Breadcrumbs

Διπλά προβληματικό μικτό δέρμα: ενυδατικά και θεραπεία

Rate this item
(0 votes)

Οι τύποι δέρματος διαφέρουν τόσο όσο το είδος της θεραπείας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Μερικοί έχουν κανονικό, λιπαρό ή ξηρό δέρμα και το καθένα από αυτά παραμένει ίδιο, ακόμη και αν η θερμοκρασία αλλάζει.

Για μερικούς, οι κρύες, παγερές καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να μετατρέψουν ένα λιπαρό πρόσωπο σε ξηρό μέσα σε μερικά λεπτά. Αυτό συμβαίνει, επειδή ο κρύος αέρας δεν έχει αρκετή υγρασία για να υγράνει τις ξηρές επιφάνειες, ειδικά το δέρμα, και τελικά κάνει το δέρμα λιγότερο υγρό και πιο επιρρεπές στην κλιμάκωση.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες δέρματος για την πρόληψη του διπλού προβλήματος στο δέρμα. Πολύ συχνά, αν όχι ποτέ, η καθημερινή μας περιποίηση και ο καθαρισμός επηρεάζει τον τρόπο που το δέρμα μας διατηρεί την υγρασία και αναστέλλει τα συμπτώματα του ξηρού δέρματος.

Η υγρασία είναι το μυστικό για μια υπέροχη, υγιή όψη στο δέρμα. Το ανοιχτόχρωμο δέρμα δεν έχει πάντα καλό τόνο δέρματος, αλλά η ποσότητα της υγρασίας που κατέχει το δέρμα σας δείχνει πως φροντίζετε το περίβλημά σας.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα άτομα με μικτό δέρμα έχουν ξηρό και λιπαρό δέρμα διάσπαρτα σε διάφορες περιοχές του προσώπου κάθε τύπος επιδερμίδας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εξής: Το ξηρό δέρμα να λαμβάνει περιποίηση με αλοιφές και φάρμακα για ξηρή επιδερμίδα, και κρέμες απομάκρυνσης της λιπαρότητας για λιπαρή επιδερμίδα.

Περιοχές του δέρματος που είναι ξηρές πρέπει να καθαρίζονται ήπια, κατά προτίμηση με κρύες κρέμες, να στεγνώνονται με πετσέτα χωρίς τρίψιμο και να ξεπλένονται με χλιαρό νερό.

 Τα λιπαρά σημεία πρέπει να καθαρίζονται καλά και να διατηρούνται στεγνά για την πρόληψη της ακμής. Οι λιπαρές περιοχές είναι πολύ ευαίσθητες, ώστε οποιαδήποτε εσφαλμένη εφαρμογή φαρμάκων και κρεμών μπορεί να προκαλέσει ακμή και άλλους ερεθισμούς.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.