Βελονισμός: η νέα μέθοδος λίφτινγκ;

Rate this item
(1 Vote)

Μπορούν άραγε αυτές οι μικροσκοπικές βελόνες να εξαφανίσουν τις ρυτίδες σας;

 

Μήπως το σαγόνι σας έχει αρχίσει να χαλαρώνει λίγο; Μήπως η καταπληκτική αίσθηση του χιούμορ που διαθέτετε έχει δημιουργήσει μερικές όχι και τόσο ευχάριστες γραμμές γέλιου στο πρόσωπό σας; Μήπως οι αυλακώσεις στο μέτωπο σας κάνουν να φαίνεστε σαν να γκρινιάζετε διαρκώς;

Αν σκέφτεστε να κάνετε κάτι για να δείχνει το πρόσωπό σας πιο νεανικό, το μυστικό ίσως βρίσκεται στις βελόνες και συγκεκριμένα στις βελόνες που χρησιμοποιούνται στον Βελονισμό.

Μπορεί ο βελονισμός πραγματικά να σας δώσει το νεανικό πρόσωπο που θεωρούσατε ότι έχει χαθεί για πάντα; Οι βελονιστές που εφαρμόζουν τη θεραπεία απαντούν θετικά. Το αντίθετο πάλι ισχυρίζονται οι πλαστικοί χειρούργοι.

Λείανση των γραμμών προσώπου

Η Martha Lucas, πιστοποιημένη βελονίστρια από το Κολοράντο, αναφέρει ότι μετά από 10 συνεδρίες θεραπείας (2 φορές την εβδομάδα για 5 εβδομάδες), το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και ανοιχτόχρωμο και μειώνονται οι ρυτίδες. Ισχυρίζεται ότι οι θεραπείες οδηγούν σε μείωση των λεπτών γραμμών και των βαθύτερων ρυτίδων, λιγότερες σακούλες, σύσφιξη των χαλαρωμένων βλεφάρων και ελάττωση των κηλίδων ηλικίας. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι η ύπαρξη μια γενικότερης αναζωογόνησης που δεν περιορίζεται μόνο στο πρόσωπό σας.

Σύμφωνα με τη Martha Lucas, ο αισθητικός Βελονισμός αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση για τις γυναίκες που θέλουν να αποφύγουν τις παρενέργειες που σχετίζονται με το χειρουργικό λίφτινγκ.

Η θεραπεία είναι αποτελεσματική και για τους άνδρες, παρ' όλο που δεν είναι και πολλοί εκείνοι που θα τη ζητήσουν.

Ο Βελονισμός, μια μορφή της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, έχει σκοπό να ελευθερώσετε την ενέργεια «κι». Όταν οι βελόνες (περίπου 30-40 συνολικά) εισέρχονται στο δέρμα του προσώπου και του σώματος, παράγεται κολλαγόνο και ελαστίνη με αποτέλεσμα να δείχνει πιο γεμάτο.

Με την εφαρμογή του και σε άλλα μέρη του σώματος εκτός από το πρόσωπο, ο Βελονισμός βοηθά το σώμα να ενισχύσει το «λίφτινγκ προσώπου».

Πώς να κάνετε ολόκληρο το σώμα σας να δείχνει νεότερο

Η Martha Lucas εξηγεί ότι ο Βελονισμός σας βοηθά να είστε και να δείχνετε νεότεροι βελτιώνοντας τη ροή της ενέργειας από μέσα προς τα έξω. Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική δεν αφορά μόνο το πρόσωπο, είναι κατάλληλη για ολόκληρο το σώμα.

Η κινεζική ιατρική αποτελεί πραγματικά ένα αντιγηραντικό φάρμακο σύμφωνα με τη βελονίστρια Martha Lucas. Βοηθά το σώμα σας να αποκτήσει μια πιο νεανική εμφάνιση.

Η Martha Lucas εφαρμόζει αυτή τη θεραπεία για περίπου 4,5 χρόνια και πέρυσι ξεκίνησε να εκπαιδεύει κι άλλους βελονιστές στον αισθητικό Βελονισμό στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Καθώς η θεραπεία γίνεται πιο δημοφιλής, τη ζητούν όλο και περισσότεροι πελάτες, γεγονός το οποίο αυξάνει τις ανάγκη για καταρτισμένους βελονιστές σε μια τεχνική κατά την οποία χρησιμοποιούνται ειδικά σημεία βελονισμού και διαφορετικές μεθόδους από αυτές του παραδοσιακού Βελονισμού.

Κατά τη Martha Lucas, ο αισθητικός Βελονισμός δεν είναι κατάλληλος για όλους. Αν και ο Βελονισμός χρησιμοποιείται για να βοηθήσει όσους πάσχουν, για παράδειγμα, από ημικρανίες, επιληπτικές διαταραχές ή υψηλή αρτηριακή πίεση, για τα συγκεκριμένα άτομα κατά πάσα πιθανότητα ο αισθητικός Βελονισμός δεν θα είναι ωφέλιμος. Ωστόσο, το «λίφτινγκ» μέσω Βελονισμού είναι μια καλή εναλλακτική λύση για όσους δεν επιθυμούν πιο δραστικές λύσεις.

