Αξιολογήστε τον τύπο του δέρματός σας

 Οι τύποι δέρματος βασίζονται γενικά στη συμπεριφορά του δέρματος, δεν είναι ιατρική ορολογία. Οι πιο κοινές ταξινομήσεις που χρησιμοποιούνται για την εμπορία των εμπορικών προϊόντων είναι κανονική, λιπαρή, ξηρή και μικτή επιδερμίδα. Άλλες ταξινομήσεις περιλαμβάνουν επιδερμίδα επιρρεπή στις κηλίδες, ευαίσθητη και κατεστραμμένη από τον ήλιο επιδερμίδα.

 Ας δούμε πρώτα τους παράγοντες που επηρεάζουν τον τύπο του δέρματός σας. Όλα όσα κάνετε επηρεάζουν την κατάσταση του δέρματός σας είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο. Κοιτάζοντας έναν καθρέφτη ή αγγίζοντας το δέρμα σας, μην αποφανθείτε για τη διαδικασία καθορισµού του τύπου του δέρματός σας. Ας προχωρήσουμε αξιολογώντας αποτελεσματικά την επιδερμίδα σας.

Τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που χρησιμοποιούνται χωρίς σωστή ανάλυση επηρεάζουν επίσης την κατάσταση του δέρματός σας. Η υπερβολική ποσότητα μαλακτικού στις ενυδατικές κρέμες και στις κρέμες κάνουν το δέρμα σας λιπαρό, και τα ισχυρά απολεπιστικά και καθαριστικά σας δίνουν μια ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα. Ας μπούμε τώρα στη διαδικασία ανάλυσης της κατάστασης του δέρματός σας.

Η ανάλυση του δέρματος  χρειάζεται λίγη προετοιμασία. Ποτέ μην προσπαθήσετε να αναλύσετε το δέρμα σας αμέσως μετά το πλύσιμο με νερό ή με καθαριστικά. Το δέρμα αντιδρά με τα καθαριστικά και το νερό. Διαρκεί περίπου τέσσερις με πέντε ώρες η ανάκαμψη της επιδερμίδας από τις επιπτώσεις του καθαρισμού και να ξαναγίνει κανονική. Οι γυναίκες θα πρέπει να προσπαθήσουν και να το κάνουν την ημέρα που δεν θα έχουν χρησιμοποιήσει μέικ απ ή κρέμες, ώστε να καταλήξουν σε μια πιο ακριβή ανάλυση.

Χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι του ιστού του προσώπου, πιέστε σε διαφορετικές τυχαίες περιοχές του προσώπου σας. Δείτε αν ο ιστός έχει αναπτύξει κηλίδες φωτίζοντάς τον. Αν υπάρχουν, αυτό σημαίνει ότι έχετε λιπαρό δέρμα. Τώρα μπορείτε να δείτε τη σημασία της ανάλυσης του δέρματος μια μέρα που δεν θα έχετε μακιγιαριστεί ούτε θα έχετε χρησιμοποιήσει κρέμες, δεδομένου ότι οι κρέμες ή το μέικ απ αφήνουν λιπαρότητα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα ο ιστός να σχηματίσει κηλίδες και θα έχετε αναλύσει το δέρμα σας εντελώς λάθος.

Αντιθέτως, αν διαπιστώσετε ότι η κανονική περιοχή του προσώπου σας φαίνεται ξηρή, είναι σφιχτή σε αίσθηση και αν υπάρχουν νιφάδες ή μπαλώματα, έχετε ξηρό δέρμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της ανάλυσης, αν βλέπετε ότι ορισμένες περιοχές είναι ξηρές και μερικές λιπαρές, έχετε μικτό δέρμα. Αφού κατηγοριοποιήσαμε την επιδερμίδα σας, είναι ώρα να  δείτε αν το δέρμα σας πάσχει από οποιαδήποτε ασθένεια.

Αν βρίσκετε κοκκινωπές περιοχές γύρω από τα μάγουλα και τη μύτη με πληγές και σημάδια που δεν μπορούν να ταξινομηθούν ως σπυράκια ή αν βλέπετε τις γραμμές των τριχοειδών αγγείων, οι οποίες πονάνε ή καίνε όταν τις αγγίζετε, είστε θύμα της ροδόχρου ακμής. Η ψωρίαση είναι μια άλλη διαταραχή του δέρματος που αποδεικνύεται από τα μπαλώματα της ερεθισμένης, ξηρής, κόκκινης ή λευκής φολιδωτής και κακότροπης επιδερμίδας γύρω από τη γραμμή των μαλλιών, των ματιών, της μύτης ή των μάγουλων. Σε περίπτωση που παρατηρείτε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Λίγη προσοχή και φροντίδα μπορούν να δώσουν στο δέρμα σας νεανική λάμψη, η οποία είναι πιο αποτελεσματική από την επίσκεψη σε ακριβές κλινικές δερματολογικής θεραπείας ή τη χρήση επανορθωτικών κρεμών.

Rate this item
(0 votes)