Πώς να αποφύγετε την άσχημη σωματική οσμή

«Σωματική Οσμή»-δύο λέξεις με τις οποίες κανείς δεν θέλει να συσχετισθεί, αλλά και δύο λέξεις με τις οποίες καθένας από εμάς βρίσκεται αντιμέτωπος. Η σωματική οσμή είναι κάτι που μας επηρεάζει όλους, όπως καθίσταται φανερό από το μεγάλο αριθμό αποσμητικών προϊόντων, αρωμάτων και αντιιδρωτικών που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά.

  Αν βρίσκετε ότι ντρέπεστε για την οσμή του σώματός σας, να ξέρετε ότι δεν είστε ο μόνος. Αν παρατηρείτε ότι τα δύο ή τρία ντους την ημέρα δε βοηθούν επαρκώς στην καταπολέμηση της κακοσμίας του σώματός σας, ή απλά δε μπορείτε να βρείτε ένα αποσμητικό που να αποτρέπει την επανεμφάνισή της δυο ώρες μετά το ντους σας, μην πανικοβάλλεστε – υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

 Η Διατροφή σας

 Όπως τρέφεστε έτσι θα μυρίζετε, είτε το πιστεύετε είτε όχι, ειδικά όταν ιδρώνουμε. Έχει βρεθεί διασύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης τροφίμων βλαβερών για εμάς (όπως αυτά των ταχυφαγείων και τα υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα), και της δυσάρεστης σωματικής οσμής. Όσοι τρώνε φρέσκα φαγητά, από την άλλη, τείνουν να μην έχουν εξίσου άσχημη σωματική οσμή όταν ιδρώνουν. Τα φαγητά τα οποία πρέπει να καταναλώνετε για να μυρίζετε ευχάριστα (και για να βελτιώσετε αισθητά την υγεία σας) είναι:

  • Φαγητά με πολλές ίνες
  • Σκούρα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το κάλε, το σπανάκι και το μπρόκολο
  • Προϊόντα ολικής άλεσης, όπως ψωμί ολικής άλεσης ή μακαρόνια ολικής άλεσης
  • Προϊόντα με σόγια

 

Το Άγχος σας

Όσο πιο πολύ αγχώνεστε, τόσο πιο άσχημα μυρίζετε σύμφωνα με μια σημαντική έρευνα. Αν και δεν είναι απολύτως βέβαιο γιατί, θεωρείται ότι επειδή όταν αγχωνόμαστε ιδρώνουμε και πιο πολύ, συσσωρεύονται βακτήρια στο σώμα, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να μη μυρίζουμε τόσο ευχάριστα όσο θα θέλαμε.

 Αισθητικές Παρεμβάσεις

 Υπάρχουν κάποιες αισθητικές παρεμβάσεις που μπορούν να μειώσουν σημαντικά το ποσό του ιδρώτα που εκκρίνουμε καθημερινά, με πιο γνωστή τις ενέσεις Botox (Μπότοξ). Η δράση αυτών των ενέσεων μπορεί να διαρκέσει έως και 8 μήνες, και εμποδίζουν το σώμα να ιδρώσει μειώνοντας τις συσπάσεις των μυών και ως εκ τούτου το ποσό ιδρώτα που παράγεται.

 Αν είστε επίσης ελαφρά υπέρβαρος/-η, μπορεί να σας ωφελήσει το να κάνετε λιποαναρρόφηση. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε το ποσό του ιδρώτα που παράγει το σώμα σας καθημερινά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί επίσης να θεωρηθεί ένας τρόπος να περιοριστεί η σωματική κακοσμία. Οι τρίχες του σώματος τείνουν να συγκρατούν τις οσμές περισσότερο από το γυμνό δέρμα, επομένως η αποτρίχωση των ιδρωτοποιών περιοχών (όπως οι μασχάλες και η περιοχή του μπικίνι) μπορεί να περιορίσει σημαντικά την κακοσμία.

Ο Θυρεοειδής σας

Ένας από τους κυριότερους παράγοντες που προξενούν σωματική κακοσμία, τον οποία μάλιστα δε σκέφτεται σχεδόν κανείς, είναι ο θυρεοειδής. Μια ανισορροπία του θυρεοειδούς μπορεί κάλλιστα να σας κάνει να αναδύετε μια δυσάρεστη σωματική οσμή, επομένως αν όντως παρατηρήσετε ότι, παρά την χρήση διαφόρων αποσμητικών και αρωμάτων, η οσμή του σώματός σας είναι μη κολακευτική, πείτε στο γιατρό σας να ελέγξει τον θυρεοειδή σας ώστε να διαπιστώσει αν λειτουργεί σωστά. Αν όντως έχετε μια ανισορροπία στο θυρεοειδή, η φαρμακευτική αντιμετώπισή του σχεδόν πάντα δίνει λύση στη σωματική κακοσμία που ενδέχεται να έχει κάποιος.

Rate this item
(0 votes)