Υπάρχει ελπίδα για την θεραπεία των ρυτίδων?

Η ιδέα της νεανικότητας και της ομορφιάς είναι σταθερά αξία όλων των εποχών. Ακόμα και οι σημερινοί ασθενείς ή οι πελάτες των κέντρων αισθητικής που περιποιούνται το δέρμα τους θέλουν να εξαφανίσουν τις λεπτές γραμμές και να ξεριζώσουν τα σημάδια των ετών εργασίας, της φροντίδας των παιδιών, των εξωτερικών εργασιών ή των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων που ταλαιπωρούν υπερβολικά το δέρμα.

Οι ρυτίδες δημιουργούνται εξαιτίας της συνεχούς μείωσης της υγρασίας του δέρματος σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ η ένταση στα σημεία αυτά παραμένει συνεχώς. Η ελαστικότητα και το φυσικό κολαγόνο που παράγεται μέσα στο δέρμα ξηραίνεται ή αραιώνει στα συγκεκριμένα σημεία. Η υγρασία μέσα στην επιδερμίδα και τα επιδερμικά στρώματα καθορίζεται απ’ την κληρονομικότητα, τη δίαιτα, τη γενική κυκλοφορία του αίματος, τη διατροφή και την ενυδάτωση. Με την πάροδο του χρόνου και της ηλικίας το δέρμα χάνει τη φυσική του υγρασία και τη λειτουργία των ορμονών που καθορίζουν την παραγωγή του κολαγόνου, και ταυτόχρονα μειώνονται και τα λιπίδια.

Οι επιπτώσεις του φυσικού περιβάλλοντος με την ξηρασία και τις σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες μπορεί να επιφέρουν αποτελέσματα στο δέρμα απαιτώντας θεραπεία κατά των ρυτίδων. Οι αθλητές και οι μόνιμοι κηπουροί, οι κολυμβητές κι όσοι εργάζονται πολλά χρόνια σ’ εξωτερικό περιβάλλον κάτω από εξουθενωτικές συνθήκες ενδέχεται ν’ αντιμετωπίσουν σύσφιξη των μυών στις περιοχές που ελαττώνεται η οστική μάζα που τεντώνει το δέρμα. Σύμφωνα με την ανθρώπινη βιολογία αυτό μειώνει το λίπος στο δέρμα, που συχνά συγκαλύπτει περιοχές επιρρεπείς στο σχηματισμό των ρυτίδων και του «ποδιού της χήνας».

Η ξαφνική απώλεια βάρους μπορεί να έχει παρόμοιες επιπτώσεις, όπου οι πληροφορίες μέσα στα δερμικά κύτταρα δε συμφωνούν με τις απότομες αλλαγές που συμβαίνουν στη σύνθεση της νέας δομής του σώματος. Η χαλάρωση του δέρματος και οι ρυτίδες προκαλούνται από την έλλειψη του μυϊκού τόνου, ο οποίος διεγείρει τη δραστηριότητα των υγιών ορμονών κι έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση των γραμμών του προσώπου και του οργανισμού με πιο νεανικό δέρμα.

Η θεραπεία κατά των ρυτίδων χρησιμοποιείται συχνά για να βοηθήσει τέτοια προβλήματα και να βελτιώσει περιοχές του δέρματος, που μαρτυρούν ένταση της επιδερμίδας, έχουν έλλειψη σωστής τόνωσης ή κυκλοφορικού ή μείωσης του μυϊκού τόνου εξαιτίας της σωματικής αδράνειας ή της απώλειας βάρους. Η σωματική ασθένεια μπορεί να δημιουργήσει έντονες γραμμές και ρυτίδες και τα συνεχή ατομικά επίπεδα άγχους μπορούν να οδηγήσουν σε μια εμφάνιση που χαρακτηρίζεται από λεπτές γραμμές γύρω απ’ τα μάτια, το στόμα, το μέτωπο, το λαιμό, ακόμα και στα χέρια. Η αρωματοθεραπεία με αιθέρια έλαια συμπεριλαμβάνει κρύες κομπρέσες για τα μάτια, ενώ η ατμοθεραπεία μπορεί να μαλακώσει, καθώς και να χαλαρώσει το δέρμα.

Η θεραπεία για τις ρυτίδες εμποτίζει συνεχώς την επιδερμίδα με αρκετή υγρασία ώστε να επανέλθει το δέρμα σε καλύτερα επίπεδα ενυδάτωσης δίνοντας την εντύπωση πιο νεανικής ορμονικής δραστηριότητας, επιτρέποντας στη μαλακτική να διεισδύσει και να ενεργοποιήσει τη δράση των συστατικών πάνω στα δερμικά κύτταρα. Κυκλοφορεί στη μορφή των ελαφρών λοσιόν, του εμπλουτισμένου ορού ή της αποσπώμενης «μάσκας». Στο σχηματισμό ρυτίδων οδηγούν η υπερβολική ξηρασία απ’ τη θεραπεία της ακμής και ο απαλός ελεύθερος καθαρισμός.

Οι επαγγελματίες αισθητικοί απαιτείται να είναι εκπαιδευμένοι και να έχουν την άδεια διαχείρισης συγκεκριμένων θεραπειών για τις ρυτίδες. Μια θεραπεία κατά των ρυτίδων μπορεί να συμπεριλαμβάνει τη χρήση ζεστών υδρατμών που χρησιμοποιούνται στο δέρμα για ν’ αναζωογονήσουν τους μύες του προσώπου και να ενυδατώσουν το δέρμα με τρόπο αντιφατικό προς τον καθημερινό τρόπο ζωής και των κλιματικών συνθηκών. Μια αντιρυτιδική θεραπεία μπορεί να εμφανιστεί στη μορφή των καψουλών που λαμβάνονται μια φορά τη μέρα ή μια φορά το πρωί και μια φορά το βράδυ. Μερικές θεραπείες κατά των ρυτίδων μπορεί να έχουν ημερομηνία λήξης ή ν’ απαιτούν ψύξη ή φύλαξη ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Η θεραπεία κατά των ρυτίδων μπορεί να περιλαμβάνει Botox, την τοξίνη Botulinium (αλλαντική τοξίνη) που γεμίζει την υποδερμική περιοχή όπου βρίσκονται οι βαθιές ρυτίδες. Μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση κάποιου σ’ εντυπωσιακό βαθμό όταν το πρόσωπό του είναι μέρος της επαγγελματικής του καριέρας συμπεριλαμβανομένων των επαφών με τους πελάτες και της διαπροσωπικής προβολής. Μπορεί να παρέχει στο άτομο πιο εύκολες κι ανάλαφρες κοινωνικές εμπειρίες χάρη στην πιο νεανική εμφάνιση.

Rate this item
(0 votes)