τον τρόπο απαλλαγής απ’ την ακμή;

Υπάρχουν πολλές φυσικές και σπιτικές θεραπείες που είναι αρκετά κατάλληλες για την αντιμετώπιση της ακμής που δεν είναι ιδιαίτερα διεισδυτικές στο πρόβλημα. Ας δούμε μερικές παρακάτω.

1. Λιακάδα: Τι πιο εύκολο απ’ το να περνάτε χρόνο στο ύπαιθρο και στον ήλιο; Οι υπεριώδεις ακτινοβολίες του ζεστού ήλιου έχουν την ικανότητα να σκοτώνουν τα βακτήρια που περιθάλπονται στους σμηγματογόνους αδένες στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Επιπλέον, βοηθούν στην ξηρασία της περιττής λιπαρότητας, κάτι που μειώνει τ’ αποτελέσματα των κλειστών πόρων του προσώπου.

2. Χυμός αλόε βέρα: Σε όλους είναι γνωστές οι θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού αλόε βέρα. Στην περίπτωση αυτή, έχει την ικανότητα να μειώνει την ακμή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε ένα φύλλο απ’ το φυτό και να τρίψετε το χυμό του στις περιοχές του προσώπου που απαιτούν θεραπεία. Μην περιμένετε αποτελέσματα σ’ ένα βράδυ. Αλλά να περιμένετε στον απαιτούμενο χρόνο ένα πιο υγιές δέρμα.

3. Χυμός λεμονιού: Μπορεί να είναι χυμός λεμονιού ή λάιμ. Ο χυμός χάρη στις όξινες ιδιότητές του είναι αποτελεσματικός στην εξάλειψη της ακμής καθαρίζοντας τους πόρους του προσώπου και προωθώντας την αναζωογόνηση ενός υγιούς δέρματος. Επιπλέον, ο χυμός λεμονιού και λάιμ μπορούν να εξισορροπήσουν το pH του δέρματος – περισσότερο απ’ τη μεγάλη πλειοψηφία των καλλυντικών σαπουνιών, κάτι που προσθέτει στα οφέλη του.

4. Ζάχαρη: Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, η ζάχαρη που αγοράζουμε καθημερινά απ’ το σούπερ μάρκετ έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες κι έτσι είναι χρήσιμη στον καθαρισμό του δέρματος από τα στίγματα και την ακμή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε λίγο νερό σε μισό κουταλάκι τσαγιού ζάχαρη και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, τρίψτε το στο πρόσωπό σας κι αφήστε το μερικά λεπτά. Έπειτα, απλά ξεπλύνετε. Κάντε το μερικές φορές τη μέρα κι αξιολογήστε τ’ αποτελέσματα.

Φυσικά, υπάρχουν πάρα πολλές απαντήσεις σχετικά με το ερώτημα της απαλλαγής απ’ την ακμή. Οι προηγούμενες είναι μονάχα μερικές απλές τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι και παρόλο που δεν είναι απαραίτητα πάρα πολύ αποτελεσματικές για όλους, μπορεί να το κάνει ο καθένας και να θρέψει το δέρμα του, έτσι και μόνο απ’ αυτή τη σκοπιά αξίζει να το κάνετε συχνά.

Rate this item
(1 Vote)