Τι είναι η θερμόλυση;

Ενώ ψάχνουμε ακόμα το ελιξίριο της νεότητας, μπορούμε στο μεταξύ να κάνουμε κάποια βήματα, τουλάχιστον, για να διατηρήσουμε το δέρμα μας να δείχνει πιο νεανικό. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως κρέμες και μάσκες προσώπου, αλλά συνήθως δεν είναι αρκετά δυνατές ή αποτελεσματικές για να υπάρξει διαφορά.

Έπειτα, υπάρχει η επιλογή της πλαστικής χειρουργικής, όπως το λίφτινγκ προσώπου, αλλά η ιδέα ανοίγματος και τραβήγματος του προσώπου είναι πολύ επώδυνη (για να μην πούμε ότι η όλη διαδικασία κοστίζει πολύ ακριβά).

Αν ψάχνετε εναλλακτικές λύσεις για να κάνετε το δέρμα σας να φαίνεται νεότερο, ίσως έχετε ακούσει για τη Θερμόλυση. Αλλά τι είναι ακριβώς η Θερμόλυση;

Η Θερμόλυση είναι ένας νέος τρόπος σύσφιξης του δέρματος που το κάνει να φαίνεται πιο νεανικό. Αυτή η διαδικασία είναι αυτό που ονομάζεται τεχνολογία RF, γνωστή κι ως τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων, που θερμαίνει με ασφάλεια όλους τους ιστούς του δέρματος – απ’τους εξωτερικούς (επιδερμίδα και δέρμα) προς τους εσωτερικούς ιστούς (λιπώδεις ιστοί, γνωστοί κι ως υποδόριοι ιστοί). Η διαδικασία είναι αποτελεσματική και στο να διατηρεί τους εξωτερικούς ιστούς σε μια κρύα θερμοκρασία, έτσι ώστε να μην καούν ή κάνουν ουλές.

Μα γιατί η θέρμανση του δέρματος εμποδίζει την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης; Βοηθά όχι μόνο στη σύσφιξη του κολλαγόνου που έχετε προετοιμάσει ήδη, αλλά βοηθά και στην παραγωγή νέου κολλαγόνου. Αυτό το κολλαγόνο εξαφανίζει τις ρυτίδες και το πλαδαρό δέρμα.

Ενώ πολλές άλλες μάσκες ομορφιάς απαιτούν συχνή επανάληψη για να υπάρξουν αποτελέσματα και να διατηρηθούν, με τη Θερμόλυση χρειάζεται να κάνετε τη διαδικασία μόνο μια φορά. Είναι εντελώς μη καταπατητική, δηλαδή δε χρειάζεται να λείψετε πολλές εβδομάδες απ’τη δουλειά για ν’αναρρώσετε και δε χρειάζεται μεγάλη περιποίηση μετά.

Όπως κάνετε με κάθε είδους θεραπεία, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψην σας πόσο ασφαλής είναι μια διαδικασία. Η Θερμόλυση είναι ακόμα ένας σχετικά νέος τύπος θεραπείας που μπορείτε να επιλέξετε καθώς υπάρχει για λιγότερο από 10 χρόνια. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι απ’το 2002 έχουν γίνει πάνω από μισό εκαταμμύριο θεραπείες με Θερμόλυση τουλάχιστον σε 80 χώρες. Έχουν δημιουργηθεί πάνω από 50 πατέντες προηγμένης τεχνολογίας και η Θερμόλυση υποστηρίζεται απ’τα πιο κλινικά στοιχεία στη βιομηχανία των αισθητικών μη παρεμβατικών επεμβάσεων. Κι εδώ είναι η διαβεβαίωση που πιθανώς ψάχνετε: ναι, είναι εγκεκριμένη απ’την FDA για τη βοήθειά της στην απομάκρυνση των ρυτίδων και στην ανόρθωση και βελτίωση των βλεφαρίδων.

Κατόπιν αυτών είναι σημαντικό να συζητήσετε για τη θερμόλυση με τον παθολόγο σας πριν κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία. Πολλοί παθολόγοι προσφέρουν θεραπεία με Θερμόλυση, επομένως μπορείτε να την κάνετε στον παθολόγο σας. Αφού βρείτε τον παθολόγο για τη Θερμόλυση καλό είναι να τον συμβουλευτείτε και να συζητήσετε για τις ανησυχίες σας και για το τελικό αποτέλεσμα που θα θέλατε να έχετε μετά τη διαδικασία. Ο αρμόδιος παθολόγος θα καθησυχάσει τους φόβους σας και θ’απαντήσει στα ερωτήματα που μπορεί να έχετε κατά τη διάρκεια της συζήτησης και στη συνέχεια μπορείτε να κλείσετε εκείνο το ραντεβού που θα σας κάνει να έχετε νεώτερο και πιο υγιές δέρμα!

Rate this item
(0 votes)