Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε ρινοπλαστική

Κοιτάξτε το πρόσωπό σας. Ποιο στοιχείο του θα αλλάζατε; Ένας ανησυχητικά μεγάλος αριθμός γυναικών θα απαντούσε αμέσως ότι θα άλλαζε εκείνο το χαρακτηριστικό που τείνει να προεξέχει περισσότερο-τη μύτη τους.

 Μακριά, καμπουρωτή, φαρδιά, στραβή-υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πολλές γυναίκες βρίσκουν τη μύτη τους μάλλον απωθητική και δεν την αντιμετωπίζουν σαν κάτι που τους προσδίδει «χαρακτήρα». Γι’ αυτό το λόγο και η ρινοπλαστική έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στον κόσμο της πλαστικής χειρουργικής.

 Τι Είναι η Ρινοπλαστική;

 Η ρινοπλαστική είναι μια αισθητική χειρουργική επέμβαση η οποία δίνει στη μύτη του πελάτη νέο σχήμα ανάλογο με τις επιθυμίες του. Το μέγεθος μπορεί είτε να αυξηθεί είτε να μειωθεί, η μύτη μπορεί να γίνει είτε πιο φαρδιά είτε πιο λεπτή, η άκρη μπορεί να μειωθεί, και μια στραβή καμπουρωτή μύτη μπορεί να αλλάξει. Κάποιοι πελάτες μάλιστα υποβάλλονται σε ρινοπλαστική απλά και μόνο για να τους διορθώσουν το σχήμα των ρουθουνιών τους.

 Τι να Περιμένω;

 Το καλό με τη ρινοπλαστική είναι ότι αποτελεί μια επέμβαση που δεν απαιτεί την παραμονή του πελάτη σε κάποιο νοσοκομείο, παρά μόνο σε κάποιες περίπλοκες περιπτώσεις. Συνήθως, ο ασθενής μπορεί να μπει στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού και να βγει από αυτό την ίδια μέρα.

 Κατά κανόνα η ρινοπλαστική επέμβαση διαρκεί από μία έως δύο ώρες, αν και όποτε συνεπάγεται μακρά αναπλαστική διαδικασία ή η περίπτωσή σας είναι πιο περίπλοκη, μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Είστε υπό αναισθησία κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Και τώρα ακολουθεί το πιο φρικαλέο μέρος, επομένως, αν σιχαίνεστε ή φοβάστε εύκολα, καλύτερα να αποφύγετε να διαβάσετε την παρακάτω παράγραφο (σας προειδοποίησα!). Για να μπορέσει ο χειρουργός να φθάσει μέσα στη μύτη και να αλλάξει το σχήμα της, θα ανασηκώσει το δέρμα της μύτης, χωρίζοντας το από τον χόνδρο και το οστό που τη συγκρατεί στο σχήμα που έχει. Το οστό (δηλαδή το κόκαλο) και ο χόνδρος, τα οποία είναι πλέον εκτεθειμένα, είναι η περιοχή στην οποία θα δουλέψει ο χειρουργός για να σας δώσει την όμορφη μύτη που ονειρεύεστε.

 Το σχήμα που θα δοθεί στη μύτη σας εξαρτάται από το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με αυτή. Πολλοί χειρουργοί επιλέγουν να διεκπεραιώσουν μια «κλειστή» ρινοπλαστική, δηλαδή να δουλέψουν από το εσωτερικό της μύτης. Αυτό προϋποθέτει να κάνει τομές (να κόψει) στο εσωτερικό των ρουθουνιών σας, ώστε να αναπλάσει τη μύτη σας και να της δώσει νέο σχήμα.

Η ανοιχτή ρινοπλαστική συνεπάγεται μία τομή την οποία κάνει ο χειρουργός στον ιστό που διαχωρίζει τα δύο ρουθούνια. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται συνήθως αν μια περίπτωση είναι πιο περίπλοκη.

Τι να Περιμένω μετά την Εγχείρηση;

 Όταν ξυπνήσετε από την αναισθησία μετά το χειρουργείο, θα παρατηρήσετε ότι η μύτη σας έχει τοποθετηθεί σε νάρθηκα. Κάποιο υλικό θα έχει επίσης τοποθετηθεί στα ρουθούνια σας, ώστε να διατηρηθεί το νέο σχήμα της μύτης. Φροντίστε να σας πάει κάποιος στο σπίτι και να ξεκουραστείτε επαρκώς την επόμενη μέρα ή και τη μεθεπόμενη. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, το μελάνιασμα που παρατηρήσατε θα έχει φύγει, ενώ και το πρήξιμο θα έχει υποχωρήσει. Θα σας πάρει δυο μήνες περίπου για να εκτιμήσετε τη νέα σας μύτη στο έπακρο, καθώς οι ιστοί που την περιβάλλουν θα αυτό-αναπλάθονται, αλλά γρήγορα θα βρεθείτε με την άψογη μύτη που πάντα επιθυμούσατε.

Rate this item
(0 votes)