Τι είναι τα μαύρα στίγματα και πώς να τα ξεφορτωθείτε

Τα μαύρα στίγματα είναι στην πραγματικότητα ακαθαρσία που έχει παγιδευτεί στους πόρους. Αυτό είναι συχνά αποτέλεσμα του λιπαρού δέρματος.

Η λιπαρότητα του δέρματος παγιδεύει ακαθαρσίες και σωματίδια κάτω απ’αυτό και στη συνέχεια αυτά κολλάνε μέσα στα μικρά θυλάκια που βρίσκονται μέσα στο δέρμα μας κι ονομάζονται πόροι. Ουσιαστικά σκληραίνουν και γίνονται ένα μαύρο στρώμα που δεν επιτρέπει στο δέρμα ν’αναπνέει.

Πώς να ξεφορτωθώ τα μαύρα στίγματα;

Ο καλύτερος τρόπος για ν’απαλλαχτείτε απ’αυτά είναι να τα ζουλήξετε προς τα έξω. Μπορεί να το γνωρίζετε ήδη αυτό, αλλά η μέθοδος, με την οποία θα το κάνετε, κάνει όλη τη διαφορά.

Ξεκινήστε πλένοντας το πρόσωπό σας καλά και κάνοντας απολέπιση στο δέρμα σας, έτσι ώστε ν’αφαιρεθούν όλα τα νεκρά κύτταρα. Αυτό θα κάνει τα μαύρα στίγματα που θέλετε ν’απομακρύνετε να φαίνονται καλά. Σκουπίστε το πρόσωπό σας με μια στεγνή, καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια, κάντε μια ζεστή κομπρέσα βυθίζοντας μια πετσέτα προσώπου σε ζεστό νερό, τραβήξτε την έξω κι απλώστε την στη μύτη για 15 λεπτά. Σκουπίστε την υγρή περιοχή κι έπειτα μ’ένα χαρτομάντηλο στην άκρη του δαχτύλου αρχίστε να ζουλάτε.

Πιέστε πολύ μαλακά και σταθερά και στις δυο μεριές των μαύρων κηλίδων αρχίζοντας να ζουλάτε ελαφρά προς τα κάτω και στη συνέχεια προς τα πάνω με δύναμη. Αν δεν τα καταφέρετε αμέσως μην συνεχίσετε να πιέζετε και να πιέζετε – θα σας προκαλέσει μόνο πόνο. Δοκιμάστε να ξαναχρησιμοποιήσετε τη ζεστή κομπρέσα 5-10 λεπτά κι επαναλάβετε τα βήματα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ο καθαρισμός των πόρων δεν είναι η λύση στην απομάκρυνση των μαύρων λεκέδων. Συχνά είναι όχι μόνο αναποτελεσματικός, αλλά μπορεί να βλάψει και την επιφάνεια του δέρματος.

Rate this item
(0 votes)