Διπλά προβληματικό μικτό δέρμα: ενυδατικά και θεραπεία

Οι τύποι δέρματος διαφέρουν τόσο όσο το είδος της θεραπείας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Μερικοί έχουν κανονικό, λιπαρό ή ξηρό δέρμα και το καθένα από αυτά παραμένει ίδιο, ακόμη και αν η θερμοκρασία αλλάζει.

Για μερικούς, οι κρύες, παγερές καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να μετατρέψουν ένα λιπαρό πρόσωπο σε ξηρό μέσα σε μερικά λεπτά. Αυτό συμβαίνει, επειδή ο κρύος αέρας δεν έχει αρκετή υγρασία για να υγράνει τις ξηρές επιφάνειες, ειδικά το δέρμα, και τελικά κάνει το δέρμα λιγότερο υγρό και πιο επιρρεπές στην κλιμάκωση.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες δέρματος για την πρόληψη του διπλού προβλήματος στο δέρμα. Πολύ συχνά, αν όχι ποτέ, η καθημερινή μας περιποίηση και ο καθαρισμός επηρεάζει τον τρόπο που το δέρμα μας διατηρεί την υγρασία και αναστέλλει τα συμπτώματα του ξηρού δέρματος.

Η υγρασία είναι το μυστικό για μια υπέροχη, υγιή όψη στο δέρμα. Το ανοιχτόχρωμο δέρμα δεν έχει πάντα καλό τόνο δέρματος, αλλά η ποσότητα της υγρασίας που κατέχει το δέρμα σας δείχνει πως φροντίζετε το περίβλημά σας.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα άτομα με μικτό δέρμα έχουν ξηρό και λιπαρό δέρμα διάσπαρτα σε διάφορες περιοχές του προσώπου κάθε τύπος επιδερμίδας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εξής: Το ξηρό δέρμα να λαμβάνει περιποίηση με αλοιφές και φάρμακα για ξηρή επιδερμίδα, και κρέμες απομάκρυνσης της λιπαρότητας για λιπαρή επιδερμίδα.

Περιοχές του δέρματος που είναι ξηρές πρέπει να καθαρίζονται ήπια, κατά προτίμηση με κρύες κρέμες, να στεγνώνονται με πετσέτα χωρίς τρίψιμο και να ξεπλένονται με χλιαρό νερό.

 Τα λιπαρά σημεία πρέπει να καθαρίζονται καλά και να διατηρούνται στεγνά για την πρόληψη της ακμής. Οι λιπαρές περιοχές είναι πολύ ευαίσθητες, ώστε οποιαδήποτε εσφαλμένη εφαρμογή φαρμάκων και κρεμών μπορεί να προκαλέσει ακμή και άλλους ερεθισμούς.

Rate this item
(0 votes)