Μασάζ προσώπου: αποτελέσματα, σημασία και χρήση

Σημασία του μασάζ προσώπου

     Το μασάζ προσώπου σας βοηθάει να παραμείνετε όμορφες, νέες και να έχετε υγιές δέρμα. Το μασάζ προσώπου μπορεί να επιβραδύνει την γήρανση. Το κατεστραμμένο δέρμα δείχνει πραγματικά άσχημο σαν ξεφούσκωτο μπαλόνι. Το μασάζ προσώπου μπορεί να αναζωογονήσει την επιδερμίδα σας και να την κάνει να δείχνει καλύτερη.

 Το δέρμα καταστρέφεται και χάνει την ελαστικότητά του χάρη:

 • στις υπεριώδεις ακτινοβολίες
 • στην αφυδάτωση
 •  στη γήρανση

     Επίσης, τα άτομα με λιπαρή επιδερμίδα εκκρίνουν περισσότερο σμήγμα που φράζει τους πόρους κάνοντας το δέρμα επιρρεπές στην ακμή και στα εξανθήματα.

Αποτελέσματα του μασάζ δέρματος

     Το μασάζ είναι η ατομική άσκηση του δέρματός σας. Δρα βαθιά στο δέρμα, καθαρίζει τη βρωμιά που έχει συσσωρευτεί, βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζει από το άγχος.

Αποτελέσματα του μασάζ προσώπου

     Το μασάζ προσώπου δίνει ως αποτέλεσμα καθαρή και απαλή επιδερμίδα. Επίσης, αναπληρώνεται η ελαστικότητα της επιδερμίδας. Γίνεται πιο διάχυτη κι έχει υγιή λάμψη.

Δούλεμα του μασάζ προσώπου

     Τα βρώμικα σωματίδια που συσσωρεύονται μέσα στο δέρμα είναι υπεύθυνα για την ακμή και τα εξανθήματα. Δεν μπορούν να απομακρυνθούν με το πλύσιμο. Το μασάζ προσώπου και η μάσκα μειώνει  τη θερμοκρασία του δέρματος ανοίγοντας τους πόρους και απομακρύνοντας αυτά τα σωματίδια. Η σωστή μέθοδος του μασάζ προσώπου από ένα μέτριο μασάζ, η θερμοκρασία του δέρματος αυξάνεται, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και τα συστατικά που περιέχονται στη φόρμουλα μασάζ δρουν αποτελεσματικά στην επιδερμίδα. Επίσης, έχει χαλαρωτικό αποτέλεσμα.

Διατήρηση υγιούς επιδερμίδας και χόριου

     Με την πάροδο της ηλικίας η κυκλοφορία του αίματος πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Όταν η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται με το μασάζ προσώπου και τη μάσκα μεταφέρονται επαρκές οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά για να δημιουργήσουν υγιή επιδερμίδα και χόριο.

 Το αποτέλεσμα της σάουνα του δέρματος είναι η μάσκα προσώπου

     Καλύπτοντας τελείως το πρόσωπο και αυξάνοντας τη θερμορκασία βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και τα συστατικά στη σύνθεση της μάσκας δρουν αποτελεσματικά στην επιδερμίδα.

 Τα «ναι» του μασάζ προσώπου

     Η συχνότητα του μασάζ πρέπει να είναι ανάλογη με την κατάσταση του δέρματος. Αυτοί που ανησυχούν για δερματικά προβλήματα μπορούν να συνεχίσουν με απαλή, αποτελεσματική θεραπεία σε καθημερινή βάση περιορίζοντας τον χρόνο σε μικρότερα διαστήματα. Για όσους δεν κάνουν συχνά μασάζ στο δέρμα συνιστάται να κάνουν μασάζ λάθε 3-4 μέρες με ένα προϊόν μασάζ.

 Να χρησιμοποιείτε ολόκληρη την παλάμη όταν κάνετε μασάζ σε μια ευρεία περιοχή.

 1. Να χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες κρέμας για μασάζ, ειδικά για όσους έχουν ξηρή επιδερμίδα.

  Στην κατεύθυνση των καμπυλών του προσώπου το μασάζ πρέπει να γίνεται με ρυθμό από τις εσωτερικές προς τις εξωτερικές κινήσεις.

Τα «μην» του μασάζ προσώπου

 Μην παίρνετε μικρή ποσότητα κρέμας. Αν απλωθεί ελάχιστη κρέμα μασάζ τα χέρια δεν θα γλιστρούν στο δέρμα δημιουργώντας υπερβολική διέγερση.

 1. Μην χρησιμοποιείτε μόνο τα δάχτυλά σας. Όταν χρησιμοποείτε μόνο τα δάχτυλά σας το δέρμα υποφέρει από υπερβολική διέγερση.
 2. Μην κάνετε μασάζ με ακανόνιστες κινήσεις. Αν δεν κάνετε μασάζ προς την κατεύθυνση των καμπυλών του προσώπου μπορεί να σχηματιστούν ρυτίδες.
 3. Μην κάνετε υπερβολικό μασάζ. Το υπερβολικό μπορεί να υπερδιεγείρει το δέρμα.

15 συμβουλές για την φροντίδα του δέρματός σας

 • Πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό (όχι καυτό νερό). Το ζεστό νερό θα ανοίξει τους φραγμένους πόρους και θα ρυθμίσει την κυκλοφορία του δέρματος.
 • Πρέπει να βρέχετε το πρόσωπό σας και στη συνέχεια να ρίχνετε στην παλάμη σας μια ποσότητα καθαριστικού στο μέγεθος καρυδιού, μετά τρίψτε τα χέρια σας και μετακινήστε τα με κύκλους απαλά σε όλο το πρόσωπο.
 • Πρέπει να ξεπλένετε με δροσερό (όχι παγωμένο) νερό. Το δροσερό νερό συσφίγγει τους πόρους του δέρματος. Να θυμάστε ότι αν πλένετε το πρόσωπό σας με πάρα πολύ καυτό ή κρύο νερό μπορεί να σπάσουν τριχοειδή αγγεία.
 •  Δεν πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας με φαρμακευτικό καθαριστικό αν έχετε πρόβλημα ακμής. Αν χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικού καθαριστικού, τότε μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα  ξηρή και ερεθισμένη επιδερμίδα.
 •  Πρέπει να χρησιμοποιείτε απαλό καθαριστικό που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας και να το διατηρείτε σε ήσυχο μέρος. Μην νομίζετε ότι πρέπει να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε καθαριστικά.
 •  Πρέπει να χρησιμοποιείτε ξεχωριστό προϊόν για την αφαίρεση του μέικ απ από τα μάτια και να μην ξεχνάτε να αφαιρείτε όλο το μέικ απ πριν πάτε για ύπνο.
 •  Να πίνετε πολύ νερό.
 •  Να μην αγχώνεστε.
 •  Να ελέγχετε τη δίαιτά σας. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σημαντικά για υγιή επιδερμίδα.
 •  Να μην καπνίζετε.
 •  Να κόψετε τα αλκοολούχα ποτά. Αφυδατώνουν το δέρμα.
 •  Να πλένετε το πρόσωπό σας τουλάχιστον δυο φορές τη μέρα.
 •  Να γυμνάζεστε.
 •  Να κάνετε απαλό μπάνιο με γάλα.
 •  Οι ακτίνες του ήλιου συμβάλλουν στην παραγωγή βιταμίνης D στον οργανισμό σας. Περπατήστε ή καθίστε στον πρωινό ήλιο για λίγο καθημερινά.
Rate this item
(0 votes)