Μάσκα προσώπου: μάσκες που ταιριάζουν στο δέρμα σας

Οι μάσκες προσώπου χρησιμοποιούνται ως μέρος της θεραπείας ομορφιάς από την αρχαιότητα. Κατά τη διάρκεια του λίφτινγκ προσώπου, ο χειρουργός σας δίνει ένα νεανικό πρόσωπο, αλλά είναι μια αρκετά ακριβή διαδικασία, ενώ μπορείτε να αποκτήσετε το ίδιο πλεονέκτημα της απαλότερης υφής στο δέρμα και καλύτερο τόνο δέρματος με μάσκες προσώπου.

 Η τακτική χρήση μασκών προσώπου μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε  νεότερες και να λάμπουμε, αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε σπιτικές παρά των εταιρειών που περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά. Τα συστατικά που χρησιμοποιείτε στις μάσκες προσώπου είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για το πόσο συχνά θα πρέπει να τις χρησιμοποιείτε. Η ηλικία σας, ωστόσο δεν έχει καμιά σημασία. Έτσι, μπορείτε να κάνετε μάσκες προσώπου από πηλό με απορροφητικό ως κύριο συστατικό, πορτοκαλί μάσκες, μάσκες κρέμα ή τζελ μάσκες. Οι μάσκες από πηλό κατανέμονται στην επιφάνεια του δέρματος.Απορροφούν την υπερβολική λιπαρότητα και τα σωματίδια σκόνης ενώ στεγνώνουν. Συσφίγγουν το δέρμα και βοηθούν στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος.

 Μερικές φορές προκαλούν δυσφορία στα ευαίσθητα ή ξηρά δέρματα. Γι αυτόν τον λόγο, οι λιπαρές ή σκληρές επιδερμίδες επωφελούνται περισσότερο από αυτές τις μάσκες. Μια μάσκα σε μορφή τζελ ωστόσο επαλείφεται σε ένα καθαρό δέρμα και μπορεί να στεγνώσει. Σε περίπου 10-20 λεπτά, μπορείτε να την τραβήξετε σαν δεύτερο δέρμα. Αυτές οι μάσκες ξεφλουδίζονται αρχίζοντας από το πηγούνι με κατεύθυνση προς τα πάνω. Με αυτές τις μάσκες απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, ακόμα και τις τρίχες από το πρόσωπο και τα μαύρα στίγματα. Είναι χρήσιμες για όλους τους τύπους επιδερμίδας από την κανονική μέχρι την ξηρή, καθώς και για τις μικτές επιδερμίδες, αλλά δεν μπορούν να απορροφήσουν τη λιπαρότητα από το σώμα όπως οι μάσκες από πηλό. Οι μάσκες προσώπου σε μορφή κρέμας, από την άλλη πλευρά, έχουν σύνθεση παχιάς κρέμας, τρέφουν τα κύτταρα του δέρματος και δίνουν νεανική εμφάνιση στο δέρμα. Δεν είναι χρήσιμες για τα νεανικά και λιπαρά δέρματα, επειδή περιέχουν πολλά έλαια.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα

  •          Το πρώτο βήμα είναι να εξοπλίσετε το νεσεσέρ σας με ένα επίπεδο φαρδύ πινέλο ρουζ.
  •          Να αποφεύγετε τα δάχτυλα!
  •          Βεβαιωθείτε ότι έχετε πιάσει τα μαλλιά σας πίσω ή τα έχετε μαζέψει με ένα μαντίλι ή με κορδέλα για τα μαλλιά. Το μέτωπό σας θα πρέπει να είναι εντελώς ορατό και χωρίς μαλλιά.
  •          Φορέστε ένα ρούχο που αφήνει την περιοχή του λαιμού ανοιχτή.
  •          Αρχίστε να απλώνετε τη μάσκα με το πινέλο χρησιμοποιώντας ακόμα και χτυπήματα. Προσέχετε να αποφύγετε τα χείλη και την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια, και να συμπεριλάβετε και την περιοχή του λαιμού.
  •          Αφήστε τη μάσκα για τουλάχιστον 20 λεπτά (εκτός κι αν στο σωληνάριο αναφέρεται  χρονικό περιθώριο).
  •          Για να αφαιρέσετε τη μάσκα ενυδατώστε με λίγο νερό και τρίψτε το δέρμα απαλά.
  •          Σε περίπτωση που η μάσκα ξεφλουδίζει θα πρέπει να την ξεφλουδίσετε! Επίσης, να ξεπλύνετε το πρόσωπο με πολύ νερό σε περίπτωση που το στρώμα επιμένει. Να χρησιμοποιείτε κυκλικές κινήσεις.
Rate this item
(0 votes)