Συμβουλές για τη λεύκανση του δέρματος με φυσικούς τρόπους!

Ενώ κάποιοι λαοί προσπαθούν ν’αποκτήσουν εκείνο τ’όμορφο, χρυσό μαύρισμα και περνούν ώρες κάνοντας ηλιοθεραπεία και χρησιμοποιούν συχνά κρέμες μαυρίσματος τους χειμερινούς μήνες, πολλοί άλλοι λαοί επιθυμούν ακριβώς το αντίθετο.

Αν θέλετε εκείνο το λαμπερό χρώμα και δεν μπορέσατε μέχρι τώρα να τ’αποκτήσετε, μπορείτε ν’ασπρίσετε το δέρμα σας χωρίς τις σκληρές χημικές ουσίες που εμπεριέχονται στα προϊόντα αποχρωματισμού και λεύκανσης. Τα προϊόντα αυτά όχι μόνο έχουν δυσάρεστη οσμή, αλλά είναι κι επικίνδυνα, και μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας. Δοκιμάστε μερικές απ’τις παρακάτω θεραπευτικές αγωγές για να δείτε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς.

Λεύκανση δέρματος με θεραπευτική αγωγή#1

Αρχίστε συγκεντρώνοντας σκόνη σανταλόξυλου, χυμό λεμόνι, τοματοχυμό και χυμό από αγγούρι. Στη συνέχεια αναμίξτε τα όλα μαζί μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Μόλις το μίγμα γίνει λείο απλώστε το στο πρόσωπό σας ή σε όποια περιοχή του δέρματος επιθυμείτε ν’ανοίξετε κι αφήστε το να στεγνώσει. Αφού στεγνώσει ξεπλύντε και σκουπίστε καλά το πρόσωπό σας. Το δέρμα σας θα φαίνεται πιο λαμπερό και λευκό σε μηδενικό χρόνο, κι ο τόνος του θα γίνεται ακόμα καλύτερος με το πέρασμα του χρόνου.

Λεύκανση δέρματος με θεραπευτική αγωγή #2

Φυλάξτε τις φλούδες του πορτοκαλιού αντί να τις πετάξετε ή να τις κάνετε κομπόστα. Αφήστε τις στον ήλιο ν’αποξηρανθούν εντελώς και στη συνέχεια κοπανίστε τις μέχρι να γίνουν πολύ λεπτή σκόνη. Πάρτε φρέσκο γάλα και προσθέστε το στη σκόνη μέχρι να γίνει μια πολύ παχιά κρέμα. Πάρτε την κρέμα κι απλώστε την στην περιοχή του δέρματος που θέλετε να περιποιηθείτε κι αφήστε την να στεγνώσει. Μετά ξεπλύντε την με χλιαρό νερό και στεγνώστε.

Λεύκανση δέρματος με θεραπευτική αγωγή #3

Πάρτε μια χούφτα αμύγδαλα κι αφήστε τα να μουλιάσουν στο νερό όλη τη νύχτα. Το πρωί αφαιρέστε τα απ’το νερό και ξεφλουδίστε τα. Αφού τα ξεφλουδίσετε σπάστε τα σε πάρα πολύ μικρά κομμάτια έτσι ώστε να σχηματίζουν σκόνη. Πάρτε λίγη ποσότητα μέλι κι αναμίξτε το με τ’αμύγδαλα, κατόπιν απλώστε την κρέμα στο δέρμα σας τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα για ν’αποκτήσετε εκείνο το όμορφο, λαμπερό χρώμα που πάντα επιθυμούσατε.

Λεύκανση δέρματος με θεραπευτική αγωγή #4

Το γκραμ φλαουρ είναι πολύ καλό προϊόν για να λευκάνετε το δέρμα σας, καθώς είναι γνωστός ασφαλής παράγοντας λεύκανσης για να τον χρησιμοποιήσετε. Πάρτε λίγο γκραμ φλάουρ κι ανακατέψτε το με μια μικρή ποσότητα κουρκούμης, λίγες σταγόνες γάλα και λίγο χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε το μίγμα καλά, ώστε να πάρει τη μορφή κρέμας. Αφήστε τη να στεγνώσει και μετά ξεπλύντε.

Λεύκανση δέρματος με θεραπευτική αγωγή #5

Οι πατάτες δεν κάνουν καλό μόνο στο στομάχι μας, αλλά είναι καλές και για τη λεύκανση του δέρματος! Θα χρειαστείτε μόνο να κόψετε μια πατάτα και να την τρίψετε στην επιφάνεια του δέρματός σας καθημερινά για να δοκιμάσετε και ν’αποκτήσετε πιο λευκό και πιο λαμπερό δέρμα. Μπορείτε, επίσης, να την πολτοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το μίγμα για να λευκάνετε το δέρμα σας. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πατάτες για ν’απομακρύνετε ανεπιθύμητα σημάδια από στίγματα και χρωστικές ουσίες.

Rate this item
(9 votes)