Κρύψτε τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές

Αλλάξτε το μακιγιάζ σας και αφαιρέστε ολόκληρα χρόνια από το πρόσωπό σας.

Στην ομορφιά δεν υπάρχουν όρια ηλικίας. Ωστόσο, σε κάθε στάδιο της ζωής μας εμφανίζονται προκλήσεις και αλλαγές. Μία από αυτές είναι να αναθεωρήσετε και να ανακαλύψετε εκ νέου την εμφάνισή σας.

Όσον αφορά το μακιγιάζ, μην επαναπαύεστε σε ό,τι σας έκανε να δείχνετε όμορφη δεκαετίες πριν. Να είστε ανοιχτοί σε οτιδήποτε καινούριο σας ταιριάζει στο παρόν.

Κρύψτε τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές

Μερικές γυναίκες λανθασμένα δίνουν μεγάλη προσοχή στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια καλύπτοντας αυτή την περιοχή με βαρύ μακιγιάζ. Έτσι, οι ρυτίδες γίνονται πιο εμφανείς, καθώς το μακιγιάζ κάθεται πάνω στο δέρμα σχηματίζοντας γραμμές.

Η πρόληψη ξεκινά με μια ενυδατική κρέμα. Ο διάσημος κομμωτής Billy Lowe, ειδικός σε θέματα ομορφιάς σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το «Extreme Makeover» και το «TLC's 10 Years Younger», συμβουλεύει αφού πλύνετε το πρόσωπό σας το πρωί να βάλετε ενυδατική κρέμα ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα νωπό. Με αυτόν τον τρόπο θα φαίνεται πιο γεμάτο κι ομοιόμορφο βοηθώντας το μακιγιάζ να στέκεται καλύτερα.

Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε και την περιοχή γύρω από τα μάτια σας. Ξεκινήστε με έναν ορό ματιών με βάση τη σιλικόνη που θα σταθεροποιεί το κονσίλερ και θα το εμποδίζει να γλιστρήσει. Το υπερβολικό μακιγιάζ με σκοπό να καλύψετε τους μαύρους κύκλους ή τις γραμμές, τελικά θα τις κάνει περισσότερο εμφανείς. Μην χρησιμοποιείτε βαρύ κονσίλερ, γιατί θα σχηματίσει ένα παχύ στρώμα γύρω από τα μάτια.

Η μακιγιέζ Bridget Winton προτείνει να μάθετε ποιά είναι η δομή των οστών και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Παρατηρήστε κι επικεντρωθείτε στη δομή των οστών σας για να ανανεώσετε το πρόσωπό σας. Δώστε στον εαυτό σας πιο νεανική εμφάνιση με τη χρήση ανοιχτών και σκούρων αποχρώσεων κάνοντας τις σκληρές γραμμές να δείχνουν πιο ήπιες και το αντίστροφο.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε μια κρέμα βάσης έναν ή δύο τόνους πιο σκούρα από αυτήν που χρησιμοποιείτε συνήθως προκειμένου να καλύψετε ένα χαλαρωμένο πηγούνι. Καλύψτε τη σκούρα περιοχή με ημιδιαφανή πούδρα.

Rate this item
(0 votes)