Μπορεί μια αντιρυτιδική κρέμα να έχει αποτελέσματα?

Το λείο κι αψεγάδιαστο δέρμα είναι επιθυμητό σε κάθε ηλικία. Όμως, η φυσική διαδικασία γήρανσης, οι έντονες επιδράσεις του ήλιου και του ανέμου κι άλλες διαιτητικές και διατροφικές δυναμικές μπορεί να να επηρεάζουν την εμφάνιση του δέρματος και τη δημιουργία ρυτίδων και λεπτών γραμμών.

Μια αντιγηραντική κρέμα μπορεί να παρέχει ελαστικότητα και απαλότητα στο δέρμα δίνοντας αντοχή στην ένταση και το άγχος της επιδερμίδας που προκαλούν το σχηματισμό ρυτίδων και γραμμών.

Η αντιρυτιδική κρέμα παρέχει έξτρα ποσότητες βασικών στοιχείων του δέρματος σε απορροφήσιμη διαθεσιμότητα χωρίς άσχετα ερεθιστικά όπως μυρωδιές ή αρώματα. Η σύνθεση των περισσότερων αντιρυτιδικών κρεμών ενδέχεται να έχει λίγα προσωρινά οφέλη.

Ακόμα κι ένα συγκεκριμένο συστατικό ή ο συνδυασμός μαλακτικών, τα ενεργά συστατικά και η συχνότητα χρήσης μπορούν να δώσουν μια ανεκτίμητη αντιρυτιδική κρέμα με φανταστικά οφέλη.

Η καλύτερη αντιρυτιδική κρέμα παρέχει ένα λεπτό στρώμα τοπικής προστασίας ενάντια στην πρόσθετη ένταση του προσώπου, αλλά διαπερνά και τα δερμικά κύτταρα της εξωτερικής επιδερμίδας επηρεάζοντας το στρώμα που απολεπίζεται.

Πολλές κρέμες κατά των ρυτίδων ισχυρίζονται ότι κάνουν το δέρμα να δείχνει νεότερο έχοντας αποτελέσματα μακράς διαρκείας που θα κρατήσουν. Αυτό που είναι επιστημονικά εφικτό είναι η απομάκρυνση της επίμονης ξηρασίας. Αυτό επιτρέπει στο δέρμα να επανακτήσει την προγενέστερη ελαστικότητά του και ν’ αντιδράσει στην ελαστικότητα με τη μορφή των εκφράσεων του προσώπου, του χαμόγελου και να συγχρωτιστεί με την ανθεκτικότητα του νεανικού δέρματος.

Με την αντιρυτιδική κρέμα είναι δυνατή η μερική διατήρηση της εμφάνισης. Η σωστή αφαίρεση του makeup και η διατήρηση της περιοχής των ματιών καθαρή και υγιής είναι μεγάλης σημασίας κατά τη χρήση αντιρυτιδικής κρέμας στο πρόσωπο ή στο λαιμό.

Στο σχηματισμό των ρυτίδων παίζει ρόλο η κληρονομικότητα. Ωστόσο, η ρύθμιση του δέρματος με μια κρέμα κατά των ρυτίδων μπορεί να μετριάσει τ’ αποτελέσματα των σκληρών «οικογενειακών» χαρακτηριστικών όπως το πόδι της χήνας, οι γραμμές γέλιου ή οι ρυτίδες στο μέτωπο που εμφανίζονται μετά από μια συγκεκριμένη ηλικία.

Οι συνέπειες του ήλιου στη γήρανση έχουν αποδείξει ότι μέχρι σήμερα οι άνθρωποι συνεχίζουν ν’ αντιμετωπίζουν τη δυσχρωμία του προσώπου, τα εγκαύματα απ’ τον ήλιο και τις βλάβες στο δέρμα με τρόπο που αργότερα οδηγεί στη σκλήρυνση του δέρματος και στο σχηματισμό ρυτίδων.

Rate this item
(0 votes)