Τι είναι η θεραπεία ρυτίδων με ρετινόλη;

 Οι κρέμες καταπολέμησης των ρυτίδων με ρετινόλη και οι θεραπείες δέρματος με εμπότιση ρετινόλης είναι ένα θαύμα χωρίς συνταγή γιατρού για γυναίκες και άντρες που επιθυμούν τα οφέλη της ρετινόλης Α και των άλλων προϊόντων μείωσης των ρυτίδων που επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.

Η συγκέντρωση ρετινόλης και η αποτελεσματικότητά της μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με τη σειρά προϊόντων. Μερικά προϊόντα που υποτίθεται ότι απομακρύνουν τις ρυτίδες με ρετινόλη μπορούν στην πραγματικότητα να έχουν μόνο μερικά πολύ μικρά ποσοστά ρετινόλης για να κάνουν μόνο τη διαφήμιση και τη μάρκα να φαίνεται πιο αληθινή.

Ενώ η Retin Α και η Renova είναι προϊόντα που συστήνουν οι δερματολόγοι για τη θεραπεία του δέρματος που είναι επιρρεπές στην ακμή, η ρετινόλη μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική. Οι δερματολόγοι και οι αισθητικοί γνωρίζουν ότι η ισορροπία του pH του δέρματος και η οξύτητά του παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε όλες τις θεραπείες του δέρματος, στην ακμή, στις ρυτίδες, στην ψωρίαση ή σε άλλες δερματολογικές καταστάσεις. Αλλά και η βιταμίνη C είναι ένα καλό συστατικό στις κρέμες και τις λοσιόν για το δέρμα. Σημαντική είναι πάντα και η παραγωγή κολαγόνου στην περιποίηση του δέρματος.

Η ρετινόλη είναι μια ελαφρύτερη χημική φόρμουλα που βοηθά στην απομάκρυνση των ρυτίδων χωρίς τη σκληρότητα των χημικών αποτελεσμάτων. Η ρετινόλη βρίσκεται στους ορούς ή στις λοσιόν που κυκλοφορούν στα φαρμακεία ή στα σαλόνια ομορφιάς, αλλά και στα προϊόντα των μεγαλύτερων εταιρειών καλλυντικών ως λύσεις θεραπείας των ρυτίδων με άλλες σειρές προϊόντων περιποίησης του δέρματος.

Τα προϊόντα Restylane και τ’ άλλα προϊόντα λειτουργούν ως καλλυντικά στο επίπεδο του δέρματος για να γεμίσουν τις ρυτίδες γαι να δώσουν μια εμφάνιση με πιο λείο υγιές δέρμα. Η ρετινόλη λειτουργεί μέσω προϊόντων όπως η Accutane (ισοτρετινοΐνη) για ν’ απομακρύνουν το χόριο και τ’ άσχημα σχέδια που σχηματίζονται μέσω των ρυτίδων παράγοντας συνεχώς και πιο νέα επίπεδα επιδερμίδας στο σώμα και στο πρόσωπο. Το νεότερο δέρμα έχει λιγότερη ανάγκη να σακουλιάζει ή να κάνει ρυτίδες λόγω της βελτιωμένης του ελαστικότητας και της σφριγηλότητας.

Τα βιοενεργά αμινοξέα όπως η ρετινόλη χρησιμοποιούνται καλύτερα υπό την καθοδήγηση του γιατρού ή του δερματολόγου. Η ρετινόλη είναι ένα ζωικό προϊόν που απορροφάται καλά ως παράγοντας μείωσης των ρυτίδων και τοπικής θεραπείας του δέρματος. Η ανανέωση του δέρματος και τα αντιγηραντικά αποτελέσματα κάνουν τη ρετινόλη έναν απ’ τους καλύτερους γνωστούς παράγοντες στην περιποίηση του δέρματος σήμερα. Η ρετινόλη ασχολείται με την προώθηση του κύκλου των εργασιών της ανάπτυξης των πόρων και την καταπολέμηση των ρυτίδων. Ο χρόνος κυκλοφορίας των προϊόντων και οι θεραπείες της ρετινόλης με μικροσωματίδια μπορούν να έχουν επιτυχία με κάποια από αυτά να περιέχουν φίλτρα αντιηλιακής προστασίας.

Η ρετινόλη διατίθεται σε διάφορες εντάσεις. Στην ετικέτα του προϊόντος διατίθενται πληροφορίες για το ποσοστό της ρετινόλης που βρίσκεται σ’ αυτό. Η συνηθισμένη ένταση είναι 10 και 30 τοις εκατό. Η ρετινόλη συνήθως χρησιμοποιείται ως ορός νυκτός ή ολονύκτια θεραπεία κατά των ρυτίδων, επειδή η ημερήσια εφαρμογή της δεν αναμιγνύεται καλά με το makeup χωρίς ν’ αποδυναμωθεί ή να καταστραφεί η αποτελεσματικότητα της ρετινόλης απ’ τις χημικές ουσίες του makeup που είναι ξένα για το προϊόν της ρετινόλης. Μερικές εταιρείες καλλυντικών παράγουν προϊόντα makeup με παράγωγα ρετινόλης.

Οι εναλλακτικές αντιγηραντικές λύσεις της ρετινόλης συμπεριλαμβάνουν την παλμιτική ρετινόλη. Αυτός ο εστέρας ρετινόλης θεωρείται λιγότερο ενοχλητικός απ’ τη ρετινόλη. Οι θεραπείες κατά των ρυτίδων δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα για όλους. Οι ατομικοί παράγοντες παίζουν κάθε φορά σημαντικό ρόλο που έρχονται σ’ επαφή με το δέρμα προϊόντα για το δέρμα και χημικές ουσίες. Οι δερματολόγοι θα πρέπει να συμβουλεύουν τους ασθενείς κάθε φορά που σοβαρά οξέα τοποθετούνται τοπικά στο δέρμα του προσώπου για την αντιμετώπιση των ρυτίδων. Στο διαδίκτυο μπορεί ν’ αγοράσει κανείς πολλές πειραματικές και μη εγκεκριμένες από τον FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) θεραπείες.

Rate this item
(2 votes)