5 τρόποι για να θεραπεύσετε την ακμή ενηλίκων

Η ακμή, αλλιώς γνωστή ως σπυράκια, μαύρα στίγματα, φαγέσωρες, και κηλίδες, είναι αρκετή για να καταστρέψει την ημέρα σου.

"Acne Vulgaris," είναι η ο τεχνικός όρος για την ακμή, αυτή την φοβερή μάστιγα που προσβάλλει το δέρμα , συνήθως σε λάθος στιγμή, σε λάθος σημεία.

Η επιστήμη λέει ότι προκαλείται από την αύξηση των ανδρογόνων, όπως η τεστοστερόνη, και παρόλο που συνήθως προσβάλει όμορφα πρόσωπα στην εφηβεία, σε μερικούς ανθρώπους η μάστιγα αυτή επιμένει για χρόνια μετά την εφηβεία μέχρι την ενηλικίωση.

Τι να κάνετε

Πρώτα, κατανοήστε την ασθένεια για να βρείτε τη σωστή θεραπεία. Η ακμή προκαλείται από ορμόνες, και θα μπορούσε να είναι γενετική προδιάθεση. Μπορεί επίσης να επιδεινωθεί από ψυχολογικές διαταραχές, όπως το άγχος. Η λανθασμένη διατροφή μπορεί να προκαλέσει κηλίδες και παρασιτικά βακτήρια. Δείτε έναν δερματολόγο για την ακμή σας, προτού ζητήσετε θεραπεία.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν λύσεις. Εδώ είναι πέντε:

1.  Βρώμη και αμυγδαλέλαιο

Αυτά τα συστατικά είναι εξαιρετικά καθαριστικά δέρματος. Αν και δεν θα φτάσουν στη ρίζα του προβλήματος , η βρώμη και το αμυγδαλέλαιο θα συμβάλλουν στο να καθαρίσουν και να θρέψουν το δέρμα, και θα δώσουν μια όμορφη λάμψη που θα βοηθήσει να ξεπεράστε την οποιαδήποτε ατέλεια.

2. Μάγισσα φουντουκιά

Υπάρχει πραγματική μαγεία σε αυτή τη μάγισσα, που αφαιρεί την υπερβολική λιπαρότητα από τους πόρους, ενώ παράλληλα συμβάλλει σε ένα όμορφο υγιές δέρμα. Έχει αποδεδειγμένα οφέλη, και δεδομένου ότι βασίζεται σε βότανο είναι και ήπιο για το δέρμα . Αν και δεν θα εξαφανίσει το πρόβλημα της ακμής, χρησιμοποιώντας τη μάγισσα φουντουκιά και καλή ενυδατική κρέμα καθημερινά μπορεί να ρίξετε ξόρκι πάνω στο υπόλοιπο πρόσωπό σας.

3.  Το υπεροξείδιο του βενζολίου

Το βενζόλιο βομβαρδίζει τους πόρους με αερόβια υλικά πλούσιο σε οξυγόνο, που σκοτώνουν τα βακτήρια και μειώνουν την ακμή επειδή υπάρχουν λιγότερα βακτήρια πάνω και μέσα στο δέρμα για την παραγωγή τους. Καθαρίζει επίσης τα θυλάκια των νεκρών κυττάρων του δέρματος και των κυτταρικών υπολειμμάτων που μπορούν να μπλοκάρουν τους πόρους και να δημιουργήσουν ακμή .

4.  Δείτε έναν δερματολόγο

Ο δερματολόγος είναι ένας γιατρός που έχει εκπαιδευτεί για να αντιμετωπίζει τις δερματικές παθήσεις. Αυτός ο γιατρός θα πρέπει να είναι σε θέση να διαγνώσει τη ρίζα του προβλήματος και να καθορίσει την κατάλληλη αγωγή. Θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να σας βοηθήσει να οργανώσετε μια διαδικασία για τη σωστή καθημερινή περιποίηση του δέρματος που μπορεί να μειώσει τα ξεσπάσματα και να κάνει το δέρμα σας πιο υγιές.

5. Συνταγογραφούμενα φάρμακα

Κάθε φάρμακο που συνταγογραφείται θα πρέπει να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των πόρων, να σκοτώνει τα βακτήρια, να μειώνει τη λιπαρότητα , και να μειώνει τις συνέπειες της δυσαναλογίας των ορμονών. Τα φάρμακα που μπορεί να συνταγογραφήσει ο δερματολόγος περιλαμβάνουν:

Τοπικά φάρμακα: Retin-A.  Εσωτερικές θεραπείες:  φυσικές / φυτικές θεραπείες.

 Πολλά από αυτά τα φάρμακα, τοπικά και εσωτερικά, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας, σας έχει εξηγεί πλήρως και με πλήρη κατανόηση πριν ξεκινήσετε τη χρήση τους.

Άλλες επιλογές θεραπείας της ακμής περιλαμβάνουν τη χρήση Dermaroller ή άλλες θεραπείες από MYA, όπως Omnilux Blue Light Therapy, απολέπιση και Pixel λέιζερ Resurfacing . Τα Boots διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές επιλογές για τη θεραπεία της ακμής που μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα στις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές όταν πρόκειται για τη θεραπεία της ακμής, τότε δείτε την επίσημη σελίδα θεραπεία ακμής NHS.

Μερικοί γιατροί θα σας πουν, όμως, ότι το καλύτερο φάρμακο για όσους πάσχουν από ακμή είναι η πίστη στο όμορφο πρόσωπο κάτω από τις ατέλειες. Υπάρχουν ακόμη και επιστημονικές μελέτες που έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα της αυτοπεποίθησης ως θεραπεία της ακμής.

Το συμπέρασμα ,ωστόσο, είναι να ξεπεράσετε την απειλή της ακμής που σας δυσκολεύει τη ζωή. Οι σωστές συνθήκες υγιεινής και η καλή εικόνα του εαυτού σας, είναι ίσως οι καλύτερες θεραπείες για την ακμή vulgaris.

Rate this item
(0 votes)