Νέες και εναλλακτικές συμβουλές για να χασετε βάρος!

Όλες οι γυναίκες παραπονιούνται ότι η μάχη τους με την απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη. Με τόσα trends στην απώλεια βάρους και δίαιτες που κυκλοφορούν είναι δύσκολο για μια γυναίκα ν’αποφασίσει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος γι’αυτήν να χάσει εκείνα τα παραπανίσια κιλά.

Σήμερα σας δίνουμε μερικές απ’τις πιο καυτές και καλύτερες συμβουλές για να χάσετε βάρος, οι οποίες έχουν φανεί αποτελεσματικές για διάσημα πρόσωπα, αλλά και για απλούς ανθρώπους όπως εσείς.

Να φοράτε στενά ρούχα

Μπορεί να έχετε επίγνωση γι’αυτά τα ψωμάκια ή εκείνο το εξόγκωμα ή εκείνη την δίπλα στους μηρούς σας, που μπορεί να φαίνονται όταν φοράτε στενά ρούχα, αλλά αυτό ουσιαστικά θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Γιατί; Οι γυναίκες μπορούν να κρατήσουν περισσότερο την επιθυμία τους για οποιοδήποτε φαγητό όταν φοράνε στενά ρούχα. Τα φαρδιά ρούχα τις κάνουν να μην συγκρατούν την όρεξή τους, καθώς δεν μπορούν να νιώσουν το ζόρισμα που δίνει το παραπανίσιο φαγητό στα ρούχα τους. Αν φοράτε στενό τζιν κάθε φορά που βγαίνετε έξω για φαγητό, έχετε περισσότερες πιθανότητες να μην πάρετε δεύτερη μερίδα παρά αν φορούσατε φαρδιά, επιεική, γλυκά παντελόνια.

Γευματίστε γυμνοί

Μια άλλη καλή συμβουλή, αλλά όχι απαραίτητα πραγματοποιήσιμη, αν εργάζεστε σε περιβάλλον γραφείου: να τρώτε το γεύμα σας γυμνοί μπροστά από έναν καθρέφτη. Η λογική σ’αυτό έγκειται στο ότι αν παρακολουθείτε τον εαυτό σας να τρώει γυμνός θα σας επιτρέψει να δείτε τ’αποτελέσματα που έχει το φαγητό που τρώτε στο σώμα σας. Μπορείτε να δείτε και να φανταστείτε την τροφή να ταξιδεύει απ’το στόμα σας στο στομάχι. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε πιο έξυπνες και σοφές επιλογές, καθώς θα δείτε καλύτερα τ’αποτελέσματα που έχει το φαγητό που τρώτε στο σώμα σας.

Να πίνετε νερό

Μπορεί αυτό να μην είναι καινούριο κόλπο, αλλά σίγουρα είναι άξιο αναφοράς. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα τρώγοντας υπερβολικά ή με τον έλεγχο των μερίδων, πιείτε οπωσδήποτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα (ένα ποτήρι 8oz είναι το κόλπο). Πίνοντας νερό πριν απ’το γεύμα θα σας δώσει την αίσθηση του κορεσμού και θα σας εμποδίσει να το παρακάνετε με τα γεύματα.

Να πίνετε επαρκείς ποσότητες νερού κατά τη διάρκεια της μέρας για να κατευνάσετε τη μεγάλη σας όρεξη.

Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα

Ποιος λέει ότι είναι απαραίτητο να γεμίσετε το πιάτο σας; Όποιος κι αν είναι ο λόγος οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την τάση να γεμίζουμε όλο το πιάτο και να τρώμε μέχρι και την τελευταία μπουκιά. Για να μπορέσετε να ελέγχετε τις μερίδες σας αγοράστε μερικά «παιδικά» πιάτα και χρησιμοποιήστε τα σε κάθε γεύμα. Αν αγοράσετε ακριβά πιάτα μπορείτε ακόμα και να μαρκάρετε τις μερίδες στο πιάτο (π.χ. ½ πιάτο λαχανικά, ¼ πρωτεΐνες και ¼ τροφές ολικής άλεσης).

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα παρατηρήσετε ότι το βάρος σας πέφτει και χωρίς να καταβάλλετε καμιά προσπάθεια απ’την πλευρά σας. Συνδυάστε το μ’ένα ποτήρι νερό πριν απ’το γεύμα και θα είστε στον σωστό δρόμο για να χάσετε περισσότερα κιλά σ’ένα μήνα.

Rate this item
(0 votes)