Μπορείτε ν’ απαλλαγείτε απ’το παχουλό πρόσωπο

 Όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη βλέπετε ένα παχουλό πρόσωπο να σας κοιτά; Φωτογραφίες από πάρτι και οικογενειακές συγκεντρώσεις σας τρελαίνουν, επειδή το πρόσωπό σας πάντα φαίνεται παχουλό και στρογγυλό; Μπορεί να μισείτε το παχουλό σας πρόσωπο, αλλά ποτέ δεν ξέρατε πώς να το ξεφορτωθείτε. Παρατίθενται κάποιες ιδέες για να τις εξετάσετε και να δοκιμάσετε.

 Το παχύ πρόσωπο είναι ακριβώς αυτό

     Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί ένα σημείο. Το στρογγυλό πρόσωπο δεν είναι το ίδιο με το παχουλό πρόσωπο. Ξέρετε ότι το πρόσωπό σας είναι παχουλό όταν είναι πρησμένο, μαλακό και τα χαρακτηριστικά του δεν είναι σαφή. Αυτό που βλέπετε είναι ένα μείγμα τριών πραγμάτων που κάνουν το πρόσωπό σας να δείχνει παχουλό.

  • Υπερβολικό λίπος
  • Κατακράτηση νερού
  • Έλλειψη μυϊκού τόνου στο πρόσωπο

     Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να διορθωθούν με λίγη προσπάθεια.

Η πρόκληση του υπερβολικού λίπους στο πρόσωπό σας

     Μπορείτε να βρείτε πιθανώς όλα τα είδη συμβουλών που συστήνουν ότι μπορείτε ν’ απαλλαγείτε απ’ το λίπος στο πρόσωπο χωρίς ν’ αλλάξει το υπόλοιπο σώμα σας. μην το πιστεύετε. Το επίπεδο λίπους που είναι αποθηκευμένο στο πρόσωπό σας είναι ανάλογο με το λίπος που είναι αποθηκευμένο στο υπόλοιπο σώμα. Αν είστε υπέρβαροι η καλύτερη λύση για εσάς είναι ν’ αρχίσετε να χάνετε μερικά κιλά παραπάνω με μια λογική δίαιτα. Μερικά άτομα χάνουν βάρος στο πρόσωπο πολύ νωρίς στη δίαιτά τους, ενώ άλλοι αγωνίζονται να χάσουν το λίπος απ’ το πρόσωπο μέχρι να τελειώσουν τη δίαιτα.

     Το σώμα του κάθε ατόμου αποθηκεύει το λίπος λίγο διαφορετικά και το χάνει ακριβώς με την αντίθετη σειρά απ’ ό,τι το αποθήκευσε. Αν το πρόσωπό σας μοιάζει παχύτερο δείχνοντας τα τελευταία στάδια απόκτησης βάρους μπορεί να δείτε ραγδαίες αλλαγές. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να χάσετε το περιττό λίπος προκειμένου να λεπτύνει το πρόσωπό σας.

Η κατακράτηση νερού είναι η ευκολότερη αιτία θεραπείας

     Αν το πρόσωπό σας συγκρατεί παραπάνω νερό μπορεί να φαίνεται φουσκωμένο και πρησμένο. Ίσως να μπείτε στον πειρασμό να μειώσετε την πρόσληψη υγρών για να δείτε αν βοηθάει, αλλά το ακριβώς αντίθετο είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή σας. Το σώμα σας μπορεί να προσπαθήσει να διατηρήσει τα περίσσεια υγρά όταν αισθάνεται ν’ απειλείται από αφυδάτωση. Δοκιμάστε ν’ αυξήσετε την πρόσληψη νερού μειώνοντας παράλληλα την πρόσληψη των αναψυκτικών, του καφέ, του τσαγιού και των άλλων ποτών. Μπορείτε να δείτε τις αλλαγές στο πρόσωπό σας πολύ σύντομα, αν η αιτία του παχουλού προσώπου σας είναι η κατακράτηση υγρών.

Τονώνοντας καλύτερα το πρόσωπο

     Η εμφάνιση του προσώπου σας διέπεται απ’ τον τόνο των μυών του. οι μύες συμβάλλουν στην σωστή συντήρηση του δέρματος και του δίνουν μεγαλύτερη ευκρίνεια. Υπάρχουν ρουτίνες για την άσκηση των μυών του προσώπου, αλλά η καλύτερη ιδέα είναι να εργαστείτε για τη συνολική ενυδάτωση του σώματός σας. Όταν ασκείστε φυσικά κάνετε γκριμάτσες κι άλλες κινήσεις στο πρόσωπο που οδηγούν του μύες του προσώπου σας να είναι σε φόρμα. Ένα τακτικό πρόγραμμα ασκήσεων δίνει το πλεονέκτημα του να χάσετε το περίσσειο λίπος και συμβάλλει στην μείωση της κατακράτησης νερού.

   Σε τελική ανάλυση, η καλύτερη θεραπεία για ένα λιπώδες πρόσωπο είναι ο συνδυασμός υγιεινής διατροφής για να μειώσετε το βάρος σας με την κατανάλωση περισσότερου νερού και άσκηση.

Rate this item
(1 Vote)