Αντιμετωπίστε τις ρυτίδες – Γιατί εμφανίζονται

Η χημική απολέπιση αποδεικνύεται αποτελεσματική όταν η πελάτισσα ή η ασθενής επιθυμεί μια πιο νεανική εμφάνιση με τη μείωση των γραμμών του προσώπου και των ρυτίδων.

Φυσικά, δεν είναι όλοι οι τύποι δέρματος ίδιοι. Μερικές ασθενείς που ανήκουν σε κάποια εθνικότητα και μερικοί τύποι δέρματος ανταποκρίνονται καλύτερα στη βιταμινοθεραπεία κι άλλου είδους θεραπείες κατά των ρυτίδων από κάποιες άλλες. Το λιπαρό ή το ξηρό δέρμα απαιτεί επιπλέον εξέταση για θεραπεία. Μερικές θεραπείες δέρματος, όπως το μηχανικό πήλινγκ και η μέθοδος Botswella μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους δέρματος.

Τα κορυφαία προϊόντα μείωσης των ρυτίδων περιέχουν αντιηλιακή και anti-UV προστασία για το δέρμα. Τα τζελ και τα σπρέι μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν οι λοσιόν και οι κρέμες δε βολεύουν για τις δραστηριότητες που γίνονται εκτός σπιτιού, όπως τα σπορ και τα χόμπι. Τα σκουρόχρωμα προϊόντα είναι πρακτικά υποκατάστατα ως βάση ή ως στρώση bronzing makeup. Οι άντρες και οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν ότι όταν απλώνουν προϊόντα μείωσης των ρυτίδων σε γερασμένο δέρμα έχει φτωχή επίδραση με τις υπεριώδεις ηλιακές ακτινοβολίες UV, την ξηρότητα και το συνδυασμό των καιρικών συνθηκών και των παραγόντων μόλυνσης.

Οι ρυτίδες στο πρόσωπο εμφανίζονται, επειδή το δέρμα του προσώπου εκτίθεται στην εκτεταμένη βλάβη που προκαλούν οι υπεριώδεις ηλιακές ακτινοβολίες. Οι ρυτίδες στο πρόσωπο λόγω ηλικίας προκύπτουν περισσότερο λόγω κληρονομικότητας παρά λόγω των καιρικών συνθηκών της ζημιάς του δέρματος.

Τα προϊόντα προστασίας απ’ τον ήλιο κι απ’ τις υπεριώδεις ηλιακές ακτινοβολίες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όποτε είναι εφικτό. Οι ρυτίδες στο πρόσωπο είναι εμφανείς σε κάθε φωτογράφηση και κάθε κοινωνική εκδήλωση, επειδή το πρόσωπο είναι αυτό που εκτίθεται πάντα. Αλλά, το ίδιο γεγονός προκαλεί βλάβες και στο δέρμα όσων δεν χρησιμοποιούν αντιηλιακή προστασία και προϊόντα προστασίας απ’ τις ελεύθερες ρίζες.

Οι ρυτίδες στο πρόσωπο απορρέουν απ’ την έκθεση στον ήλιο, τις ρυπαντικές ουσίες, τη δίαιτα, τη λιπαρότητα που παράγεται απ’ το χόριο κι απ’ την κληρονομικότητα. Αξιοπρόσεκτοι είναι και οι μύες του προσώπου κατά την ανάλυση των ρυτίδων. Τα προϊόντα που βασίζονται στις πέρλες ή άλλες ενέσιμες ουσίες που γεμίζουν τις ρυτίδες μπορούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι οι ρυτίδες δεν υπάρχουν, όμως είναι ακόμα εκεί. Οι ρυτίδες του προσώπου απ’ τη σύνθεση των μυών δεν είναι πιθανό να εξαφανιστούν μόνο με τοπική θεραπεία. Τα κρύα μπάνια κι άλλοι μύθοι μείωσης των ρυτίδων του προσώπου είναι μόνο αυτό: μύθοι.

Οι ρυτίδες του προσώπου γενικά προκαλούνται απ’ την έλλειψη υγρασίας, την παρουσία διαρκούς ξηρασίας, την κληρονομικότητα και τη δομή των κοκάλων του προσώπου, όπως επίσης κι από την έκθεση στις υπεριώδεις ηλιακές ακτινοβολίες UV και τις καιρικές συνθήκες. Οι ρυτίδες του προσώπου μπορούν να γίνουν λείες και να φουσκώσουν με ένα απαλό καθαριστικό, μια απαλή κρέμα ματιών, μια ενυδατική κρέμα προσώπου, καθώς επίσης και με μια τονωτική λοσιόν χωρίς υψηλά ποσοστά αλκοόλης που είναι πάρα πολύ σκληρά για το δέρμα και την τάση του να κάνει ρυτίδες.

Η βιταμίνη C είναι κύριο συστατικό στις προληπτικές λοσιόν κρέμες που φημίζονται ότι καταπολεμούν τις ρυτίδες κι εμποδίζουν την ξηρασία. Το γαλακτικό οξύ είναι χρήσιμο για την ενυδάτωση, τη λείανση και την περιποίηση του φολιδοειδούς δέρματος. Το ώριμο δέρμα εκ φύσεως χάνει την ελαστικότητά του και η παραγωγή κολαγόνου μειώνεται. Μια κούρα περιποίησης ώριμου δέρματος για άντρες ή γυναίκες συμπεριλαμβάνει μαλακτικά καθαριστικά και λιγότερη αλκοόλη στα προϊόντα που τονώνουν ή περιποιούνται τοπικά το πρόσωπο.

Το καλύτερο φάρμακο για την καταπολέμηση των ρυτίδων είναι η προστασία απ’ τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος, η χρήση επαρκούς ποσότητας κάποιου ενυδατικού προϊόντος, η απομάκρυνση ή η μείωση των ελεύθερων ριζών όποτε ειναι εφικτό και η πρόληψη της εμφάνισης ρυτίδων με σωστή διατροφή και η λήψη μέτρων ενάντια στις αγχογόνες καταστάσεις για το δέρμα του προσώπου και τις γραμμές ανησυχίας για να χαλαρώσουν και να γίνουν πιο λείες. Οι ρυτίδες του προσώπου είναι πάντα αποτέλεσμα αυτών των παραγόντων και η ιστορία της προσοχής στην υγεία της επιδερμίδας του προσώπου εγγράφεται για όλους.

Rate this item
(0 votes)