Υποδείξεις και συμβουλές για τη φροντίδα της επιδερμίδας

 Ποιος δεν θα ήθελε λεπτό, απαλό δέρμα που λάμπει από μέσα; Φαίνεται ότι οι γυναίκες με το πέρασμα των αιώνων προσπαθούν να τελειοποιήσουν την δερματολογική τους σύνθεση. Όλες κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε έρθει αντιμέτωπες με ακμή, λευκά μπαλώματα, θαμπό δέρμα και άπειρα άλλα τέτοια προβλήματα. Με λίγες συμβουλές και κάποια προσπάθεια από μέρους σας μπορείτε να αρχίσετε μια καταπληκτική θεραπεία για τη βελτίωση και τη διατήρηση της όμορφης επιδερμίδας σας.

 Σε νεαρότερη ηλικία θέματα που σχετίζονταν με το δέρμα δεν ήταν ποτέ προβλήματα. Ίσως, σε αυτή την ηλικία τέτοια θέματα δεν θεωρούνταν ποτέ προβλήματα. Ή ίσως το δέρμα μας ήταν από τη φύση του τέλειο. Πρέπει να παραδεχτείτε ότι η γήρανση μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στην επιδερμίδα. Όσο γερνάτε τόσες περισσότρες λεπτές γραμμές μπορεί να βλέπετε ή να αντιληφθείτε περισσότερα ελαττώματα.

 Το δέρμα μας επηρεάζεται από παράγοντες που μπορούν να ομαδοποιηθούν ως ενδογενείς και εξωγενείς. Οι ενδογενείς παράγοντες έχουν σχέση με το γενετικό μας υλικό. Τα γονίδιά μας καθορίζουν σε κάποιο βαθμό τη δυναμική της γήρανσης που έχει άμεση επίδραση στην επιδερμίδα μας. Οι εξωγενείς παράγοντες είναι εκείνοι που μας επηρεάζουν από έξω. Οι συνήθειές μας, ο τρόπος ζωής και η έκθεση στον ήλιο είναι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το δέρμα μας.

 Στηρίζεστε στους φόβους σας, αν νομίζετε ότι τα γονίδιά σας είναι οι εγκληματίες για το μη υγιές δέρμα σας. Είναι αποδεδειγμένο ότι οι εξωγενείς παράγοντες έχουν μια βαθύτερη επίδραση στην επιδερμίδα από τους ενδογενείς παράγοντες. Πραγματικά, είναι απλό να το καταλάβετε. Αν δεν τρώτε σωστά και στερείστε θρεπτικά συστατικά, είναι πολύ πιθανό να έχει αντίκτυπο στο δέρμα σας. Λευκές κηλίδες, μαύροι κύκλοι, θαμπή όψη επιδερμίδας συνδέονται όλα με την ανεπαρκή διατροφή κατά κάποιο τρόπο. Επιπλέον, ένας ανθυγιεινός τρόπος ζωής, κατά τον οποίο στερείστε ύπνο, αγχώνεστε, καπνίζετε ή αγνοείτε τις καθημερινές ασκήσεις θα αφήσει φανερά σημάδια στην επιδερμίδα σας.

 Σχεδόν ό,τι κάνετε επιδρά κατά κάποιον τρόπο στο δέρμα σας, είτε θετικά είτε αρνητικά. Ωστόσο, εκτός από τη σωστή διατροφή και τον σωστό τρόπο ζωής, η επιδερμίδα μας χρειάζεται επιπλέον φροντίδα. Κρέμες, απολεπιστικά προσώπου, καλλυντικά κτλ.  Είναι όλα μέσα για να φαίνεστε και να αισθάνεστε καλύτερα. Ακόμα και αν έχετε άψογο δέρμα, η χρήση τέτοιων προϊόντων είναι μόνο ένας επιπλέον τρόπος για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Αλλά, αν χρησιμοποιείτε ακατάλληλα προϊόντα για την επιδερμίδα σας, τότε αντί να περιποιηθείτε και να αναζωογονήσετε τον εαυτό σας μπορεί να προκαλέσετε βλάβη.

 Μια κρέμα που αποδεικνύετε καταστροφή για εσάς, μπορεί να μην είναι για κάποιο άλλο άτομο. Αυτό οφείλεται απλά στον τύπο της επιδερμίδας σας. Μπορεί να έχετε λιπαρή ή ξηρή επιδερμίδα, ή ίσως έναν συνδυασμό των δύο. Για να γνωρίζετε με βεβαιότητα, δοκιμάστε ένα τεστ που σας συνιστούμε. Θα ξέρετε ακριβώς ποιος είναι ο τύπος της επιδερμίδας σας και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα ή να περιποιηθείτε το υπερβολικά ξηρό ή λιπαρό δέρμα.

Περιττό να πούμε ότι μπορεί να σας βοηθήσει να αναζωογονήσετε το δέρμα σας. Ο καθαρισμός, η τόνωση, η ενυδάτωση και άλλες τέτοιες πρακτικές μπορούν να σας βοηθήσουν να φροντίσετε σωστά την επιδερμίδα σας και να νιώθετε σαν παραχαϊδεμένο κοριτσάκι.

Rate this item
(0 votes)