Κοιμάστε αρκετά για να διατηρήσετε την ομορφιά σας;

Ο ύπνος ομορφιάς είναι μια πραγματικότητα, δεν σας κοστίζει τίποτα και μπορείτε να ξεκινήσετε ακόμα και σήμερα.

 

Πιθανόν έχετε ήδη παρατηρήσει ότι όταν δεν κοιμάστε αρκετά φαίνεται στο πρόσωπό σας. Το κουρασμένο δέρμα χαλαρώνει, κάνει σακούλες και χάνει τη λάμψη του.

Η δερματολόγος Sonia Badreshia-Bansal του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια αναφέρει ότι η έλλειψη ύπνου προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και εμφάνιση μαύρων κύκλων. Και σίγουρα το να τρίβετε νυσταγμένα τα μάτια σας δεν βοηθά καθόλου την κατάσταση.

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να σας κάνει πιο νευρικούς κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας. Η Doris Day, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη, δηλώνει ότι αυτό σας κάνει να φαίνεστε θυμωμένοι, κουρασμένοι, λυπημένοι και σίγουρα μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Αν ξενυχτάτε πίνοντας και καπνίζοντας, τα νέα δεν είναι καλά για το δέρμα σας. Το αλκοόλ επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου αφήνοντας σακούλες κάτω από τα μάτια, ενώ το κάπνισμα οδηγεί σε πρόωρες ρυτίδες.

Όλα αυτά βέβαια μπορούν να αλλάξουν την επόμενη φορά που θα ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας για ύπνο.

Γιατί χρειάζεστε τον ύπνο ομορφιάς

Η Doris Day, δερματολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Ξεχάστε το λίφτινγκ» (Forget the Facelift) εξηγεί ότι όταν κοιμάστε, το δέρμα σας, όπως και ολόκληρο το σώμα σας, επισκευάζει τις βλάβες.

Ενώ κοιμάστε, το δέρμα σας ανανεώνεται. Δημιουργούνται καινούρια κύτταρα, τα οποία αντικαθιστούν τα παλαιότερα. Η Doris Day αναφέρει ότι πρόκειται για μια διαδικασία επισκευής και αποκατάστασης της ισορροπίας.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου συμβαίνουν όλες οι ορμονικές και μεταβολικές αλλαγές στο σώμα και φυσικά και στο δέρμα σας. Η έλλειψή του διαταράσσει αυτές τις διαδικασίες.

Φυσικά, ο καλός ύπνος είναι χρήσιμος για ολόκληρο το σώμα σας, όχι μόνο για το δέρμα σας. Τα χρόνια προβλήματα ύπνου συνδέονται με υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακή νόσο, διαβήτη και κατάθλιψη. Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να δώσετε μεγαλύτερη σημασία στον ύπνο σας.

Rate this item
(0 votes)