Διατροφικές συμβουλές και τρικ για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Ροκανίσματα, κοιλιακοί, βαθιά καθίσματα…όλες αυτές οι ασκήσεις και ακόμη έχετε αυτό το περιττό λίπος που δε λέει να φύγει από τη μέση σας! Μη χάνετε τις ελπίδες σας. Κτίζετε μύες-απλά είναι καλυμμένοι από ένα στρώμα λίπους. Για να απαλλαγείτε από αυτό το λίπος δεν αρκεί η άσκηση.

Πρέπει κανείς να κάνει αλλαγές και στη διατροφή του για να αποκτήσει τη λεπτή, επίπεδη κοιλιά που πάντα ονειρευόταν. Αν είστε στα πρόθυρα της απελπισίας, δοκιμάστε τις διατροφικές συμβουλές και τρικ που ακολουθούν για να χάσετε πόντους από τη μέση.

Τρώτε Περισσότερες Φυτικές Ίνες

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι δεν προσλαμβάνουν αρκετές φυτικές ίνες με τη διατροφή τους, κάτι που επιστήμονες λένε ότι συνιστά έναν από τους λόγους πίσω από τα αυξανόμενα ποσοστά παχυσαρκίας στη Βόρεια Αμερική. Πρέπει να προσλαμβάνουμε τουλάχιστον 25 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, και αντί αυτού καταναλώνουμε μεταξύ 10 και 20 γραμμάρια ινών την ημέρα.

Υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους η κατανάλωση φυτικών ινών θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος: οι ίνες βοηθούν το φαγητό να κινηθεί εντός του σώματος πιο γρήγορα και πιο αποδοτικά, κι έτσι συμβάλλουν στον καθαρισμό του πεπτικού συστήματος. Δεύτερον, προξενούν το αίσθημα κορεσμού, δηλαδή σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι νωρίτερα και για περισσότερο. Έτσι τρώτε λιγότερο και δε λαχταράτε τόσο τροφές γεμάτες ζάχαρη και λιπαρά που θα σας φόρτωναν με περιττά κιλά. Τέλος, οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες μας ικανοποιούν όταν τις τρώμε! Οι φυτικές ίνες παίρνουν κάποια ώρα να μασηθούν, οπότε αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στο γεύμα μας και τρώμε με καλύτερο, δηλαδή πιο αργό ρυθμό. Έτσι αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση φαγητού.

Τρώτε Υδατάνθρακες

Υπάρχουν καλοί και κακοί υδατάνθρακες. Οι τελευταίοι μας περιτριγυρίζουν διαρκώς, προσπαθώντας να μας δελεάσουν με άσπρα μακαρόνια, ζαχαρούχα τρόφιμα, κρακεράκια και κέικ. Επιλέξτε καλούς υδατάνθρακες, και ο οργανισμός σας θα αποθηκεύσει την τροφή με τη μορφή ενέργειας και όχι με τη μορφή λίπους. Καλοί υδατάνθρακες είναι:

  • Τα φρούτα και τα λαχανικά
  • Δημητριακά, όπως ρύζι, μακαρόνια και ψωμί, ολικής άλεσης

Είναι εύκολο να κάνετε την αλλαγή από «κακούς» σε «καλούς» υδατάνθρακες, οπότε αρχίστε να απομακρύνετε τα «άσπρα» δημητριακά και αντικαταστήστε τα με «μαύρα» ή ολικής άλεσης.

 Να Συνειδητοποιείτε Πόσο Νάτριο Προσλαμβάνετε

Το νάτριο είναι ωφέλιμο και αποτελεί απαραίτητο στοιχείο της διατροφής μας, αλλά οι περισσότεροι από εμάς καταναλώνουμε στα πλαίσια της διατροφής μας υπερβολικά πολύ νάτριο και αλάτι. Και για να είμαστε σαφείς, καταναλώνουμε κατά μέσο όρο από έξι έως δέκα φορές το νάτριο που χρειάζεται να προσλάβουμε με τη διατροφή μας. Αυτό οφείλεται στην κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών, έτοιμων κατεψυγμένων γευμάτων και του φαγητού που παραγγέλνουμε απ’ έξω. Το νάτριο κάνει το σώμα μας να κατακρατά υγρά και να φουσκώνει, ενώ μπορεί να προξενήσει και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας χειρότερα από ένα απλό φούσκωμα. Προσπαθήστε να περιορίσετε την πρόσληψη νατρίου στα 500 χιλιοστόγραμμα περίπου την ημέρα.

Πίνετε Άφθονο Νερό

Η κατανάλωση άφθονου νερού όχι μόνο αποτρέπει την κατακράτηση υγρών, αλλά μας κάνει επιπλέον να αισθανόμαστε χορτάτοι για περισσότερο. Αυτό συμβαίνει ακόμη πιο έντονα αν τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες, όπως συνέστησα νωρίτερα. Το νερό επίσης βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών που ενδέχεται να προξενούν πολλαπλασιασμό του λίπους στο σώμα μας, γι’ αυτό φροντίστε να πίνετε τα έξι με οκτώ ποτήρια που χρειάζεστε την ημέρα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ό, τι πίνουμε συχνά μας ξεγελά σχετικά με το πόσες θερμίδες προσλαμβάνουμε. Προτού απολαύσετε αυτό τον καφέ με ζάχαρη και κρέμα, προτού πιάσετε μια σόδα ή πιείτε ένα ποτήρι κρασί, θυμηθείτε ότι όλα αυτά περιέχουν γύρω στις 100 θερμίδες ανά μερίδα, επομένως αν μετράτε θερμίδες, βεβαιωθείτε ότι μετράτε κι εκείνες που πίνετε.

Rate this item
(0 votes)