Τι να κάνω με τα άλατα έπσομ μου;

Τα άλατα «Έπσομ» είναι κάτι που έχει σχεδόν κάθε νοικοκυριό. Μπορεί να χρειαστήκατε να τα χρησιμοποιήσετε μία φορά πριν 5 χρόνια, αλλά τα άλατα Έπσομ δεν πωλούνται ποτέ σε μικρές συσκευασίες της μίας δόσης. Αντιθέτως, πωλούνται σε μεγάλες συσκευασίες που μας αφήνουν να αναρωτιόμαστε τι στο καλό θα κάνουμε με το υπόλοιπο προϊόν!

Αν αναζητάτε τρόπους να αξιοποιήσετε αυτή τη σακούλα με τα άλατα Έπσομ, δεν είστε η μόνη. Τα καλά νέα είναι ότι αυτά τα άλατα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους ώστε να βελτιώσουν την εμφάνισή μας. Ακολουθούν οι καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί τρόποι να το πετύχουμε:

 Το Μούλιασμα των Ποδιών

 Εντάξει, αυτό δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο, αλλά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να χρησιμοποιήσετε τα άλατα Έπσομ. Ξεχάστε το σπα-μουλιάστε τα πόδια σας σε άλατα Έπσομ στο σπίτι! Αυτό το μούλιασμα των ποδιών θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από οποιουσδήποτε πόνους και δυσάρεστες οσμές και θα απομακρύνει το σκληρό και σκασμένο δέρμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε μισό φλιτζάνι άλατα Έπσομ σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό. Μουλιάστε τα πόδια σας για όσο επιθυμείτε (τουλάχιστον όμως δέκα λεπτά) και στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε τα.

 Το Μούλιασμα του Σώματός σας

 Πρόκειται για μια συμβουλή όχι ιδιαίτερα πρωτότυπη, αλλά και πάλι πρέπει να την αναφέρουμε. Προσθέστε 2 φλιτζάνια άλατα Έπσομ σε οποιοδήποτε μπάνιο και θα έχετε το πιο χαλαρωτικό μπάνιο της ζωής σας. Προσθέστε μέχρι 5 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο αφού κλείσετε τη βρύση και θα βιώσετε την απόλυτη χαλάρωση.

Απομάκρυνση Σχίζας

 Έχετε σχίζα; Τότε πάρτε τα Έπσομ άλατά σας και αρχίστε τη δουλειά! Αν έχετε μια επίμονη σχίζα από την οποία δε λέτε να απαλλαγείτε, μουλιάστε την επίμαχη περιοχή με άλατα Έπσομ για περίπου 20 λεπτά. Απομακρύνετε το δέρμα σας από το μίγμα, και θα παρατηρήσετε ότι η σχίζα θα έχει βγει προς τα έξω, αν δεν έχει βγει τελείως προς τα έξω ή παντελώς απομακρυνθεί.

Το Καθαριστικό Προσώπου

Αν θέλετε καθαρό πρόσωπο, χρησιμοποιήστε άλατα Έπσομ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμίξετε μισό κουταλάκι του γλυκού με το καθαριστικό προσώπου που χρησιμοποιείτε, είτε αυτό είναι γαλάκτωμα είτε σαπούνι. Κάντε μασάζ με το μίγμα στο πρόσωπό σας και ξεπλύνετέ το με χλιαρό νερό. Αυτό θα κάνει το δέρμα σας πιο λαμπερό και νεανικό, απ’ ό, τι αν χρησιμοποιούσατε το καθαριστικό προσώπου σας σκέτο.

Απομάκρυνση Σπρέι Φιξαρίσματος Μαλλιών

 Να κι ένα που μάλλον δεν έχετε ξανακούσει.

Rate this item
(0 votes)