Πώς να απομακρύνετε τα αυτομαυριστικά προιόντα σώματος!

Πολλές γυναίκες έχουν βρεθεί σ’αυτήν την θέση παλιότερα: αγοράζουν ένα προϊόν τεχνητού μαυρίσματος, ενδεχομένως εκείνο που τους έχει συστήσει κάποια φίλη και το βρίσκει πολύ καλό. Πάνε σπίτι, το απλώνουν αμέσως και περιμένουν να εισχωρήσει στο δέρμα.

Λίγα λεπτά αργότερα πάνε μπροστά στον καθρέφτη και – ΑΜΑΝ! Τι είναι αυτό; Είτε είναι ραβδωτό, σούπερ πορτοκαλί ή τόσο σκούρο που το δέρμα άλλαξε κατά 10 αποχρώσεις, ξέρουν ότι έκαναν τρομερό λάθος. Αλλά πώς θα το απομακρύνουν από πάνω τους;

Οι βαφές τεχνητού μαυρίσματος παρασκευάζονται από ένα πολύ σημαντικό συστατικό, το DHA. Το DHA ή διυδροξυακετόνη είναι ένα προσθετικό χρώματος που αντιδρά με τ’αμινοξέα που υπάρχουν στην επιφάνεια του δέρματός μας. Αυτή η αντίδραση είναι που δίνει στο δέρμα μας εκείνο το μαύρισμα. Όσο περνάνε οι μέρες τα κύτταρα του δέρματος ξεφλουδίζουν και το μαύρισμα ξεθωριάζει εντελώς.

Και τι μπορεί να γίνει, αν δεν έχετε χρόνο να περιμένετε αυτό το καταραμένο χρώμα να ξεθωριάσει;

Θα χρειαστείτε:

  • 2 φλυτζάνια μαγειρική σόδα
  • Ένα μπωλ με ζεστό νερό
  • Ένα σφουγγάρι λούφα για απολέπιση του δέρματος

Ξεκινήστε παίρνοντας μια βαθιά ανάσα και υπενθυμίζοντας στον εαυτό σας ότι δε θα μείνετε μ’αυτό το τρομερό χρώμα για πάντα. Γεμίστε τη μπανιέρα σας και στη συνέχεια προσθέστε τα 2 φλυτζάνια με τη μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε με το χέρι, έτσι ώστε να διαλυθεί τελείως η σόδα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η μαγειρική σόδα δεν είναι μόνο απαλή για το δέρμα, αλλά είναι κι ένα απαλό λευκαντικό προϊόν με καλά αποτελέσματα.

Μπείτε μέσα στη μπανιέρα και μουλιάστε. Χαλαρώστε, ηρεμήστε κι αφήστε το δέρμα σας να μουλιάσει. Μετά από λίγα λεπτά πάρτε το σφουγγάρι και τρίψτε το στο σημείο του δέρματος, απ’το οποίο θέλετε ν’απομακρύνετε τη βαφή. Μην τρίβετε το δέρμα σας πολύ σκληρά. Αυτό θα το τραυματίσει και θα το ερεθίσει. Κάντε απαλές κινήσεις και μη βιάζεστε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν δεν είστε οπαδός της μπανιέρας μπορείτε να μπείτε στο ντους και ν’απλώσετε τη μαγειρική σόδα κατευθείαν πάνω στην επιφάνεια του δέρματος.

Απομακρύνονταςτιςραβδώσεις...

Αν δεν θέλετε ν’απομακρύνετε όλο το προϊόν, αλλά μόνο κάποια σημεία, απλώστε μαγειρική σόδα σ’ένα κομμάτι ύφασμα κι απλώστε με απαλές, κυκλικές κινήσεις πάνω απ’τα σημεία.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μη χρησιμοποιείτε τη μαγειρική σόδα στο πρόσωπό σας ή σε άλλες ευαίσθητες περιοχές του δέρματος.

Στη συνέχεια, πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι και ποτίστε το με οινόπνευμα. Περάστε το βαμβάκι ακριβώς πάνω και κατά μήκος των ραβδώσεων. Όσο πιο γρήγορα τις αφαιρέσετε με το οινόπνευμα, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι.

Επίσης, μπορείτε ν’αφαιρέσετε την ανεπιθύμητη κρέμα με χυμό λεμονιού. Ποτίστε το βαμβάκι με τον χυμό λεμονιού και περάστε το ακριβώς πάνω απ’την μαυρισμένη περιοχή του δέρματος. Ο χυμός λεμονιού θα καθαρίσει και θ’απολεπίσει το δέρμα σας επισπεύδοντας τη διαδικασία.

Rate this item
(0 votes)