Θεραπεύοντας τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι μαύροι κύκλοι οι οποίοι εμφανίζονται κάτω από τα μάτια είναι συχνά ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό που δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Οι σκοτεινές κηλίδες κάτω από τα μάτια μπορούν επίσης να είναι μια παρενέργεια άλλων ιατρικών παθήσεων, όπως προβλήματα με το συκώτι ή τα νεφρά.
Για μερικούς ανθρώπους, ακόμα και μία ώρα λιγότερου ύπνου απ 'ότι συνήθως θα τους αναγκάσει να ξυπνήσουν με μάτια ''ρακούν''.

Μερικοί άνθρωποι είναι απλά γενετικά πιο πιθανό να υποφέρουν από μαύρου κύκλους κάτω από τα μάτια από άλλους.
Οι σκοτεινές κηλίδες συχνά προκύπτουν από οίδημα κάτω από την περιοχή των ματιών που προκαλεί τον σχηματισμό σκιών. Οι μαύροι κύκλοι που βλέπετε είναι το αποτέλεσμα αυτών των σκιών. Η θεραπεία αυτού του είδους της προσβολής σημαίνει μείωση του οιδήματος, έτσι οι σκιές δεν θα σχηματιστούν ή τουλάχιστον είναι λιγότερο ορατές.


Οι απλές θεραπείες λειτουργούν αρκετά καλά στη μείωση αυτού του προβλήματος. Ένα ζευγάρι από φρέσκα τεμαχισμένα κομμάτια αγγουριών πάνω από τα μάτια σας για λίγα λεπτά, θα μειώσουν το πρήξιμο και θα φωτίσουν την περιοχή.
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε χρησιμοποιώντας κρύα φακελάκια τσαγιού.

Εάν επιλέξετε φακελάκια τσαγιού, το καλύτερο είναι να τα αφήσετε να κρυώσουν στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Τα φακελάκια χαμομηλιού ή πράσινου τσαγιού είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και επίσης πολύ χαλαρωτικά. Το πράσινο τσάι έχει επίσης μερικά καταπληκτικά οφέλη για την υγεία και την ομορφιά.
Αν βιάζεστε το πρωί, ένα γρήγορο τρίψιμο με ένα κύβο πάγου μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και να προσφέρει κάποια ανακούφιση.

Η χρήση ενός concealer που είναι ελαφρύτερο από τη βάση σας θα βοηθήσει να μειωθεί η σκοτεινή όψη του δέρματος κάτω από τα μάτια. Προσέξτε να μην τρίβετε ή τραβάτε αυτή την ευαίσθητη περιοχή, δεδομένου ότι μπορεί να βλάψετε τον ιστό του δέρματος.
Προσθέτοντας μια κρέμα ματιών νύχτας από κάτω, στην βραδινή σας περιποίηση, θα συμβάλει στο να διατηρηθεί η περιοχή ενυδατωμένη και είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσετε πρηξίματα και μαύρους κύκλους το επόμενο πρωί.


Προσέξτε να μην μπούν οι κρέμες στο μάτι σας, αφού αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε βλάβη ή δυσκολία στην όραση. Περιμένετε δέκα λεπτά περίπου μετά την εφαρμογή της κρέμας πριν πάτε για ύπνο, για να επιτρέψτε στην κρέμα να απορροφηθεί σωστά.
Η προσκόλληση σε σωστή διατροφή και άφθονο πόσιμο νερό θα συμβάλει στο να διατηρηθεί η λειτουργία του σώματός σας όπως θα έπρεπε, και να μειωθεί η σοβαρότητα των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, επίσης. Αν διαπιστώσετε ότι οι θεραπείες στο σπίτι δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα ,επισκεφθείτε το γιατρό σας για να αποκλείσει την πιθανότητα ενός ιατρικού προβλήματος, όπως νεφρικά ή ηπατικά προβλήματα.

Rate this item
(1 Vote)