Πόσο πετυχαίνει μια θεραπεία ακμής με λέιζερ?

Rate this item
(0 votes)

Η θεραπεία της ακμής με λέιζερ είναι μια μέθοδος – μια εξαιρετικά πετυχημένη μέθοδος καταπολέμησης της ακμής. Ακριβή; Ναι! Αποτελεσματική; Ναι! Περί τίνος πρόκειται;

Η θεραπεία της ακμής με λέιζερ αρχίζει με καθαρισμό προσώπου, ο οποίος μειώνει τη λιπαρότητα της επιδερμίδας, τα καλλυντικά και τις ακαθαρσίες που έχουν συσσωρευτεί στους πόρους του προσώπου. Μην ανησυχείτε – αυτό το πήλινγκ δεν πονάει. Είναι ήπιο, μαλακό, χαλαρωτικό και καταπραϋντικό.

Στη συνέχεια, πολλοί δερματολόγοι προχωρούν με την αφαίρεση επιπλέον υπολειμάτων απ’ τους πόρους – οι πόροι εμποδίζονται από αποξηραμένα υπολείματα που μετατρέπονται σε φράγμα. Όσο περισσότερα υπολείματα απομακρύνονται γενικά τόσο καλύτερη θα είναι η θεραπεία της ακμής με λέιζερ.

Το τελευταίο μέρος της προπαρασκευαστικής εργασίας είναι η εφαρμογή μιας μάσκας προσώπου. Είναι μια μάσκα φωτοευαισθησίας και μένει στο πρόσωπο από 15 λεπτά μέχρι μια ώρα. Μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, η μάσκα απορροφάται απ’ το δέρμα και εισχωρεί πιο κάτω στα υποδόρια επίπεδα όπου αρχίζει η ακμή.

Το ενεργό συστατικό αυτής της μάσκας είναι μια ουσία που ονομάζεται αμινολεβουλινικό οξύ ή για συντομία ALA. Βρίσκεται υπό λανθάνουσα κατάσταση μέσα στο δέρμα, αλλά ενεργοποιείται για τους σκοπούς του λέιζερ. Ανάμεσα στην ουσία αυτή και το φως υπάρχει μια καταλυτική αντίδραση. Το λέιζερ χρησιμοποιείται μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, το οποίο είναι αρκετό για να πυροδοτήσει την ALA ευτυχώς στο πλήρες δυναμικό της.

Η θεραπεία με λέιζερ φτάνει βαθιά μέσα στα στρώματα της επιδερμίδας κι εστιάζει στους λιπώδεις ιστούς. Μειώνει το μέγεθός τους μειώνοντας έτσι και την ικανότητά τους να παράγουν λιπαρότητα. Στη συνέχεια, η μειωμένη παραγωγή λιπαρότητας σημαίνει δυνητικά μειωμένη δημιουργία ακμής, το οποίο είναι και το ζητούμενο!

Επιπλέον, η θεραπεία της ακμής με τη χρήση λέιζερ καταστρέφει και τα βακτήρια που έχουν ξεμείνει απ’ τον καθαρισμό προσώπου, κάτι το οποίο με τη σειρά του μειώνει τα ενδεχόμενα φλεγμονής.

Μόλις τελειώσει η διαδικασία μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στην καθημερινότητά σας – με την προϋπόθεση ότι θα είναι μέσα στο σπίτι. Ευτυχώς, δεν υπάρχει απαιτούμενη περίοδος ανάρρωσης. Το πρόσωπό σας μπορεί να φαίνεται λίγο ροδαλό έως κοκκινωπό. Όμως, καλύτερα ν’ αποφύγετε την έξοδο απ’ το σπίτι για 24 ώρες τουλάχιστον μετά τη θεραπεία. Το δέρμα θα είναι ευαίσθητο στο φως του ήλιου, συνεπώς είναι σημαντικό ν’ αποφύγετε την έκθεση σ’ αυτό για το χρονικό διάστημα των 24 ωρών.

Επιπρόσθετα, το δέρμα θα ξεφλουδίζει λίγο. Αλλά μέσα σε περίπου 48 ώρες θ’ αναρρώσει πλήρως και δεν θα πάψει να ξεφλουδίζει. Επίσης, το κοκκινωπό χρώμα θα ελαττωθεί.

Συνήθως, για να τεθεί το πρόβλημα υπο πλήρη έλεγχο χρειάζεται εκτεταμένη θεραπεία με λέιζερ. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι δερματολόγοι συστήνουν ίσως τρεις ή ακόμα και τέσσερις συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσα στους επόμενους μήνες. Επομένως, χρειάζεται υπομονή, αν θέλετε να προχωρήσετε σε αυτό τον τύπο θεραπείας.

Αξίζει τον κόπο και την αναμονή; Αν η ακμή είναι καίριο πρόβλημα για εσάς και δοκιμάσατε ένα σύνολο άλλων μεθόδων για ν’ ανακουφιστείτε χωρίς να έχετε αποτέλεσμα, τότε η θεραπεία της ακμής με λέιζερ είναι ένα πολύ καλό βήμα που θα σας οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση!

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.