Βαθύς καθαρισμός προσώπου

Για ένα βαθύ καθαρισμό ακολουθούμε τα εξής βήματα :

1ο βήμα

Απομακρύνετε τους ρύπους και το μακιγιάζ από την επιδερμίδα σας. Απλώστε λίγο γαλάκτωμα σε όλο το πρόσωπο και στη συνέχεα καθαρίστε μέχρι το βαμβάκι ν γίνει καθαρό.

2ο βήμα

απλώστε μια μικρή ποσότητα peeling και τρίψτε με κυκλικές και απαλές κινήσεις την επιδερμίδα σας. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα με τάση για κοκκινίλες και ερεθισμούς καλύτερα να μην κάνετε αυτό το στάδιο γιατί μπορεί να ερεθίσετε πιο πολύ την επιδερμίδα.

3ο βήμα

Βράστε σε μια κατσαρόλα νερό και ρίξτε μια χούφτα χαμομήλι, μόλις βράσει το νερό κλείστε τη φωτιά ρίξτε γύρω από το κεφάλι σας μια πετσέτα και μείνετε όσο πιο πολύ μπορείτε 15 με 20 λεπτά είναι πολύ καλός χρόνος μετά σκουπίστε το πρόσωπο σας ταμποναρίστε όχι με πετσέτα αλλά με χαρτομάντιλο.

4ο βήμα

Πάρτε λίγο χαρτάκι και τυλίξτε τους δείκτες των δαχτύλων σας, πιέστε από μέσα προς τα έξω τα μαύρα στίγματα χωρίς όμως να χρησιμοποιήσετε τα νύχια σας!!!

Σε καμία περίπτωση δε σπάτε τα σπυράκια ή τα μαύρα στίγματα με τα νύχια γιατί μπορεί να τραυματίσετε την επιδερμίδα αλλά και να μολυνθείτε.

5ο βήμα

στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια κρέμα νύχτας και απλώστε την στο πρόσωπο κάνοντας μασάζ για 2-3 λεπτά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καταπραΰνει την επιδερμίδα. Επίσης η κρέμα νύχτας είναι πιο λιπαρή και θα κάνει το μασάζ πιο εύκολο!

6ο βήμα

Βάλτε σε ένα βαμβάκι λίγο ροδόνερο ή μια λοσιόν που δεν περιέχει οινόπνευμα και περάστε το πρόσωπο έτσι ώστε να φύγει η κρέμα.

 

7ο βήμα

Επιλέξτε μια καταπραϋντική μάσκα τοποθετήστε την σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε να δράσει για 20 λεπτά και απομακρύνεται με σκέτο νερό. Στη συνέχεια απλώστε την ενυδατική σας κρέμα!

Ο βαθύς καθαρισμός ίσως να κάνει το πρόσωπο σας να φαίνετε κόκκινο μετά την διαδικασία, μην ανησυχήσετε όμως γιατί την επόμενη μέρα θα δείτε την καθαριότητα και τη λάμψη που είχατε χάσει. Συνιστάτε να κάνετε βαθύ καθαρισμό 1 φορά το μήνα τουλάχιστον.

Καλή επιτυχία!

Rate this item
(0 votes)