Η πιστοποιημένη βελονίστρια Della Aubrey - Miller από την Κολούμπια, ΗΠΑ, έχει εκπαιδευτεί στον ανανεωτικό Βελονισμό προσώπου, ένα άλλο είδος αισθητικού Βελονισμού, το οποίο είναι επίσης αποτελεσματικό στη λείανση των γραμμών αφού εξαφανίζει τις λεπτές και μαλακώνει τις βαθύτερες. Όπως συμβαίνει και με τη χειρουργική επέμβαση, η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από την ηλικία. Τα αποτελέσματα μιας θεραπείας που εφαρμόζεται στο πρόσωπο μιας σαραντάχρονης είναι διαφορετικά από αυτά στο πρόσωπο μιας εξηντάχρονης. Για το λόγο αυτό, η ίδια όπως και η Martha Lucas προτείνει την έναρξη των θεραπειών όταν βρίσκεστε στην ηλικία των 30 ή 40 το αργότερο.

Αύξηση ενέργειας

Σύμφωνα με τη Della Aubrey - Miller, ο αισθητικός Βελονισμός κατά μία έννοια «αναδεύει τη δεξαμενή ενέργειας του σώματος». Η ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα με την τοποθέτηση βελόνων όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στα πόδια, τα χέρια, το κεφάλι και τα αυτιά, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και οδηγεί το αίμα στο πρόσωπο.

Η Della Aubrey – Miller συνιστά διάρκεια θεραπείας από 12 έως 16 εβδομάδες και ύστερα μηνιαίες θεραπείες συντήρησης. Κάνετε κάτι χρήσιμο για τον εαυτό σας και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ανάρρωση, όπως συμβαίνει ύστερα από μια χειρουργική επέμβαση, ή για τυχόν παρενέργειες, όπως μώλωπες ή βλάβες των νεύρων. Για πολλούς από τους πελάτες της Aubrey – Miller, η θεραπεία αποτελεί κάτι σαν μίνι-διακοπές. Για πολλούς ανθρώπους, η θεραπεία είναι η μόνη ευκαιρία για να περάσουν ήσυχα τον λίγο χρόνο που αφιερώνουν στον εαυτό τους. Συνήθως, μετά την εισαγωγή των βελόνων, αποκοιμιούνται για 30 λεπτά.

Η Aubrey Miller τονίζει ότι ο αισθητικός Βελονισμός δεν αποτελεί πανάκεια. Ο τρόπος ζωής σας επηρεάζει την εμφάνιση του προσώπου σας. Δεν μπορείτε να διορθώσετε έναν κακό τρόπο ζωής με τις βελόνες.

Μια άλλη μη χειρουργική μέθοδος λίφτινγκ που είναι επίσης δημοφιλής, είναι το PanG lift. Πρόκειται για μια σειρά θεραπειών που πραγματοποιούνται στο ιατρείο όπου εφαρμόζονται ραδιοσυχνότητες, συνεχές ρεύμα υψηλής τάσης και υπέρηχοι υψηλής συχνότητας, για την δημιουργία ενός είδους λίφτινγκ στους μαλακούς ιστούς του προσώπου και του λαιμού. Ο δρ R. Stephen Mulholland από το Τορόντο εξηγεί ότι θα χρειαστούν 20 θεραπείες για πάνω από 10 εβδομάδες προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα και συνεχίζει λέγοντας ότι αυτή η θεραπεία μοιάζει με μπόντι μπίλντινγκ για το πρόσωπο.

Ο δρ Mulholland παραδέχεται ότι η θεραπεία προσφέρει μόνο περίπου το 30% του αποτελέσματος ενός χειρουργικού λίφτινγκ. Υπάρχει βελτίωση, αλλά για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να καταφύγετε στο νυστέρι.

Ο Βελονισμός δεν αποτελεί πανάκεια

Η Rhoda Narins, πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, υποστηρίζει ότι ο Βελονισμός παίζει τον δικό του σημαντικό ρόλο, ιδίως όσον αφορά την ανακούφιση από τον πόνο. Δεν πιστεύει όμως ότι μπορεί να αντικαταστήσει θεραπείες, όπως η χειρουργική, οι ενέσεις Botox και άλλες παρόμοιες. Ο Βελονισμός δεν σταματά την κίνηση των μυών που δημιουργούν ρυτίδες, όπως συμβαίνει με το Botox. Ούτε μπορεί να συσφίξει ή να «γεμίσει» το δέρμα, όπως συμβαίνει με μια χειρουργική επέμβαση ή τα ενέσιμα υλικά, όπως το Restylane.

Οι εκπομπές τύπου «Extreme Makeover» που παρουσιάζονται στην τηλεόραση οδηγούν πολλούς από εμάς να πιστέψουμε ότι μια καινούρια εμφάνιση είναι μια υπόθεση χωρίς προβλήματα. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Η αλλαγή της εμφάνισής σας είναι κάτι που πρέπει να λάβετε σοβαρά.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.