Χρησιμοποιήστε πιο ελαφρά χρώματα στο μακιγιάζ σας

Το ρουμπινί μπορεί να αποτελούσε το χρώμα κατατεθέν των χειλιών σας όταν ήσασταν 20 χρονών, καθώς όμως ωριμάζετε, το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με το μακιγιάζ σας.

Σίγουρα δεν θέλετε φωτεινά, ζωντανά χρώματα που τραβούν την προσοχή στα μάτια, τα χείλη και τα μάγουλα επειδή έτσι θα φαίνονται περισσότερο οι ατέλειες κι επίσης δεν θα ταιριάζουν με το δέρμα σας. Μπορείτε ακόμα να είστε σε αρμονία με το χρώμα των μαλλιών και των ματιών σας, απλά καλύτερα να το κάνετε με πιο απαλά χρώματα.

O κομμωτής Billy Lowe δηλώνει λάτρης των απαλών τόνων και τους χρησιμοποιεί σε όλους τους πελάτες του. Τα ουδέτερα και παστέλ χρώματα ταιριάζουν με το ώριμο δέρμα.

Η μαύρη μάσκαρα και το αϊλάινερ είναι κατάλληλο για τα μάτια. Αν τα μαλλιά σας είναι γκρίζα, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ηπιότερο χρώμα μάσκαρας, όπως καφέ ή γκρι.

Οι βλεφαρίδες επίσης συνήθως χάνουν τον όγκο και το πάχος τους με την πάροδο του χρόνου. Μια μάσκαρα που δίνει όγκο θα τις κάνει να δείχνουν πιο πυκνές. Η ειδική στο καλλιτεχνικό μακιγιάζ Jemma Kidd προτείνει να περάσετε ένα πολύ λεπτό στρώμα από ημιδιαφανή πούδρα ανάμεσα σε δύο στρώσεις μάσκαρα για να τις κάνετε ακόμα πιο πυκνές. Για μεγαλύτερη διάρκεια, μπορείτε ως εναλλακτική λύση να βάψετε τις βλεφαρίδες και τα φρύδια σας με ημιμόνιμη βαφή, αλλά ποτέ μην το κάνετε αυτό μόνοι σας.

Rate this item
(0 votes)