Τόνωση της επιδερμίδας: πληροφορίες και συμβουλές

 Λόγω ηλικίας και άλλων αιτιών όπως οι ιδιοτροπίες του καιρού, η ρύπανση και άλλες τοξίνες στην ατμόσφαιρα, το πρόσωπο και άλλα μέρη του σώματός μας αρχίζουν να κρεμούν και να εμφανίζουν ρυτίδες. Θα πρέπει να τονώνετε το δέρμα σας για μια νεανική, ανανεωμένη αίσθηση. Τα επιδερμικά κύτταρα χάνουν σταδιακά τη δυνατότητα να παράγουν νέα κύτταρα, ενώ το χόριο που παράγει κολλαγόνο χάνει την ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα ένα ξηρό δέρμα και ρυτίδες στο πρόσωπο.

 

Τα τόνερ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καθαρίσουν τα τελευταία ίχνη της λιπαρότητας από το δέρμα. Δεν κλείνουν ούτε ανοίγουν τους πόρους. Μερικές φορές προκαλούν μικρό δερματικό ερεθισμό που κάνει το δέρμα να αισθάνεται πιο σφιχτό. Οι λοσιόν τόνωσης της επιδερμίδας φρεσκάρουν το δέρμα. Επίσης, ρυθμίζουν την παροχή αίματος στο δέρμα.

 Συμβουλές για τόνωση

     Να χρησιμοποιείτε στυπτικές λοσιόν με ένα κομμάτι βαμβάκι, αλλά αν το δέρμα σας φαίνεται φθαρμένο και κουρασμένο, ταμπονάρετε χτυπώντας με γρήγορες κινήσεις.

     Βρέξτε το βαμβάκι με τονωτική λοσιόν και ταμπονάρετε στα μάγουλα, το πηγούνι και τον λαιμό.

     Αν έχετε κανονική, μικτή ή ξηρή επιδερμίδα, κάντε πολύ λεπτή και ελαφριά προετοιμασία για να την αναζωογονήσετε. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε σκληρή στυπτική λοσιόν για τον σκοπό αυτό. Προτιμάται προϊόν που βασίζεται στο ροδόνερο.

     Για ξηρή επιδερμίδα να χρησιμοποιείτε ροδόνερο αραιωμένο με μεταλλικό νερό. Εφαρμόστε το απαλά με βαμβάκι, αποφεύγοντας τελείως την περιοχή των ματιών και των άνω παρειών.

     Για μικτή επιδερμίδα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ελαφριά τονωτική λοσιόν σε όλο το πρόσωπο, εκτός από την περιοχή των ματιών. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το στυπτικό στις λιπαρές περιοχές με βαμβάκι.

     Μην αφήνετε ποτέ το στυπτικό να πάει στις ξηρές περιοχές των παρειών και των ματιών.

     Τα άτομα με λιπαρή επιδερμίδα πρέπει να τονώνουν με στυπτική λοσιόν, εφαρμόζοντας ιδιαίτερα στα λιπαρά μέρη, δηλαδή στις περιοχές της μύτης, του πηγουνιού και του μετώπου.

     Για μικτή επιδερμίδα, αναζωογονήστε αναμειγνύοντας 2 μέρη ροδόνερου με ένα μέρος φουντουκιού μάγισσας. Εφαρμόστε στο δέρμα με βαμβάκι.

     Για ξηρή επιδερμίδα, συνδυάστε 2 κουταλιές χυμό λεμονιού με 1 κουταλιά γλυκερίνη και 3 κουταλιές σούπας ροδόνερο. Τρίψτε επάνω στο δέρμα.

     Για λιπαρή επιδερμίδα, διαλύστε 1 κουταλάκι του γλυκού βόρακα σε 150 ml ροδόνερο. Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέστε λίγο λίγο στο μίγμα. Χτυπήστε με ένα σύρμα αυγών μέχρι να γίνει πηκτό και κρεμώδες. Στη συνέχεια προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό λεβάντας και ανακατέψτε καλά.

     Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο σε ένα βάζο και προσθέστε 2 κουταλιές ξίδι μηλίτη. Ανακινήστε καλά και αφήστε στο ψυγείο για λίγες μέρες. Σουρώστε το υγρό και προσθέστε 300 ml νερό. Ταμπονάρετε πάνω στο δέρμα με βαμβάκι.

     Για να αποκτήσετε ένα τονωτικό για ευαίσθητες επιδερμίδες ή να ανακουφίσετε το ηλιακό έγκαυμα πολτοποιείστε φράουλες, αλείψτε για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

     Το τριαντάφυλλο είναι ένα εξαιρετικό τόνερ για την επιδερμίδα. Κάντε ροδόνερο αναμειγνύοντας 1 κουταλιά έλαιο τριαντάφυλλου με 2 ¼ λίτρα καθαρό νερό. Αποθηκεύστε σε ένα μπουκάλι και φυλάξτε το στο ψυγείο.

     Το έλαιο βιταμίνης Ε και το έλαιο σίτου είναι πολύ αποτελεσματικά για την ξηρή επιδερμίδα.

     Τρίψτε ένα κομμάτι πατάτας στο πρόσωπο και τον λαιμό, και ξεπλύνετε μετά από 15 λεπτά. Αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό για τη λιπαρή επιδερμίδα, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ξηρή επιδερμίδα με μια ενυδατική κρέμα.

Rate this item
(0 votes)