Φυσική αντιγηραντική περιποίηση δέρματος

Από τα καθαριστικά προϊόντα για το σπίτι και το γραφείο μέχρι το φαγητό που τρώμε και τα φάρμακα που παίρνουμε για να θεραπεύσουμε τον οργανισμό μας όταν είμαστε άρρωστοι ως καταναλωτές συνειδητοποιούμε τώρα τα θρεπτικά οφέλη των φυσικών προϊόντων. Έτσι, οι περισσότεροι από εμάς αρχίζουμε να ενδιαφερόμαστε για τις σειρές φυσικών, οργανικών προϊόντων.

Σ’ αυτή την κατηγορία συγκαταλέγονται ασφαλώς και τα προϊόντα αντιγηραντικής περιποίησης για το δέρμα.

Η φυσική ομορφιά σήμερα είναι σε πολυεθνικό επίπεδο μεγαλύτερη επιχείρηση από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν. Οι φυσικές αντιγηραντικές κρέμες προστασίας του δέρματος για παράδειγμα είναι ο πυρήνας πολλών εταιρειών υγείας και ομορφιάς.

Η γραμμή σκέψης στη σημερινή κοινωνία είναι ότι τα φυσικά προϊόντα είναι πολύ πιο ωφέλιμα για εμάς απ’ ότι τ’ αντίστοιχά τους συνθετικά. Απ’ την άλλη μεριά, πολλοί πιστεύουν ότι τα φυτικά προϊόντα είναι κατώτερης ποιότητας απ’ τα συνθετικά, αλλά στην περίπτωση της αντιγηραντικής φροντίδας του δέρματος βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα τα φυσικά προϊόντα είναι πολύ λιγότερο λειαντικά κι αυτό είναι εμφανές.

Πού εμφανίζονται κυρίως οι ρυτίδες; Είναι φανερό ότι εμφανίζονται σε όσους είναι πάνω απ’ την ηλικία των 30 ή περίπου σ’ αυτή την ηλικία - στην περιοχή του στόματος, στα μάτια, στο σαγόνι, όπως επίσης και γύρω απ’ την περιοχή του λαιμού – ιδιαίτερα στις γυναίκες. Οι κρέμες αντιγηραντικής φροντίδας μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να εστιάσουν πιο συγκεκριμένα γύρω απ’ αυτά τα προβληματικά σημεία χάρη στη φυσική τους βάση.

Αυτά τα προϊόντα είναι ικανά να μαλακώνουν το δέρμα δίνοντάς του έτσι μια απαλότερη και χωρίς ρυτίδες εμφάνιση. Με τα χρόνια το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Οι φυσικές και οι αντιγηραντικές κρέμες μπορούν να διαπεράσουν το χόριο του δέρματος – ευκολότερα απ’ τα συνθετικά προϊόντα. Έτσι, το δέρμα εμφανίζεται πιο λαμπερό και πιο φρέσκο.

Πολλά συνθετικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος μπορούν να κάνουν το δέρμα στην πραγματικότητα να φαίνεται κουρασμένο ή το αντίθετο - αναψοκοκκινισμένο. Και τα δυο δίνουν ανθυγιεινή εμφάνιση. Με τα φυσικά αντιγηραντικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος μπορεί να ειπωθεί το τελείως αντίθετο, επειδή συνεργάζονται πιο αρμονικά με τη σύνθεση του δέρματος. Το δέρμα δεν φαίνεται ούτε αναψοκοκκινισμένο ούτε κουρασμένο.

Με τα συνθετικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος θα πρέπει να έχετε επίγνωση πιθανών αλλεργιών που μπορεί να έχετε στις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται μέσα στα συστατικά. Στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει και με τα φυσικά προϊόντα. Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο κάποιοι να υποφέρουν από αλλεργίες ή να έχουν ευαισθησία στα φυσικά συστατικά. Τα βότανα και τα λουλούδια χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σε προϊόντα make-up και, όπως ξέρουμε, τα λουλούδια και τα βότανα καμιά φορά είναι οι αιτίες, που προκαλούν σοβαρές αλλεργίες σε μερικά άτομα. Το αλλεργικό συνάχι είναι πάρα πολύ καλό παράδειγμα. Να το θυμάστε πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε νέο αντιγηραντικό προϊόν περιποίησης του δέρματος.

Παρόλο που τα τεχνητά συστατικά στην πραγματικότητα έχουν καλές προσφορές – συνήθως όλες οι σειρές προϊόντων προσφέρουν σημαντικά μειωμένες τιμές κι έτσι πολύ γρήγορα προσφέρουν την καλύτερη εναλλακτική λύση. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα είναι λίγο αμφίβολο ότι τα αντιγηραντικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος είναι πιο αποτελεσματικά φέρνοντας τ’ αναμενόμενα αποτελέσματα. Και τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν είναι άλλα από ένα πιο υγιές σε εμφάνιση και σε υγεία πρόσωπο, και φυσικά – και με λιγότερες ρυτίδες!

Rate this item
(0 votes)