Λίφτινγκ προσώπου (Ρυτιδεκτομή)

Rate this item
(0 votes)

Περίληψη χειρουργικής επέμβασης

Το λίφτινγκ είναι το πιο συνηθισμένος τρόπος για να αφαιρέσετε ή να μειώσετε τις ρυτίδες και τη χαλάρωση του προσώπου που προκαλούνται με την πάροδο της ηλικίας. Το δέρμα κυριολεκτικά ανασηκώνεται από το πρόσωπο έτσι ώστε το ίδιο αλλά και οι ιστοί από κάτω σφίγγουν με αποτέλεσμα το δέρμα να επανέρχεται ομαλά σε ολόκληρο το πρόσωπο.

Για την επέμβαση θα σας γίνει είτε γενική αναισθησία είτε θα σας δοθεί ένα ενδοφλέβιο ηρεμιστικό και τοπική αναισθησία για να μουδιάσει το δέρμα σας. Στη συνέχεια, ο χειρούργος κάνει μια τομή που ξεκινά από τα πλάγια του μετώπου και γύρω από τα αυτιά. Το δέρμα ανασηκώνεται, οι μύες και οι ιστοί από κάτω σφίγγουν. Ο χειρούργος ίσως χρειαστεί να αφαιρέσει λίπος και δέρμα. Στη συνέχεια το δέρμα επανέρχεται στη θέση του και η τομή ράβεται.

Η τομή γίνεται κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών ή σε κάποιο σημείο του δέρματος που υπάρχει πτυχή κι έτσι δεν θα φαίνεται μετά την επέμβαση.

Συνήθως η επέμβαση διαρκεί αρκετές ώρες. Μπορεί να είστε σε θέση να πάτε στο σπίτι σας την ίδια ημέρα, αλλά μερικές φορές οι ασθενείς χρειάζεται να παραμείνουν για ένα βράδυ στο νοσοκομείο.

Τι να περιμένετε μετά την επέμβαση

Μετά τη επέμβαση, το πρόσωπό σας θα είναι καλυμμένο με γάζες, οι οποίες αφαιρούνται συνήθως 1 ως 2 ημέρες αργότερα. Αν έχει τοποθετηθεί ένας σωλήνας παροχέτευσης (συνήθως πίσω από το αυτί), θα αφαιρεθεί κι αυτός 1-2 ημέρες μετά. Ο γιατρός θα σας αφαιρέσει τα ράμματα μέσα σε 5 ως 10 ημέρες.

Επίσης, ίσως σας συνταγογραφήσει παυσίπονα φάρμακα μετά την επέμβαση. Στο πρόσωπό σας θα υπάρχει οίδημα και μώλωπες. Οι κρύες κομπρέσες βοηθούν στην ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων. Ο γιατρός θα σας συμβουλέψει να κρατάτε το κεφάλι σας όρθιο και ακίνητο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Είναι σημαντικό να αποφεύγετε το κάπνισμα, ακόμα και το παθητικό, για 2 ως 4 εβδομάδες πριν και μετά την επέμβαση. Ο καπνός του τσιγάρου αυξάνει τον κίνδυνο καταστροφής του δέρματος και των ιστών, καθυστερεί τη διαδικασία επούλωσης και χειροτερεύει τις ουλές.

Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες 2-3 εβδομάδες μετά το λίφτινγκ.

Στην αρχή το πρόσωπό σας θα σας είναι κάπως σκληρό και πιθανόν να σας φαίνεται σαν κάτι ξένο. Αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι.

Το μούδιασμα στο δέρμα μπορεί να διαρκέσει για μήνες μετά την επέμβαση, ή μπορεί να είναι ξηρό και τραχύ. Οι άντρες σε μερικές περιπτώσεις πρέπει να ξυρίζονται σε διαφορετικές θέσεις επειδή το δέρμα έχει αλλάξει θέση, αλλά η αποτρίχωση με λέιζερ ή ηλεκτρόλυση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα γένια που έχουν μετακινηθεί σε άλλη περιοχή του δέρματος.

Για ποιούς λόγους γίνεται το λίφτινγκ

Το λίφτινγκ γίνεται με σκοπό ένα γερασμένο πρόσωπο να δείχνει νεότερο με αφαίρεση των ρυτίδων, ανασήκωση των χαλαρωμένων μυών και σύσφιξη του δέρματος.

Αποτελέσματα

Το λίφτινγκ προσώπου κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει πιο νέο και υγιές. Το πρόσωπό σας συνεχίζει να γερνά, αλλά το λίφτινγκ πράγματι του «αφαιρεί χρόνια». Σε κάποιους ανθρώπους, αυτό αυξάνει την αυτοπεποίθησή τους και μειώνει το άγχος τους για το πέρασμα των χρόνων.

Το λίφτινγκ προσώπου μειώνει τα σημάδια της γήρανσης σε μεγάλο βαθμό. Δεν μπορεί όμως να αντιστρέψει τις βλάβες του ήλιου στο δέρμα ή να αφαιρέσει όλες τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, κάτω από τη μύτη και γύρω από τα χείλη. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να κάνετε λίφτινγκ και στη συνέχεια να θεραπεύσετε τυχόν βλάβες του δέρματος.

Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της επέμβασης εξαρτάται από την ικανότητα του χειρούργου σας.

Κίνδυνοι

Στα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από την επέμβαση λίφτινγκ περιλαμβάνονται:

Αντίδραση του οργανισμού στην αναισθησία.

Αιμορραγία κάτω από το δέρμα.

Βλάβες στα νεύρα των μυών του προσώπου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή σπασμούς στο πρόσωπο, αλλά οι επιπτώσεις συνήθως είναι προσωρινές.

Τριχόπτωση (αλωπεκία).

Απώλεια ιστού.

Ουλές.

Θρόμβους αίματος στις μεγάλες φλέβες που φτάνουν μέχρι την καρδιά και τους πνεύμονες (πνευμονική εμβολή), αν κι αυτό είναι κάτι ασυνήθιστο.

Όπως συμβαίνει με όλες τις αισθητικές επεμβάσεις, υπάρχει ο κίνδυνος τα αποτελέσματα να μην είναι αυτά που περιμένατε. Πάντως, ένας έμπειρος πλαστικός χειρούργος μπορεί να σας δώσει μια πολύ σαφή ιδέα για το τι να περιμένετε μετά την επέμβαση.

Τι να έχετε υπόψη σας

Όπως συμβαίνει και με άλλες αισθητικές επεμβάσεις, το πιο πιθανό είναι να μείνετε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα του λίφτινγκ σας, ειδικά αν έχετε

σαφείς και ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με το τι μπορείτε να επιτύχετε με αυτό και φυσικά το συζητήσετε με τον πλαστικό χειρουργό σας.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν το κόστος της επέμβασης. Είναι σημαντικό να ξέρετε ποιό θα είναι το συνολικό κόστος της όλης διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων του κόστους για τις παροχές υπηρεσιών χειρουργικής, της αμοιβής του αναισθησιολόγου και του χειρούργου, των φαρμάκων, των επισκέψεων στο ιατρείο καθώς και άλλων υπηρεσιών και υλικών.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.